Da hackere slo til måtte Fable-utvikleren ty til skitne triks

Truet med å sladre til hackerens mor.

Microsoft

I 2003, da Lionhead Studios var midt oppi arbeidet med det første Fable-spillet, ble utvikleren plutselig stilt overfor et stort problem. En gruppe hackere hadde stjålet flere skjermbilder fra Fable og andre uannonserte spill, og en av bakmennene truet med å offentliggjøre dem.

Med mye på spill var det britiske studioet nødt til å foreta seg noe, og løsningen var like nådeløs som den var risikabel. De truet med å fortelle alt til hackerens mor, og selv over ti år senere har de stjålne bildene aldri sett dagens lys.

Sporet opp hackeren

Lionhead var nådeløse i sin behandling av hackere.
Microsoft

Den utrolige historien kom for en dag på en paneldebatt arrangert av British Academy of Film and Television (BAFTA) på tirsdag kveld (via BBC). Der delte Sam van Tilburgh, en tidligere Lionhead-ansatt, hendelsene slik han husker dem:

– Det var en liten gruppe som kalte seg Kibitz. De klarte å få tak i noen skjermbilder, og et av dem viste Fable-helten som knivstakk en liten unge i hodet. Det skulle aldri offentliggjøres av åpenbare grunner […] og de truet oss med å publisere dem, fortalte van Tilburgh.

Hackeren gjorde imidlertid en kjempetabbe ved å sende inn trusselen på Lionheads eget nettforum, noe som gav studioet enkel tilgang på IP-adressen hans. Med litt hjelp fant van Tilburgh ut at hackeren var en 16 år gammel gutt, og de gravde raskt opp en haug med privat informasjon på han:

– Vi visste hvor han bodde og klarte å få tak i informasjon fra skolen hans, inkludert et dikt som han leste opp på skoleavslutningen sin. Vi skrev deretter en offentlig beskjed fra Lionhead Studios til Kibitz-gruppen, som begynte med de første linjene fra diktet hans, og vi inkluderte et landemerke som han kunne se fra huset der han bodde, husket van Tilburgh og fortsatte:

– Og jeg sa «Du må stoppe dette nå ellers så forteller jeg alt til moren din».

Den dumdristige planen kunne enkelt ha slått feil, og van Tilburg innrømmet at de først hadde informert studioets advokater noen dager etter hendelsen. Heldigvis gav 16-åringen opp, og alt ordnet seg til slutt:

– Han holdt munn og har vært veldig høflig siden den gang. Jeg har møtt han flere ganger etterpå på arrangementer vi har holdt for fansen vår, avsluttet van Tilburgh.

Microsoft stengte Lionhead Studios tidligere i år.
Flere utgivere skal ha forsøkt å kjøpe studioet før nedleggelsen »

Siste fra forsiden