Feature

Disse spillene gleder vi oss til

Heftige spill i 2010

Blir 2010 tidenes spillår? Døm selv.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

På denne siden tar vi en kikk på spill innenfor sjangrene:

Strategi

Strategispillere kan glede seg til alt fra imperiebygging i fantasy-land til lureri under andre verdenskrig.

Elemental: War of Magic

Utgivelsesdato: 1. kvartal (PC).

Dette turbaserte strategispillet tar det herlige fundamentet fra Civilization-serien med til et fantasiunivers med monstre, magi og episke kriger. Hersk over store landområder, forsvar deg mot onde makter og delta i spennende eventyr. Hvis du noen gang har tenkt at Ringenes Herre kunne passe som strategispill, bør du glede deg.

StarCraft II: Wings of Liberty

Utgivelsesdato: Ukjent (PC/Mac).

Oppfølgeren til tidenes mest suksessrike strategispill. Kampen mellom mennesker, zerg og protoss fortsetter med full styrke, og vi inviteres med. Blizzard skuffer aldri, så dette blir garantert moro. I tillegg til en flerspillerdel som kommer til å snu Korea på hodet, kan vi glede oss til en omfattende enspillerkampanje hvor menneskene er i sentrum.

Supreme Commander 2

Les også
Fremtidens stortitler

Utgivelsesdato: 2. kvartal (PC).

Det første Supreme Commander imponerte oss med massive slag på enorme landområder, og for å hjelpe oss å holde orden på sakene fikk vi blant annet en banebrytende zoom-funksjon. Spillet fikk en trofast tilhengerskare som utvilsomt gleder seg til oppfølgeren, som foregår fem år etter handlingen i originalen.

R.U.S.E.

Utgivelsesdato: Ukjent (360/PS3/PC).

Andre verdenskrig er kanskje rimelig oppbrukt, men R.U.S.E. kan likevel bli et svært spennende strategispill. Grunnen er at du får over ti forskjellige midler til å lure eller sabotere for motstanderne. Du kan for eksempel lage en falsk styrke som du sender for å avlede fiendens oppmerksomhet.

The Settlers 7: Paths to a Kingdom

Utgivelsesdato: Ukjent (PC).

Skal vi endelig få en ny klassiker i The Settlers-serien? Ubisoft demonstrerte i alle fall at de behersker middelaldersk bybygging med fjorårets Anno 1404. I The Settlers 7 spiller du nok en gang en middelalderkonge som må bygge og forsvare et samfunn i en farlig verden.

Jokere: Nok et år, nok et Total War-spill. Denne gangen er det Napoleon som får kjørt seg. Vi gleder oss også til Command & Conquer 4: Tiberian Twilight.

Racing

Nok en tradisjonsrik sjanger som ser ut til å få et svært godt år, på tross av at TrackMania II er utsatt.

Gran Turismo 5

Utgivelsesdato: Ukjent (PS3).

Etter mange forsinkelser kommer denne bilsimulatoren, som kommer til å sette hele PS3-miljøet i fyr og flamme. Her får vi kjøre enorme mengder ekte biler på detaljerte baner, og konseptet er den samme som vi kjenner fra tidligere spill i serien (uten at det er noe galt med det).

ModNation Racers

Utgivelsesdato: 2. kvartal (PS3).

Kanskje det mest spennende bilspillet siden TrackMania, takket være fokuset på brukerskapt innhold. Lag egne baner, biler og førere, og del dem med andre over nettet. Dette kan raskt bli årets bilspill for kreative gamere.

F1 2010

Utgivelsesdato: 2. kvartal (360/PS3/PC).

Endelig får vi et nytt Formel 1-spill, og denne gangen er det skaperne av Race Driver og Colin McRae som står bak rattet. Formel 1-simulatorer har fengslet oss helt siden Geoff Crammond's Grand Prix tidlig på nittitallet, og vi krysser fingrene for at Codemasters skaper en minneverdig racingopplevelse. NB: Bildet er fra F1 2009 på Wii.

Split/Second

Utgivelsesdato: 19. februar (360/PS3/PC).

Dette eksplosive arkadebilspillet handler vel så mye om å sabotere for motstanderne som å kjøre fra dem. Ved å kjøre godt får du poeng som kan brukes til å sabotere deler av banen, til motstandernes store ergrelse. Et spennende konsept, men klarer utviklerne å hindre at det føles urettferdig?

Blur

Utgivelsesdato: 31. mars (360/PS3/PC).

Skaperne av Project Gotham Racing er tilbake med et nytt bilspill. Blur blander ekte biler og omgivelser med arkadekontroller som minner mer om Mario Kart enn Gran Turismo, og vi loves massevis av arkademoro for alle pengene.

Jokere: Simulatorfrelste kan glede seg til rFactor 2. Resten kan trygt vedde på at Criterions Need For Speed-spill blir heftig.

Andre

Alt fra simulatorer til plattformspill.

Professor Layton and the Last Time Travel

Utgivelsesdato: Ukjent (DS).

Hjernen din liker å bli brukt, og hva er vel bedre å bruke den på enn intrikate nøtter og gåter fra det ultrasjarmerende Professor Layton-universet? Japanerne fikk dette spillet allerede i 2008, noe som i seg selv er grunn nok til å spørre om utgiveren har vettet i behold, siden spillet fortsatt ikke er ute i Europa.

Super Mario Galaxy 2

Utgivelsesdato: Ukjent (Wii).

Den italienske rørleggeren som elsker å hoppe, sprette og spise sopp er tilbake i et nytt fargesprakende plattformspill for Wii. Forgjengeren er fortsatt ett av plattformens aller beste spill, og tar det egentlig for gitt at Nintendo kommer til å levere varene nok en gang.

Silent Hunter 5

Utgivelsesdato: Ukjent (PC).

Lite er så nervepirrende som å befinne seg i en ubåt når fienden desperat forsøker å finne deg, og du vet at en heldig synkemine kan være nok til å sende deg til havets bunn. I Silent Hunter 5 får du rollen som ubåtkaptein, og oppleve andre verdenskrig fra undersiden av havoverflaten. Varm gjerne opp med Das Boot først.

Storm of War

Utgivelsesdato: Ukjent (PC).

Skal 2010 bli året der vi får klørne i oppfølgeren til IL-2 Sturmovik? Vi krysser fingre, tær og diverse andre kroppsdeler i håp om at Oleg Maddox' nyeste flysimulator blir klar og havner i butikkene før vi alle må gå av med alderspensjon.

Sky Crawlers

Utgivelsesdato: 19. februar (Wii).

Ikke alle flyspill behøver å være like realistiske. Sky Crawlers: Innocent Aces gir oss eksplosiv action i luften og en spennende historie fortalt i anime-stil. Dette kan bli et av årets høydepunkt for tilhengere av Ace Combat-serien og DOS-klassikeren Strike Commander.

Sin and Punishment 2

Utgivelsesdato: 1. kvartal (Wii) .

Treasure er kjent for sine nådeløse actionspill, og med Sin and Punishment 2 planlegger de å ta "rail-shooter"-sjangeren til nye høyder. Her må du kvitte deg med horder av fiender, og hvis du er dyktig nok kan du komme inn på de verdensomspennende topplistene.

Joe Danger

Utgivelsesdato: Ukjent (360/PS3/PC) .

Vi har allerede kost oss glugg i hjel med Trials HD, og med Joe Danger får vi et nytt sideskrollende motorsykkelspill som ser svært spennende ut. Her spiller du stuntmannen Joe Danger, og målet er å komme seg raskest mulig gjennom intrikate nivåer. Varigheten sikres av et innebygd redigeringsverktøy.

Super Street Fighter IV

Utgivelsesdato: Ukjent (360/PS3).

Etter fjorårets suksessrike Street Fighter IV-nyutgave kan vi nå se frem til et nytt slåssespill i samme serie: Super Street Fighter IV. Alle som har et snev av interesse for spill vet hva vi kan se frem til: Heftige kamper hvor nye og gamle figurer fra serien banker gørra ut av hverandre i fargerike miljøer.

Spelunky

Utgivelsesdato: Ukjent (360).

PC-eiere kan allerede kose seg med en gratisversjon av dette herlige spillet, som snart tar steget over på Xbox 360. Dette er et todimensjonalt plattform/hjernetrimspill der du navigerer deg gjennom en serie tilfeldig genererte huleomgivelser, og spillet beskrives som plattformsjangerens svar på Nethack.

Max & The Magic Marker

Utgivelsesdato: 1. kvartal (Wii).

I utgangspunktet ser Max & The Magic Marker ut som et ordinært (men lekkert) todimensjonalt plattformspill. Det har imidlertid en spennende vri: Du kan bruke en magisk tusjpenn til å tegne nye plattformer, som du kan bruke til å komme til steder du ellers ikke hadde klart å nå. Morsomt.

Jokere: Tonnevis. Følg med på Gamer.no i året som kommer.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Siste fra forsiden