Anmeldelse

F1 Challenge 99-02

Montoya poserer stolt på fremsiden av coveret til EA Sports siste Formel 1-spill. Stolt har han også all grunn til å være, for det er nemlig ikke et hvilket som helst spill det er snakk om. F1 Challenge 99-02 er etterfølgeren til F1 2002, som har samlet en hærskare av tilhengere, både for sin egen del og på grunn av alle modifikasjonene.

Side 1
Side 2
Side 3

Forbedret multiplayer
De AI-styrte motstanderne er stort sett ganske intelligente, men på enkelte baner er de ikke gode nok til å følge idealsporet. Spesielt i sjikaner har de en tendens til å kjøre alt for pysete. I stedet for å satse litt, eller kanskje bruke curbsen for det den er god for, kjører de i en stor S. Et av de større problemene med F1 2002 var den dårlige støtten for spilling over Internett. Det var god underholdning, men det var relativt få biler som kunne delta i hvert løp før det begynte å bli problemer selv med rask oppkobling. Dette er forbedret i F1C slik at du kan få med et par-tre venner/fiender til, men det er likevel ikke praktisk mulig å spille med full grid. En annen svakhet er at spillet ikke har støtte for dedikerte servere. Du er med andre ord avhengig av at den du kobler til blir sittende og spille til dere er ferdige. Ryktene vil ha det til at dette skyldes at FIA-lisensen ville blitt langt dyrere dersom dedikerte servere skulle benyttes. Sannhetsverdien i dette er uviss, men det er uansett synd at det ikke er implementert i spillet.

Konklusjon
F1C er på alle måter et bunnsolid spill, og det er fristende å kalle det PC-ens definitive seier over konsollene. Et spill som får horder av tilhengere til å sitte time etter time helt alene og teste oppsett og finpusser rundetider gjør noe veldig riktig. I tillegg kan den allerede svært imponerende tittelen bli enda bedre når diverse modifikasjoner blir ferdige. Finn frem rattet, snør på deg racingskoa og skru opp volumet. Med ett er du nærme F1-racing enn du noen gang trodde du skulle komme. Det eneste som mangler er den berusende duften av svidd gummi. Hvorfor selges ikke Wonderbaum med slik lukt egentlig? Det hadde definitivt gjort seg her. Hvorfor har ingen tipset EA Sports om at dette burde blitt levert sammen med spillet? Har du allerede F1 2002 må du vurdere om en oppgradering er verdt pengene. Fysikken og multiplayermulighetene har blitt en del bedre, men ellers er det i bunn og grunn mye likt. Aberet med F1 2002 er at du ikke vil få glede av alle de nye og spennende modifikasjonene som er under utvikling, men det er selvsagt mulig å vente til de blir sluppet med å bestemme seg. For alle andre som liker realistiske bilspill er dette et obligatorisk kjøp, men arkadetilhengere og samferdselsminister Torild Skogsholm bør se en annen vei. Alt i alt er F1C det mest gjennomførte bilspillet i år, og best av alt; det er garantert fritt for fotgjengere (les: katolske prester). 600kg, 900hk, tallene taler for seg selv. All respekt til Solberg, men det er dette som er racing!

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden