Anmeldelse

Cultures 2: Gates of Asgarder

Cultures 2: Gates of Asgarder et nytt forsøk på å sprøyte noe nytt inn i en gammel, men også svært populær sjanger. Nytt og nytt, de helt revolusjonerende ideene uteblir, men den heller ukjente østeriske utvikleren Funatics har da klart å fått inn noen nye ting.

Side 1
Side 2
Side 3

Installasjonen var grei skuring, ingen merkbare problem. Etter installasjonen starter spillet opp av seg selv, uten forvarsel. Dette likte jeg svært dårlig da jeg vanligvis har noen faste programmer oppe, som WinAmp. Når da ikke Cultures er så velvillig til å la meg få slippe å se introvideoen, fikk jeg en blanding av Children of Bodom, hornmusikk og en stemme som fjaset noe jeg ikke fikk med meg. Kjedelig. Etter å ha pint meg gjennom denne episoden prøvde jeg på nytt, denne gangen uten WinAmp kjørende. Naturlig nok ble ting bedre. Animasjonen er godt laget, men jeg ble egentlig ikke ble så mye klokere nå, selv om jeg hørte stemmen.

Cultures 2 er en blanding av sanntidstrategi og rollespill. Du starter med figuren "Bjarni", en viking som bor på grønland. Livet er fint og blomstrene svaier i vinden. Plutselig våkner Bjarni av et mareritt, han har fått et varsel om at en enorm orm kan sette i gang Ragnarok for tidlig. De eneste som kan drepe ormen er Bjarni og 3 andre helter. Etter at du har kommet til "Gates of Asgard" med "Bjarni" får du spille en ny rase, og starter med en ny helt. Slik foregår det med 2 raser til, og disse møtes til slutt for å kjempe mot ormen.

Ser du stort på det er oppdraget ditt å redde verden. Hurra, for en orginal idé. Innimellom må du også inn i slott med utallige løynganger og irriterende "dungeons", da med bare et begrenset antall personer, og selvsagt må helten for den kulturen du bruker være med med. Den delen av spillet som innebærer "rollespill" går du egentlig fort grundig lei av, det går for det meste ut på å rote rundt til du finner en person, som tar deg til en ny hule som igjen leder til et område der du må lete etter en ny person, og søren heller tror du ikke at denne nye personen også har noe på hjertet. Gjentakelse er som oftest ikke noe godt 'virkemiddel' i underholdningsbransjen.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden