E-sportdagen 2016

Norsk e-sport samles igjen for å diskutere fremtiden

E-sportdagen er like rundt hjørnet, og er gratis for alle.

Telenor

Bekreftede bidragsytere på E-sportdagen 18. august:

Vis mer
  • Telenor
  • Snowboardforbundet
  • Antidoping Norge
  • Arman «Phenom» Hanjani og Vegard «veggey» Bugge
  • Lotteri- og stilftelsestilsynet
  • MyNewsDesk
  • Gausdal VGS
  • Statssekretær Himanshu Gulati
  • Gamer.no

For andre år på rad arrangerer Telenor og Gamer.no E-sportdagen – et seminar der det norske e-sportmiljøet møtes for å utveksle erfaringer og kunnskap.

– E-sport er et fenomen i stor vekst. Det er viktig å kunne navigere terrenget riktig. E-sportdagen tilbyr verdifull innsikt inn i en helt ny verden. Her vil du få møte alt fra utøvere, fagfolk fra bransjen, kommersielle aktører og nøkkelpersoner fra idrett og utdanning, heter det på arrangementets nettside.

E-sportdagen finner sted på Telenor Expo 18. august fra klokken 08:30 til 14:30, og er åpent for alle som ønsker å delta. Det koster ingenting å melde seg på, men merk deg at påmeldingsfristen går ut midnatt 17. august. I motsetning til i fjor skal ikke arrangementet streames på nett.

I løpet av programmet for dagen skal foredragsholdere fra ulike hold ta opp tematikk rundt e-sport. Representanter fra idrettsfagsskolen Gausdal snakker for eksempel om e-sport som en del av idrettsmiljøet, mens Street Fighter V-proffene Arman «Phenom» Hanjani og Vegard «veggey» Bugge forteller om hvordan det er å være en e-sportutøver.

Vil bygge kompetanse

Leder for Gamer.no og Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, forteller at E-sportdagen har som hovedmål å gi kunnskap om fenomenet.

Tor-Steinar Nastad Tangedal er leder for Telenorligaen og Gamer.no.
Mohammed Barzinje

– Målet med E-sportdagen å bygge kompetanse i norsk e-sport, men også om norsk e-sport. Vi har en vei å gå i retning profesjonalisering, anerkjennelse og sportslig nivå sammenlignet med våre nordiske naboland, og E-sportdagen skal være en arena for bli enige om veien videre, forteller han.

Mens seminaret i fjor først og fremst var myntet på deltakere i Telenorligaen, ønsker arrangørene at E-sportdagen i år tar for seg e-sportens plass i samfunnet ellers også. Blant annet skal Snowboardforbundet diskutere utfordringene de hadde med å bli tatt på alvor for 20 år siden, mens Statssekretær Himanshu Gulati ser på om det går politikk i e-sport.

Et annet tema som tas videre under årets arrangement er løsninger og problemer knyttet til tipping på e-sport, etter at Norsk Tipping tok opp potensialet i fjor. Tangedal peker på at det å sette penger på e-sport vil stille nye krav til arrangører og deltakere, og at konsekvensene av dette er noe som skal diskuteres i år.

– Kampfiksing blir brått et tema, og da man må ta andre grep. Norsk Tipping er tilbake i år, men da som gjest i salen for å blant annet høre hva Lotteri- og stiftelsestilsynet og Antidoping Norge har å fortelle om sitt arbeid. Dette er organisasjoner som både Telenorligaen og andre norske e-sportaktører må forholde seg til årene som kommer, tror han.

Merker økt interesse

Les også
Tidligere seriemestere kastes ut av 1. divisjonen

Siden fjorårets E-sportsdag synes Tangedal at det virker som om interessen for e-sport har økt – ikke bare internt i miljøet, men også utenfor.

League of Legends-finalen i Telenorligaen på SpillExpo høsten 2015.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Noe av det jeg har merket meg er en tydelig økning i gode og kunnskapsrike e-sportsaker i riksdekkende og lokale aviser. Det er naturligvis viktig og positivt for arrangører, klubber og deres sponsorer å få den type oppmerksomhet på jevnlig basis.

Han forteller også at flere TV-produksjonsselskaper har vært i kontakt for å diskutere dokumentarer og ideer om e-sport, og at etableringen av e-sport som toppidrettsfag ved både Garnes- og Gausdal videregående skole trakk internasjonal oppmerksomhet.

– Sånt er med å sette Norge på e-sportkartet, sier Tangedal.

Siste fra forsiden