Feature

Månedens anbefalte mobilspill

Forrykende og underholdende bilspill blant de utvalgte.

1: Side 1
2: Side 2

Dropchord

Sjanger: Musikk/rytme
System: iOS, Android
Utvikler: Double Fine Productions

Last ned Dropchord: iOS / Android (Pris 6-7 kroner.).

Syretripp?

Dropchord er utviklet av to personer i Double Fine, det velkjente spillselskapet som i den senere tid har gitt ut flere spill i mobilformat.

Denne gangen prøver de seg med en blanding av musikk- og puslespill. I dette spillet skal du, ved å holde en finger nede på hver side av en sirkel, bevege en stråle over ulike prikker for å samle poeng. Ved å flytte fingrene rundt sirkelen beveger du også linjen.

Høres kanskje ikke all verdens spennende ut, men utfordringene kommer. Etter hvert kommer det også røde punkter, både statiske og bevegelige, som du må holde deg unna. Dermed er det duket for heftig tommelgymnastikk for å bevege strålen din unna fort nok. Mister du strålen, får du mindre poeng. Og mindre poeng gir færre stjerner, og alle liker vel stjerner?

Det er musikken og den visuelle stilen som først fanget min interesse til spillet. Det er herlig fargerikt og kaotisk, og til tider kan det nesten skje i overkant mye på skjermen. Lydsporet i spillet er meget bra, og passer bra til både spill og grafikk.

To tomler opp, så ned på skjermen og bevege de rundt, Dropchord er enkel og morsom spillglede.

Hakk og skjær.

Ultima Forever: Quest for the Avatar

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Bioware Mythic

Last ned Ultima Forever: Quest for the Avatar: iOS (Gratis.).

Ultima Forever er et rollespill der du spiller helten som skal redde verden. Velkjente saker, men det fungerer godt denne gangen også.

Du kan velge å spille gjennom en helt ok historie helt på egenhånd, men det tar bort litt av det som er best med spillet. Du kan nemlig kravle ned i mange ulike grotter sammen med opptil fire andre spillere via nett. Disse kan enten hentes fra vennelisten din, eller ved å koble deg sammen med fire ukjente mennesker.

Da kan dere sammen hakke og skjære dere vei gjennom masse ulike monstre, i jakt på bedre utstyr, heder og ære. Du styrer din helt gnske enkelt ved å trykke dit du vil han skal gå, eller på fienden du vil at han skal slå. Ukomplisert og enkelt, og det fungerer veldig greit. Utover dette får også helten din noen ekstra evner, som aktiveres ved å trykke på en knapp på skjermen. Grensesnittet er greit lagt opp, og er lett å lære seg. Dog litt kronglete menyer når man for eksempel skal inn og se på utstyr, men det fungerer.

Det store, store minustegnet ved Ultima Forever er hvordan EA har planlagt å tjene penger på i spillet. Underveis finner du kister, enten mot slutten av oppdrag, og alltid når du har fullført en av de nevnte grottene. Kistene låses opp ved hjelp av gull, sølv eller bronsenøkler. Bronsenøkler er vanlige å finne, sølv mer sjeldne og gull ser du nesten aldri. Ved å åpne en kiste med en gullnøkkel er du garantert bedre utstyr enn om du åpner med sølv.

Du kan derimot kjøpe deg gullnøkler via en butikk i spillet. Dermed kan du kjøpe deg en mye sterkere helt enn noen som ikke velger å gjøre det på denne måten. Spillet passer også hele tiden på å minne deg på at du har denne muligheten. Dette ødelegger litt av gleden jeg hadde rundt Ultima, som sett bort i fra dette er et underholdende og morsomt rollespill.

Hit med ballen!

Fluid Football Versus

Sjanger: Sport
System: Android
Utvikler: Fluid Games

Last ned Fluid Football Versus:Android (Gratis).

Fluid Football Versus er et perfekt spill for en fotballnerd som meg. Jeg brukte mange timer på originalen som kom i fjor, og enda mer tid på New Star Soccer, som er lignende type spill.

I Fluid Football Versus har du kontroll over flere ulike ting i løpet av en kamp. Du trykker og drar linjer dit spillerne skal løpe eller slå en pasning, på lignende måte som i New Star Soccer. Når du kommer til en målsjans byttes perspektivet, og spillet blir veldig likt spill som Flick Soccer. Da må du sveipe med fingeren i den retningen du vil skyte skuddet ditt. Alle kontrollene er greie å lære seg, og burde være velkjent for alle som har testet lignende spill tidligere.

Det morsomste med denne oppfølgeren er at du nå også kan spille mot venner eller andre via nett. Det er alltid deilig å slå en kamerat, uansett hva det måtte være. Det å spille ut forsvaret, slå en perfekt gjennombruddspasning og så skyte et herlig skudd gir en god følelse.

Etter hvert som du får spilt noen kamper øker også ferdighetsnivået. Mer kompliserte angrep og høyere nivå gjør kampene enda mer spennende. Finner du en motstander på ditt nivå blir det både intenst og spenennde.

Morsomme fotballkamper mot venner og kjente, med gode kontroller og ubegrenset med innhold så lenge du har noen å spille mot.

Run Forrest!

RunBot

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Marvelous Interactive

Last ned RunBot: iOS (Gratis)

Løpespill er hete på mobilen. Subway Surfers og Temple Run er gode eksempler på dette. RunBot er vanskeligere, litt mer komplisert og minst like moro som nevnte spill.

Med et litt annet synsperspektiv byr RunBot på samme type spillopplevelse som denne type spill. Figuren du styrer løper, løper og løper så lenge du greier å styre han unna en rekke ulike hindringer i veibanen.

Her er det vegger du må hoppe unna, rør du må skli under eller ting du må hoppe over. I tillegg må du aktivere et skjold for å løpe igjennom laserstråler, eller skyte ned ting fra lufta. Etter hvert som du kommer lenger og lenger på et brett, øker hastighet og mengden hindringer. Det blir kaotisk, men samtidig moro når ting blir mer og mer vanskelig.

RunBot har en bra grafikk, og jeg har ikke opplevd noen problemer med ytelse. Det tar litt tid å venne seg til kontrollene, og i starten hoppet jeg ofte når jeg skulle sveipe til høyre eller venstre. Etter litt tid lærte jeg meg derimot kontrollene bedre, og de er responsive og fungerer veldig godt. Og det trengs i et spill der det skjer så mye som dette.

Løpespill som dette er perfekt om man har et par minutter til overs nå og da. En runde varer aldri veldig lenge, og det er alltid moro å jage på sin egne toppscore.

Gammelt og godt.

The Last Express

Sjanger: Eventyr
System: iOS / Android
Utvikler: DotEmu

Last ned The Last Express: iOS / Android (Pris: 25-35 kroner).

Thhe Last Express kom for første gang på PC i 1997. Seksten år senere er det å finne på Android.

Dette er et klassisk pek-og-klikk eventyrspill, der handlingen foregår i dagene før 1. verdenskrig, ombord på den velkjente Orient-ekspressen.

Mord og mysterier står i fokus, og det er opp til deg å nøste opp i hva som skjer, og hvem som gjør hva på toget. Du trykker på elementer du vil manipulere, eller mennesker du vil prate med. Kontrollene er litt unøyaktig og registrerer ikke alltid trykkene dine, noe som kan være litt irriterende til tider.

utover dette er det en engasjerende og god historie vi blir presentert. Det er mange figurer å prate med, og The Last Express er et stort spill. Min gjennomspilling tok godt over femten timer med spilling, så her er det mye verdi for pengene.

Liker du de gode, gamle pek-og-klikkeventyrene er The Last Express et meget godt alternativ. En god og interessant historie, fin grafikk og mange timer med innhold på mobilen.

Vil du ha flere tips? Sjekk hvilke 10 spill vi anbefalte i sommermåneden juli.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden