Sniktitt

Driven to Destruction

Spektakulære kollisjoner, flygende dekk og gigantiske fotballer er noe av det vi får oppleve i det neste bilspillet fra Atari. Vi har tatt en titt på Driven to Destruction for å finne ut hva vi har å glede oss til.

Side 1
Side 2

Tilhengere, begravelsesbiler og åttetall
I "Trailer Race" får du en tilhenger på kjøpet, og må ikke bare sørge for at bilen din kommer seg helskinnet i mål, men må også passe på at ikke den langt mer sårbare tilhengeren overlever hele løpet. Om tilhenger høres for enkelt ut for deg, kan du imidlertid ta en titt på "Chain Race", hvor du kjører med en annen bil på slep. Forbikjøringer blir naturligvis ikke like enkle når alle bilene kjører to og to, men samtidig kan du bruke den andre bilen som et slags våpen, og presse motstanderne av banen. Dette kan imidlertid lett straffe seg om du mister kontrollen. Et annet morsomt modus er "Gauntlet", hvor du kjører en begravelsesbil, og må overleve en viss mengde runder uten å bli knust. Alle de andre er ute etter å se bilen din i flammer, og i motsetning til deg kan de kjøre hvor de vil (og ta snarveier for å bedre kunne ødelegge for deg).

Åttetallsløpene kan også være svært morsomme. I utgangspunktet er de vanskeligere enn løpene som foregår på ovalbanene, rett og slett på grunn av det sentrale krysset mellom de to "rundingene" hvor bilene møtes (og ofte kolliderer). "Figure 8 Jump Race" er en spesielt morsom og kaotisk versjon av åttetallsløp, da utviklerne her har plassert hopp i krysset, slik at kryssende trafikk møtes i luften - ofte med fatale følger. Det finnes også et "Jump Race"-modus hvor du kjører på litt mer normale baner.

I tillegg er det en hel rekke spillmodus hvor banene består av for det meste åpne områder. Her kan vi nevne alt fra "Capture the Flag", som de fleste burde forstå hva er, til "Destruction Derby", hvor målet er å bli den eneste gjenlevende bilen på banen. I tillegg har vi "Football", hvor to lag møtes for å sørge for at en gigantisk ball havner i motstanderens mål. Dette moduset er overraskende vittig, men ødelegges av og til av at lagkameratene gjør noen hjernedøde ting og har en tendens til å lage selvmål. Vi håper dette er noe utviklerne får fikset litt på før spillet kommer på markedet.

Konklusjon
Driven to Destruction ser ut til å bli et svært flott arkadebilspill. Muligheten for to spillere samtidig gjør det til en favoritt foran TV-apparatet, og de interaktive omgivelsene gjør gameplayet uforutsigbart og spektakulært. Under testingen av spillet opplevde vi en rekke "Wow-øyeblikk" som ikke hadde vært mulige uten en avansert fysikkmotor. Selve kjørefølelsen ser det ikke ut til å være noe i veien med, men fokuset på action gjør naturligvis at spillet ikke appellerer til de simulatorfrelste. For øyeblikket er det flere av de mange spillmodusene som ikke er helt perfekte, og vi håper Atari får pusset litt på dem før utgivelsen av spillet.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden