Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Vi får søvngjengere, pinnemenn og huleutforsking på mars denne måneden.

1: Side 1
2: Side 2

Paper Monsters

Sjanger: Arkade
Pris: 6 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Crescent Moon Games
Spillet kan kjøpes her

Hopp og sprett og tjo og hei.

En av de mest sjarmerende og beste sideskrollerne jeg har spilt på min mobil på lenge. I en sjanger der man må tåle sammenligning med Mario, Sonic og Rayman holder Paper Monsters sin grunn med stø føtter, og imponerer fra første sekund.

Du inntar rollen som en liten, sjarmerende pappkartong med føtter, øyne og armer. Verden du lever i er laget av papir og bomull. Spillet er en todimensjonal sideskroller med vante, klassiske elementer. Her skal du hoppe, samle mynter og finne oppgraderinger. Gjemt omkring finnes hemmelige områder fylt med skjulte skatter. Det er en nydelig flyt i animasjoner og bevegelser, og kontrollene kjennes veldig bra. Venstre tommel styrer retning, mens et trykk på skjermen med den høyre gjør at pappgutten hopper.

Det er en nydelig grafikk i dette spillet, både variert, fargerik og passende i forhold til tematikk. Utvikleren Crescent Moon Games har god grunn til å være stolt, for dette er et av de beste spillene i sin sjanger på mobil per dags dato.

Beat Hazard Ultra

Ikke for de som lett får vondt i hodet.

Sjanger: Skyting/Arkade
Pris: 18,12 kr
Type: Android, iPhone, iPad, PS Network, Xbox Live
Utvikler: Cold Beam Games
Spillet kan kjøpes her

Dette er spillet som utvikles med musikksmaken din. Beat Hazard er et skytespill der hvert eneste nivå formes av musikken du hører på. Sett på Julekveldsvisa med Alf Prøysen og kos deg igjennom, eller fyr opp landeplagen Gangam Style og slit ut tomlene.

Det eneste du må sørge for er å ha musikken tilgjengelig på minnekortet på telefonen. Ved å kjøpe fullversjonen kan også radio over Internett fungere som kilde. Ved siden av å ha et fantastisk lydspor (mine egne sanger) er dette også en visuell opplevelse. Mobilen din vil nesten eksplodere i alle fargene og alt som skjer på skjermen. Dette spillet kan på en måte minne og Child of Eden, konsollspillet som kom i fjor. Du kan også velge mellom en eller to kontrollstikker, alt etter hvor god du er, eller hvor stor utfordring du ønsker. Begge variantene fungerer veldig godt.

Et annerledes skytespill som utvikler seg i forhold til musikken du hører på. Morsomt å fyre opp mens du sitter på bussen og kjeder deg, og tempo bestemmer du selv.

Les også
Anmeldelse:

Waking Mars

Flott historie og musikk i Waking Mars.

Sjanger: Simulasjon
Pris: 28,70 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Tiger Style
Spillet kan kjøpes her

I 2097 oppdages det liv på Mars. Ditt oppdrag er å dra ditt og få kontakt med denne livsformen. Dessverre faller hulen inn bak deg, og dermed er det overlevelse som står først på prioriteringslista.

I de mange, lange hulene på Mars kan du finne eldgamle ruiner og dekode signaler. Det er masse å utforske, men du er ikke alene. Farene lurer bak hver sving, og for å overleve må du lære deg hvordan planetens økosystem fungerer.

Her skal du plante blomster, la de gro og kanskje til og med skape noen nye? Lær deg styrkene og svakheten til de nye organismene du møter på, og kanskje du til og med ender opp med å redde den røde planeten. Utforskingen av hulene går som en drøm med kontrollene i spillet. Du beveger deg i den retning du trykker på skjermen, både til fots og i luften ved hjelp av en rakettmotor du har på ryggen.

Waking Mars har et nydelig lydspor som er verdt pengene alene. I tillegg til dette får du en engasjerende og dyp historie, og et spill der du ikke tar, men skaper liv.

Predators

Kjent for alle som har sett filmene.

Sjanger: Action
Pris: 6 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Fox Digital Entertainment, Inc
Spillet kan kjøpes her

Arnold tok livet av en av de, men utryddet heldigvis ikke alle. Predator er tilbake, denne gangen i din egen lomme. Først og fremst må jeg skuffe alle fans der ute – Arnold er ikke med i dette spillet. Her inntar du rollen som selveste Predator, og mennesker er det du jakter.

Du skal gjøre deg fortjent til en plass i din jaktgruppe, og det gjør du selvsagt ved å trene og finjustere kampegenskapene dine ved hjelp av menneskejakt. Det er derimot ingen vanlige mennesker du skal jakte. Her møter du ni av de farligste, tøffeste og mest hardbarka menneskene vi har.

Dette er et underholdende actionspill, men det kan bli litt repeterende i lengden. Utover i spillet ble det mye den samme greia som i starten, bare krydret med litt ekstra moro på toppen. Det er kult å være en Predator - usynlighet og alle de andre duppedingsene du har er alle gjenkjennelige fra filmen og morsomme å ta i bruk. Kontrolloppsettet er smart, og fungerer godt til spillet.

Utvikleren gjør ikke skamme på merkenavnet, men de bringer heller ikke så mye ekstra til det.

Draw a Stickman

La kunstneren slippe ut.

Sjanger: Eventyr/Hjernetrim
Pris: 6 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Hitcents
Spillet kan kjøpes her

Her bokstavelig talt tegner du deg vei gjennom eventyret. Tegn helten din, så detaljert eller enkel du vil, og styr han gjennom alle utfordringer og kamper du møter på din vei

Dette er kreativ spilling på sitt ypperste, og er herlig annerledes. Trenger du litt tre, tegn en øks og hogg et tre. Vil du gro en blomst, tegn en sky og la det regne slik at blomsten gror. Tegn brann for å skremme monstre som stenger veien eller åpne stengte veier.

Draw a Stickman er et eventyr/rollespill der du også får brynet intellektet. Du møter mange ulike gåter underveis som krever litt tenking. Når de derimot løses er det med et lettelsens sukk og en god følelse i magen. Det er mange ulike veier å gå, som frister til gjentagelse for å oppleve alt.

Les også: Månedens anbefalte Android-spill (november)
Les også: Månedens anbefalte Android-spill (oktober)

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden