Sniktitt

Dog's Life

Å leve et hundeliv får en helt ny mening i Frontier Developments hundesimulator, Dog's Life. Her er det bare å gjøre seg klar til et ekte hundeliv, i det du trer inn i potene til hunden Jake som må reise på tvers av Amerika for å redde den søte jente-hunden Daisy som ble kidnappet av uintelligente hundetyver i begynnelsen av spillet.

Side 1
Side 2

Endelig norske stemmer
Spillverdenen er tilsynelatende stor, dog opphengt i en rekke begrensninger. Det meste er lagt opp til å lede deg i spesielle retninger, slik som dalstrøk og veier. Det hele ser idyllisk ut, med reflekterende vann, grønne sletter og en stor, glødende sol. Verdenen er delt opp i forskjellige områder du beveger deg mellom, hvor gården er ditt hjem i begynnelsen av spillet. Senere reiser du videre til forskjellige nabolag og byer, og blir møtt med en serie av unike situasjoner som må løses. Eksempelvis skal du "bjeffe i hjel" en høne tidlig i spillet, slik at hun legger egg. Disse eggene må du plukke opp og legge i en kurv, for så å gripe fatt i kurven og levere den til et par unger som vil kaste dem på den lokale slakteren. Dette gir deg muligheten til å snike deg inn i butikken hans, og meske deg med alt han har å tilby. Dog's Life er et harmløst barnespill hvor det verste som kan skje er å tape en konkurranse. Oppgavene er jordnære, enkle å fullføre og svært sjarmerende.

Takket være Dog's Life harmløse og barnevennlige gameplay, er grafikken og figurene modellert etter samme mentalitet. Alt er søtt og koselig, med en gammel bestefar som sitter og vugger i en stol helt til du våkner ham opp med et velplassert bjeff. Miljøene er relativt enkle, men ytelsen er stødig og for øvrig er spillet pent å se på. Dog's Life har også en viss plattformspill-kvalitet til det, hvor du skal hoppe og sprette for å nå saker og ting.

Det bør nok nevnes at Dog's Life ikke er et typisk spill for voksne. Det finnes en helt klar underholdningsverdi her, men dette er i første rekke et spill utviklet for barn og unge. Akkurat dette markedet er relativt utappet i Norge, og de fleste spill som kommer her til landet, også barnespill, får ikke den oppmerksomheten de burde få. Eksempelvis var det forrige Harry Potter-spillet en klar favoritt blant de unge, men det ble ikke oversatt til norsk noe som var en klar, og noe ulogisk nedtur. Stemmene i Dog's Life er engasjerte og gode, og de norske skuespillerne gjør en god jobb i å leve seg inn i det som skjer. Det er omtrent som å sette på TV-en en lørdags morgen for å se på tegnefilmene med norske stemmer: De er alle overdrevne, men skaper et morsomt og ualvorlig miljø - akkurat det spillet trenger. Spillet er pepret med mye humor, og det meste er svært harmløst, selv om det var noe overraskende å høre den gamle bestefaren fortelle heller tvilsomme historier i søvne.

Anbefalt familiespill
Det hersker ingen tvil om at Dog's Life er et svært godt barne- og familiespill. Dette er omtrent et perfekt valg når foreldre skal kjøpe julegaver til de små i år. Dette er hovedsakelig takket være de norske stemmene, noe som gjør spillet tilgjengelig for alle. Men Dog's Lifes verdi strekker lenger enn som så, og tilbyr et morsomt og sjarmerende gameplay som er mer variert enn mange av de mer seriøse spillene tilgjengelig på markedet i dag. I tillegg er hele hundeliv-konseptet nytt og spennende, og en sjanger-nisjé som få spill tidligere har prøvd seg på. Særlig dypt og realistisk er det nok ikke, men det er mer enn tilstrekkelig for et morsomt eventyrspill. Dog's Life blir trolig en svært spennende julegave for mange barn og unge i år. Og for oss andre som liker å friske litt opp i barndommen av og til, kan det gjerne bli like morsomt for oss.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden