Feature

Disse spillene gleder vi oss til

Heftige spill i 2010

Blir 2010 tidenes spillår? Døm selv.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

På denne siden tar vi en kikk på spill innenfor sjangrene:

Åpen verden-spill

Med årets heftige utgivelsesliste fortjener denne undersjangeren en egen kategori.

Red Dead Redemption

Utgivelsesdato: 30. april (PS3/360).

Den beste beskrivelsen for Red Dead Redemption er kanskje Grand Theft Auto i ville vesten. Dette spennende cowboyspillet gir oss en klassisk westernhistorie satt til et stort og åpent landområde hvor vi står fritt til å gjøre hva vi vil. Dette kan raskt bli et av årets absolutt største høydepunkt.

Mafia II

Utgivelsesdato: 2. kvartal (360/PS3/PC).

Endelig får vi en oppfølger til et av tidenes beste spill. I Mafia II blir du en «made man» i etterkrigstidens USA. Vi loves en sterk historie og mye herlig action. I tillegg skrytes det av en svært autentisk stemning, og det er vel få Mafia-veteraner som tviler på at de tsjekkiske utviklerne holder ord på dette området.

Crackdown 2

Les også
Fremtidens stortitler

Utgivelsesdato: 2. kvartal (360).

Crackdown var en perle av et spill, som fikk alt for lite oppmerksomhet da det opprinnelig kom ut. Enorm bevegelsesfrihet og underholdende superkrefter sørget for massevis av underholdning. Selv om etterfølgeren utvikles av et annet selskap håper vi moroa fortsetter i samme stil som før.

Just Cause 2

Utgivelsesdato: 26. mars (360/PS3/PC).

Svenskene bak Just Cause visste at spill er spill, og ikke trenger å ta seg selv særlig alvorlig. Det resulterte i et halsbrekkende gameplay med massevis av eksplosjoner. Med noen forbedringer her og der er det liten tvil om at etterfølgeren kan bli fabelaktig.

No More Heroes: Desperate Struggle

Utgivelsesdato: Ukjent (Wii).

Leiemorderen Travis Touchdown er tilbake i nok et absurd eventyr. Her må du reise rundt i en stor by og drepe diverse slemminger, for å nok en gang få retten til å kalle deg selv verdens beste leiemorder. Utviklerne sier de har lært av kritikken originalen fikk, og hvis det er tilfelle har vi grunn til å glede oss.

Jokere: Forhåpentligvis dukker også White Gold: War in Paradise opp i vesten i løpet av året. Og sjangerblandingen Mount & Blade: Warband vil utvilsomt bli godt mottatt på PC.

Eventyrspill

Enten du liker det tradisjonelt eller nyskapende har eventyrsjangeren mye å by på i 2010.

Heavy Rain

Utgivelsesdato: 24. februar (PS3).

Kan Heavy Rain bli årets mest unike spill? Denne thrilleren, fra skaperne av det mye omtalte Fahrenheit, følger en gruppe helt forskjellige mennesker, og stiller det grunnleggende spørsmålet: «hvor langt er du villig til å gå for å redde noen du elsker?»

Sam & Max: Season Three

Utgivelsesdato: Ukjent (PC/Wii).

Spillverdenens galeste duo er tilbake, i en ny sesong med episodebaserte eventyr. Her blir det tonnevis av humor, vanvittige situasjoner og morsom politivold - og takket være episodekonseptet vår vi en passelig dose ved jevne mellomrom. Vi gleder oss.

Gray Matter

Utgivelsesdato: Ukjent (PC).

Jane Jensen er damen bak Gabriel Knight-spillene, som er høyt elsket både i og utenfor Gamer-redaksjonen. Nå er hun endelig tilbake med et nytt eventyrspill. Denne gangen er det hjernens mysterier som utforskes, og kjenner vi Jensen rett kan vi se frem til mystiske hendelser, spennende figurer og intrikate nøtter.

Ghost Pirates of Vooju Island

Utgivelsesdato: Ukjent (PC).

Dette spillet har du sannsynligvis ikke hørt om, men det kan lett bli et av årets morsomste eventyr. Spillet kommer fra skaperne av A Vampyre Story og følger en gruppe sjørøvere som har tidenes "ut av kroppen"-opplevelse. Nå må de spøkelsesaktige åndene deres samarbeide for å komme tilbake dit de hører til.

Lost Horizon

Utgivelsesdato: Ukjent (PC).

Bli med på et Indiana Jones-aktig eventyr i førkrigstidens Kina og Tibet. Tyskerne leter etter eldgamle hemmeligheter som kan gi dem overnaturlige fordeler i kampen om verdensherredømmet, og du må stoppe dem.

Jokere: Book of Unwritten Tales har fått mengder av god kritikk i Tyskland, og skaperne av Ben There, Dan That lager episodespill med Revenge of the Balloon-Headed Mexican.

Rollespill

Nye storspill fra BioWare, Square Enix, Lionhead og Obsidian. Blir det bedre?

Mass Effect 2

Utgivelsesdato: 28. januar (360/PC).

Det første Mass Effect var et glitrende sci-fi-rollespill, og oppfølgeren ser ut til å bli enda bedre. Her får du legge ut på heroiske oppdrag i et enormt univers. Har du allerede spilt originalen vil du kunne bruke den gamle figuren din, og valgene du har tatt vil påvirke det som skjer i oppfølgeren. Spennende.

Final Fantasy XIII

Utgivelsesdato: 9. mars (360/PS3).

For konsollrollespillere er dette sannsynligvis årets største utgivelse; et enormt rollespill fra sjangerens stormestere hos japanske Square Enix. Alt tyder på at seriens tilhengere vil elske dette spillet, og vi holder pusten i forventning.

Fable 3

Utgivelsesdato: 4. kvartal (360) .

Man kan si mye om Peter Molyneux og Lionhead Studios, men hvis man anklager dem for manglende ambisjoner er man på bærtur. Fable 3 blir både rollespill og kongesimulator, og vi loves store muligheter til å påvirke fremtiden til fantasinasjonen Albion.

Alpha Protocol

Utgivelsesdato: 2. kvartal (360/PS3/PC) .

Rollespill finner vanligvis sted i middelalderske miljøer (eller til nød en fjern fremtid), men Alpha Protocol prøver på noe helt nytt. Det gir deg nemlig rollen som superspion, i ekte James Bond-stil. Damer, action og raske biler blir hverdagen, og spillet skal gi deg stor frihet til å kjøre ditt eget unike løp (man kan blant annet fullføre det uten å drepe noen).

Dragon Age: Origins: Awakening

Utgivelsesdato: 16. mars (360/PS3/PC).

Det er litt rart å legge inn en utvidelsespakke i denne saken, men Dragon Age: Origins ble kåret til fjorårets enspilleropplevelse, og det er ikke få som gleder seg til å drepe mer «darkspawn» i Ferelden. Med en ny historie, nye bifigurer og nye omgivelser kan Awakening bli et av de store høydepunktene i rollespillåret.

Jokere: Vi vet fortsatt lite om Obsidians Fallout: New Vegas, men prosjektet er spennende. Resonance of Fate har fått god kritikk i Japan. Hva sier europeerne?

Massive onlinespill

2010 kan bli et av sjangerens mest spennende år noensinne, på tross av at årets største utgivelse "bare" er en utvidelsespakke.

World of Warcraft: Cataclysm

Utgivelsesdato: Ukjent (PC/Mac).

Det er liten tvil om at World of Warcraft-utvidelsen Cataclysm blir en av årets aller største utgivelser, uansett plattform eller sjanger. World of Warcraft-hordene er stadig på jakt etter mer moro, og her får de det. Cataclysm leverer en rekke spennende nyheter for det ultrapopulære MMO-spillet.

LEGO Universe

Utgivelsesdato: Ukjent (PC).

I dette MMO-spillet er det spillernes kreativitet som står i sentrum. Ved hjelp av LEGO-blokker kan du skape alt fra bygninger til biler, og sammen får spillerne mulighet til å lage sine egne LEGO-land. LEGO er en av de geniale lekene som fenger folk i alle aldre, og det vil utvilsomt spillet gjøre også.

All Points Bulletin

Utgivelsesdato: Ukjent (360/PC).

Hvem har vel ikke hatt lyst til å spille en massiv flerspillerutgave av Grand Theft Auto? Skaperen av Rockstars klassiske serie satser på å gi oss nettopp det, med APB (eller All Points Bulletin). Da er det bare å spørre: Vil du være politi eller røver?

Final Fantasy XIV

Utgivelsesdato: Ukjent (PC/PS3) .

Dette kan lett bli favorittspillet til japanofile MMO-spillere. Her får du tre inn i Square Enix' fantastiske Final Fantasy-univers. Spillet vil ha et nytt kampsystem og et nytt system for jobber. Spillet kommer forresten også til PS3, så det er ikke bare PC-eiere som kan glede seg.

Allods Online

Utgivelsesdato: 1. kvartal (PC) .

I motsetning til resten av spillene på denne listen er Allods Online gratis å spille. Dette russiskproduserte MMO-spillet fokuserer i stedet på «mikrotransaksjoner». Men i motsetning til mange andre gratis MMO-spill ser dette ut til å bli et virkelig kvalitetsspill, ikke minst fordi World of Warcraft er inspirasjonskilde nummer én.

Jokere: Star Trek Online bør glede «trekkier» over hele verden, selv om vi ikke har udelt positive inntrykk av spillet. Global Agenda ser unikt og spennende ut.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Siste fra forsiden