Anmeldelse

Crashed

Nok et bilspill har kommet til vår kjære PlayStation 2, nemlig Crashed. Crashed er det nyeste spillet fra Rage og det er et ganske unikt bilspill. Banerekorder og "pit stopper" er det bare å glemme. I likhet med tittelen, er det nemlig kollisjoner og ødeleggelse som er nøkkelordet her. Kraftfylte kjøretøyer med nitro til disposisjon venter bare på en anledning til å tilintettgjøre motstanderne.

Side 1
Side 2

Riper under lakken
På overflaten virker dette som et veldig morsomt og relativt variert spillet, men dessverre er ikke dette helt tilfelle. Selv om Crashed har mange morsomme utfordringer, er det fortsatt mye som kunne vært annerledes eller utelatt. Et problem jeg støtte på var poengfordeling for kollisjonene. Det er ikke alltid like lett å vite hvem som virkelig er drivkraften til kollisjonen, og det kan i mange tilfeller være mange. Ved flere situasjoner kunne jeg bannet på at jeg skulle ha poengene for kollisjonen og omvendt. Noe stort problem er dette jo ikke, men i de fleste tilfellene blir spilleren prioritert isteden for maskinen, dermed får man fort et lite forsprang.

Crashed er på ingen måte et spill som man virkelig må slite for å greie. Jeg gjennomførte "Career"-modusen på vel 2-3 timer og uten noen spesielle vanskeligheter. Det blir kan bli mye av det samme etterhvert og da motstanden er så liten, blir spillet fort overfladisk og til tider kjedelig. Crashed leveres med god og smakfull musikk. Den passer veldig godt inn. Derimot når det angår kommentarene, er "harry" et mer beskrivende ord. Det er ikke uvanlig at kommentatorern vrøvler ord som; "Yeah", "cool" og "awesome". Grafikken er heller ikke særlig spektakulær eller særlig imponerende. Bakrunnen er nokså udetaljert og selve helhetsintrykket av grafikken scorer ikke veldig høyt. Det som derimot er bra med spillet, er detaljer som bulket og flammeeffekter.

Mangler
Kontrollstilen er veldig enkel, og kombinert med kameravinkelen blir dette uheldigvis litt for banalt. Jeg fikk nesten bakoversveis første gang jeg vridde på den analoge stikken. Bilene sitter som støpt på veien og svinger utrolig hardt, men som sagt, realisme er ikke en del av konseptet her. Kamera er plassert for tett inntil bilen, selv varianten som er lengst vekk er for nær. Det nytter heller ikke å velge å se fra førerens synspunkt, ettersom den er utrolig vanskelig å bruke. Ofte hadde jeg problemer med å se biler som kom, og hvor jeg skulle. I tillegg til bedre kameravinkler, savnes også en enkel radar. Når man for eksempel spiller "last man standing", er det ikke alltid like lett å finne alle etterhvert. Å kjøre rundt nesten totalvraket, og lete etter den siste bilen blir for dumt. Spesielt irriterende er det når den siste bilen plutselig suser inn fra høyre og vinner.

Multiplayer-delen av spillet foregår på samme måte som på "Arcade"-modusen. Problemet med kameravinkelen er veldig aktuell her, det er utrolig vanskelig å navigere seg rundt omkring. Ellers er det mulig å spille det meste som er av moduser på multiplayer også. Hvilke biler en kan velge, avheniger også her av hvor mye av "Career"-modusen som er gjennomført. Multiplayer-delen er ganske morsom, og det hadde vært enda morsommere om det var støtte for flere spillere. Spesielt ser jeg for meg at hovedmodusen støtter multiplayer. Siden disse modusene er så å si like, kan jeg ikke forstå hvorfor dette ikke er tilfellet. Hvor mange biler og baner som er til disposisjon, er her i likhet med "Arcade"-modusen, avhengig av hvor mye som er gjennomført på "Career"-modusen.

Konklusjon Crashed er et bilspill som er litt annerledes. Kollisjoner, stunts og fart er nøkkelordene. Samtidig som spillet har mange spillemetoder, er det også veldig underholdene. Dessverre har er det også endel mangler som dukker opp. Lite motstand, irriterende kameravinkeler og noen banale mini-moduser er noe som svekker spillet. Grafikken er ikke noen å juble over, men den er tilfredstillende på mange måter. Alt tatt i betraktning, er dette spill som kan gi et fint avbrekk fra en stresset tilværelse. Ikke helt en vinner, men en sikker deltager. Dette er et litt spesielt arkade-spill, som man trygt kan spille fra sofakroken. Spillet er veldig morsomt og jeg anbefaler de fleste til å ta en titt på det, til tross for noen av sine uheldige mangler. Crashed vil være et godt kjøp for de yngre spillerne da dette vil gi god og morsom underholdning, dere litt eldre spillere der ute bør heller prøve det før det havner i spillbunken.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden