Anmeldelse

Chase: Hollywood Stunt Driver

Har du noen gang hatt lyst til å være stuntmann i Hollywood? Nå har du sjansen, i I-Imagine sitt nye spill, Chase: Hollywood Stunt Driver. Men, her spiller du ikke en stuntmann, heller ei stuntdame ved navn Chase Corrada. Her skal du benytte deg av ulike kjøretøy, og fullføre scener fra forskjellige filmer med glans, eller få regissøren på nakken.

Side 1
Side 2
Side 3

Sviktende grafikk og lyd
Musikken i spillet er ikke spesielt bra. Ikke bra i det hele tatt. Den musikken vi finner i introduksjons-filmen er fengende, og er laget av ei gruppe kalt "Sum 41". Denne kvaliteten opprettholdes ikke i selve spillet, og musikken glir inn i bakgrunnen og blir egentlig bare støy. Jeg kunne tenkt meg litt rockete, punk-musikk i det jeg kjører gjennom flammer og eksplosjoner. Men, nei det får jeg nok ikke. Lyden i seg selv er grei nok, men igjen ingenting å skryte av. Den bruker 4-kanaler, altså ikke Dolby 5.1. Uansett, dette har vel ikke så veldig mye å si for majoriteten av spillere der ute. Den generelle kvaliteten på lydene er det som står i fokus her. Menneskene høres alltid like ut, og du får ikke den samme følelsen som for eksempel i Grand Theft Auto 3. Eksplosjonene er ganske stille, og jeg får ikke den rette atmosfæren jeg leter etter. Stemmene i spillet fungerer fint og er akkurat slik de skal være. Ingen overdreven innlevelse, men heller ingen spesiell lidenskap. Man hører heldigvis ingen gjentakende og irriterende kommentarer. Kommentarene kommer sjeldent, og de er korte og presise, slik som "Cut!", "Keep going" og "You're doing good".

Selv om grafikken ikke er dårlig, er den ingenting å skryte av, og lever absolutt ikke opp til den kvaliteten Xbox kan fremstille. Refleksjonene på bilene er pene å se på, men ellers er grafikken ingenting å skrive hjem om. Du får ingen spesielle lys-effekter på banene, byene ser fullstendig like ut hele tiden, og menneskene har absolutt ingen karakter. Bortsett fra Chase selv, naturligvis. I eksplosjoner fyker biter av bygninger og biler rundt, men de ser fryktelig stygge ut. Mange av teksturene har altfor liten resolusjon, og kan se ut som de er strukket. Slow-motion sekvensene ser heller ikke spesielt bra ut, noe de absolutt burde gjøre fordi de er en del av spillets tyngde. De kan rett og slett se hakkete ut. Likevel er dette ingenting å kaste grøten for. Det fungerer slik det skal, og det er forøvrig ingen plage. Selv om grafikken passerer, sitter du hele tiden igjen med en følelse av tomhet og livløshet. Det ser bare ikke ekte nok ut. I bunn og grunn ser alt for flatt og trett ut, og det inspirerer ikke til den følelsen av at man liksom skal være i en Hollywood-film. Grei nok grafikk, men den er ikke direkte verdig Xbox sin standard.

Konklusjon
Chase: Hollywood Stunt Driver er i bunn og grunn ikke verd pengene, i hvertfall ikke etter norske priser, med mindre du er spesielt interessert i bilspill og enkel arcade-action. Det er såpass mange Xbox-spill på vei utover året, og jeg ville heller spart pengene mine og ventet på en mer lovende tittel. Spillet appellerer ikke til sansene; grafikken er middelmådig, musikken grenser til å være stygg, og lyden lar mye være igjen til fantasien. Likevel synes jeg det er flott at spillet ikke fokuserer på å være for vanskelig. To av mine nevøer, på henholdsvis 8 og 10 år, greide faktisk å overkomme baner jeg slet litt med. Det faktum at man ikke trenger å fullføre hver eneste utfordring på hver bane før nye baner åpner seg, synes jeg er veldig flott. Du sitter ikke igjen med den frustrasjonen som man ofte gjør i spill hvor man skal låse opp nye baner. Replay-funksjonen synes jeg var bra, og det er interessant å se scenene om igjen i skikkelig film-stil. Det hadde likevel vært moro å kunne forandre kamera-vinkel, og kanskje klippe og lime litt. Enkelte vil sikkert finne kvalitet i dette spillet, men personlig lengter jeg tilbake til klassikere slik som Stunt Island fra Disney, hvor fokuset var både på selve film-skapingen, samt action-følelsen ved å utføre sine egne stunts. Dette leverer ikke Chase: Hollywood Stunt Driver.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden