TV-gigant kjøper Dreamhack for en kvart milliard kroner

MTG har nå nesten-monopol på e-sport.

DreamHack Cluj-Napoca.
Dreamhack/Adela Sznajder

MTG bekreftet torsdag at de har gjennomført oppkjøpet av Dreamhack for 244 millioner kroner. Dette skjer drøye tre måneder etter at de tok over 74 prosent av aksjene i ESL for 678 millioner kroner.

Mediekonsernet, som blant annet eier Viasat, TV3 og TV6 i Norden, har dermed investert nesten 1 milliard kroner for å få tilnærmet monopol på e-sport.

Vil ta det neste steget

Nå gjør den svenske spillfestivalen seg klare til å vokse seg enorm sammen med den nye eieren, gjøre Sverige til et av de viktigste knutepunktene for e-sport og opprette festivaler i flere land.

– Dreamhack har en visjon om å bli den ledende festivalen for en hel generasjon av spillere. For å klare dette ønsker vi å sette sammen nye festivaler i flere land og bygge en sterk, stabil og bærekraftig franchise som kan få ut den unike Dreamhack-opplevelsen til hele verden, ikke bare svensker, står det i pressemeldingen på Dreamhacks nettsider.

Dreamhack Summer 2015.

– For å kunne ta det neste steget, fra å være på størrelse med en vanlig svensk musikkfestival til en internasjonal arrangør, tror vi MTG er den perfekte eier av Dreamhack de kommende årene, uttaler administrerende direktør Marcus Lindmark.

Samarbeidet mellom Dreamhack og MTG er ikke nytt. Partene har kjørt TV-produksjonen fra et felleseid studio i Stockholm siden 2013.

– Vi har jobbet tett med MTG de siste to årene for å få e-sporten til å vokse ytterligere, så vi kjenner hverandre godt og ser frem til å ta samarbeidet til et nytt nivå, skriver Lindmark i pressemeldingen.

I følge Dreamhack-sjefen vil det ikke bli noen endringer i hvordan spillfestivalen og konkurransene drives.

– Ledelsen i Dreamhack beholder ansvaret og Dreamhack vil fortsette å drive både arrangement og e-sportturneringer. Den store forskjellen er at vi, i stedet for å ha en stor engelinvestor som eier, får et stort internasjonalt selskap, spesialisert innen digital underholdning.

Dreamhack Winter om to uker

Dreamhack er den største arrangøren av e-sport i Skandinavia, og er nok mest kjent for festivalene Dreamhack Summer og Dreamhack Winter. I tillegg har de store ligaer, mesterskap og turneringer i en rekke spill rundt om i Europa.

Det neste store arrangementet er Dreamhack Winter i Jönkoping 26.-28. november. I tillegg til det tradisjonsrike LAN-et, kan man delta i og se på turneringer i Counter-Strike, StarCraft, Hearthstone, Dota 2, Super Smash Bros Melee, Ultra Street Fighter IV og League of Legends.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Det er bekreftet syv Dreamhack-arragement i 2016. I pressemeldingen skriver Dreamhack-sjefen at MTGs investering vil hjelpe dem med å raskere utvide med flere festivaler over hele verden. I følge HLTV.org håper arrangøren å få i stand en Counter-Strike-major i Sverige neste år i samarbeid med Valve.

Siste fra forsiden