E-sport Telenorligaen

Alt du trenger å vite om Telenorligaen

Vi svarer på de mest stilte spørsmålene.

Den neste sesongen av Telenorligaen sparkes i gang i februar. Da skal Norges beste lag og spillere i StarCraft, League of Legends, Counter-Strike og Hearthstone kjempe mot hverandre i åtte serierunder før man til slutt kårer verdige vinnere i et sluttspill.

I denne artikkelen svarer vi på de spørsmålene vi har fått oftest, og vi legger til nye etterhvert som de kommer inn.

Hva er Telenorligaen?

Telenorligaen er Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II. Ligaen har to sesonger per kalenderår.

Hvordan fungerer en liga?

Hvert av spillene har en liga (også kalt seriespill) som er delt opp i nivåer/divisjoner. Den øverste divisjonen består av de ypperste i Norge, mens divisjonene lenger ned fylles opp av spillere og lag som enten spiller for moro skyld eller som vil prøve å kjempe seg til et opprykk til neste sesong. De beste spillerne eller lagene i hver divisjon rykker opp, mens de svakeste rykker ned.

I League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive skal alle lag i samme divisjon møte hverandre én gang. Det betyr at klubben i en divisjon med åtte spillere har totalt syv oppgjør i løpet av en sesong. Dersom det er et sluttspill så kommer dette i tillegg.

Ligaformatet for Hearthstone og StarCraft II er litt forskjellig. Her er det kun tre nivåer, og hvem man møter i aller første runde avgjøres enten gjennom trekning eller prestasjoner i tidligere turneringer. Deretter møter du til en hver tid spillere som prestert på nøyaktig samme nivå som deg så langt. Dette systemet kalles «Swiss»-formatet og er mer utfyllende beskrevet her.

Hvordan melder man seg på?

Her er informasjon om påmeldingen til vårsesongen av Telenorligaen.

Når starter neste sesong?

Neste sesong er våren 2016, som starter 6. februar.

Koster det noe å delta?

Nei. Det er helt gratis å delta.

Hva er premiene?

Det er 400 000 kroner i rene pengepremier i Telenorligaen i 2016. Dette fordeles likt mellom vårsesongen og høstsesongen, og Counter-Strike får mest siden det er det mest populære spillet. Se hele fordelingen mellom de fire spillene her.

Kan alle som deltar i ligaen kjempe om premiene?

Det er kun lag og spillere på det øverste nivået i hvert spill som kan kjempe om premiene.

Hvor gammel må man være for å delta? 

Deltakere i på nettbaserte turneringer i regi av Gamer.no må være fylt 14 år. Aldersgrensen for å delta i et offline-sluttspill er 15 år.

Hvilke dager må man spille?

Hvert spill har noen definerte kampdager i uka. Denne kan endres for lavere nivåer dersom lagene i fellesskap blir enige om en ny dato på kampsiden, så lenge den gjennomføres før neste runde starter. Det er kun deltakerne i 1. divisjon av Counter-Strike og League of Legends som må spille på angitte datoer på grunn av TV-sendingene.

Kampdagene for våren 2016 blir som følger:

  • StarCraft (en mot en): Lørdager og søndager for øverste nivå. Mandager for alle andre
  • StarCraft (lagspill): Søndager
  • League of Legends: Lørdager og søndager for øverste nivå (TV-kamper), tirsdager for alle andre
  • Hearthstone (en mot en): Lørdager og søndager for øverste nivå. Onsdager for alle andre
  • Hearthstone (lagspill): Søndager
  • Counter-Strike: Lørdager, søndager og mandager for øverste nivå (TV-kamper). Torsdager for alle andre

Se komplett terminliste her

Hvor finner jeg reglene?

Reglementet vårt er delt inn i tre hovedkategorier: Kampreglement, reaksjonsreglement og spilleregler. Disse er lenket fra alle turneringsforsidene og er også samlet i denne oversikten.

Så enkelt oppretter du en klubb.
Så enkelt oppretter du en klubb.

Hvordan oppretter jeg en klubb eller et lag?

For å delta med et lag i konkurranser på Gamer.no må du ha et lag som et tilknyttet en klubb. En klubb fungerer som eieren av de ulike lagene i den klubben. Å opprette en klubb og tilhørende lag for hvert spill er enkelt, og det gjøres av eier eller administrator i klubben:

Alle med administratorrolle i klubben kan opprette nye lag i klubben, og de kan utnevne lagledere til å vedlikeholde lagene som er underlagt klubben.
Alle med administratorrolle i klubben kan opprette nye lag i klubben, og de kan utnevne lagledere til å vedlikeholde lagene som er underlagt klubben.
Admins og lagledere i klubben må invitere spillere som skal delta i de ulike spillene klubben ønsker å representere.
Admins og lagledere i klubben må invitere spillere som skal delta i de ulike spillene klubben ønsker å representere.
  1. Opprett en klubb ved å trykke her
  2. Fyll inn navn på klubben, forkortelse og skriv litt om dere selv om du ønsker
  3. Velg hvilke(t) spill dere ønsker å ha lag i

Du blir nå sendt til klubbforsiden din. Her kan du invitere medlemmer, legge til flere lag i organisasjonen, utnevne lagledere, endre logo og endre andre klubbdetaljer.

Det første du bør gjøre er å invitere medlemmer som skal tilhøre klubben og utnevne lagledere. Deretter inviterer du dem til å være en del av de respektive lagene som klubben håndterer.

For å kunne invitere en spiller inn til et spillspesifikt lag, må spilleren ha knyttet spillkontoen til brukeren sin på Gamer.no. For eksempel må han knytte Steam eller LoL Summoner Name opp mot brukeren sin for å bli invitert til lag som skal spiller Counter-Strike eller League of Legends. Dette må hvert medlem gjøre selv under «Spillkontoer» inne på Min side.

Hvor mange nordmenn må man ha i laget for å kunne delta?

Ved deltakelse i seriespill skal laget bestå av minimum tre personer med norsk statsborgerskap.

Får publikum se noen av kampene fra ligaene?

Ja. De fleste kampene i toppdivisjonen i Counter-Strike og League of Legends blir vist og kommentert gjennom GamerTV. Kampene vil foregå på samme tid hver uke, og hvilke av kampene som blir vist blir annonsert i god tid.

Hvorfor har dere ikke slike ligaer i flere spill?

Det er krevende å arrangere seriespill, spesielt når mange kamper fra toppdivisjonene skal vises for publikum. I tillegg ønsker vi et visst nivå på premiene i hver av hovedligaene på Gamer.no.

Her er de viktigste funksjonene du vil få bruk for inne på kampsiden.
Dette er de viktigste funksjonene du vil få bruk for inne på kampsiden her på Gamer.no.

Hvordan kommer vi i kontakt med admins?

Du kan enten sende en e-post til e-sport@gamer.no eller bruke «kontakt admin»-knappen inne på kampsidene (se skjermbildet til høyre).

Hvordan rapporterer vi inn resultatene når kampen er ferdig?

Gå inn på kampsiden etter endt oppgjør og trykk på «resultat» (se skjermbildet til høyre). 

Hvem kan melde inn resultater?

Kun den personen som er satt som lagleder i databasen på Gamer.no kan rapportere inn resultatet etter en kampen.

Må man ha egen Counter-Strike-server for å delta i denne ligaen?

Ja. Ditt lag eller motstander må ha egen server. Her er noen tips til hvordan du kan sette opp din egen server. Gamer.no disponerer én server som vi kan låne ut. Kontakt oss på e-sport@gamer.no dersom ditt lag er interessert. .

Hvor finner jeg konfigurasjonsfilen for Counter-Strike-serveren?

Denne kan lastes ned her.

Hvem kan man kontakte dersom jeg har andre spørsmål?

Du kan ta kontakt i forumtråden til denne artikkelen, på Facebook-siden for Telenorligaen eller på e-post til e-sport@gamer.no hvis du har spørsmål.

Kommentarer (23)

Forsiden akkurat nå

Til toppen