Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Et nytt GO-spill fra Square Enix, sommerens Poké-farsott og et barnebok-eventyr blant de utvalgte.

sofusandthemoon
1: Side 1
2: Side 2

Sofus and the Moon Machine

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Malte Burup

Last ned Sofus and the Moon Machine: iOS. Pris: 44 kroner.

Sofus and the Moon Machine er en danskutviklet interaktiv fortelling, i hovedsak beregnet på barn. Her stifter vi bekjentskap med Sofus, en gnorf som lever på planeten Goya. Han er veldig god med maskiner, og det viser seg fort at det er opp til han å fikse den mekaniske sol/månen slik at ikke verden går under.

Nydelig.

Det er presentasjonen som gjør dette spillet verdt å sjekke ut, også for voksne spillere. Den visuelle stilen er rett og slett nydelig, og sammen med flott musikk gjør blir Sofus and the Moon Machine en flott opplevelse. Historien er hjertevarm og velskrevet, og det er lett å bli knyttet til hovedpersonen i boken.

Sammen med Sofus må barna, eller voksne, løse enkle gåter eller finne gjenstander for å drive historien videre. Etter kort tid kommer det opp hint, slik at man aldri blir stående fast for lenge, og selv mindre barn greier oppgavene man blir gitt.

Det eneste jeg har å utsette på Sofus and the Moon Machine er at det er litt for kort.

Riptide GP: Renegade

Sjanger: Racing
System: iOS, Android
Utvikler: Vector Unit

Ikke for de med vannskrekk.

Last ned Riptide: iOS, Android. Pris: 25 - 33 kroner.

Riptide GP: Renegade er det tredje spillet i Riptide-serien. Det første var ganske bra, det andre bar overlesset av mas kjøp av ting i spillet, og det tredje er et veldig stort skritt i riktig retning.

Her skal man fyke avgårde i heseblesende hastighet langs vannet gjennom en rekke ulike baner. Og det er nettopp banene som er hovedattraksjonen i Riptide. De er varierte, morsomme og til tider skjer det mye kult i og rundt banene som gjør at det kiler litt ekstra i actionhelt-nerven.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Selve racing, og kontrollen av vannscooteren, er god. Styringen er responsiv, og selv når man spiller over nett mot andre så fungerer det godt. Historien man kan spille er dårlig, og motstanden man møter når man spiller mot datastyrte motstandere kunne vært bedre.

Uansett er det moro å fyke rundt på de mange banene, og med mange spillmodi er det mye å kose seg med i Riptide GP: Renegade.

Mobius Final Fantasy

Flott grafikk.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Square Enix

Last ned Mobius Final Fantasy: iOS, Android. Pris: Gratis.

Dette er nok ikke nødvendigvis et Final Fantasy-spill slik mange fans av den velkjente serien venter og håper på. Det er imidlertid ikke et dårlig spill, og fortjener i det minste å testes.

I motsetning til andre spill i serien er fokuset her ene og alene på kamper mot ulike monstre. Det, blandet med litt kortsamling gjør Mobius Final Fantasy til et annerledes, men underholdende og enkelt mobilspill.

Du styrer en helt som må, i sann Final Fantasy-stil, redde verden. Spillet er helt lineært, og man hopper fra kamp til kamp. Her skal man velge angrep og egenskaper, og man må følge med på styrker og svakheter til fiendene, slik at man bruker angrep som gjør mest mulig skade til enhver tid.

Kortene gir figuren ulike spesialangrep som er viktige å bruke til rett tid. Mobius Final Fantasy er ut utypisk, men langt i fra dårlig spill fra Square Enix.

Deus Ex GO

Adam Jensen på vei mot målet.

Sjanger: Action, gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: Square Enix

Last ned Deus Ex GO: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Jeg er en stor fan av både Hitman GO og Lara Croft GO, så det er ingen stor overraskelse at også Deus Ex Go skulle falle i smak. Atter en gang har utviklerne greid å tilpasse formatet sitt til en velkjent spillserie, og de har gjort det på en formidabel måte.

Adam Jensen skal finne veien fra A til B gjennom mange ulike brett. Mellom han og målet er det vakter, roboter og en rekke andre hindringer som kan gjøre livet hans kortere enn nødvendig. Som i de andre GO-spillene beveger de andre elementene seg rundt på brettet når du flytter Jensen en rute.

Han kan bli usynlig to ruter, eller han kan hacke ulike ting for å løse gåten. Alt i alt er det mer elementer og mer som skjer i Deus Ex GO sammenlignet med de to andre GO-spillene, men jeg synes de uansett greier å balansere vanskelighetsgraden på en god måte.

Det viktigste er at utviklerne greier, atter en gang, å fange stemningen og følelsen av merkevaren de bruker. Dette er et Deus Ex-spill, og det er fantastisk bra.

Reigns

Månedens morsomste spill.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Devolver Digital

Last ned Reigns: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

I Reigns har du rollen som monark i et kongerike. Det er opp til deg å ta en rekke valg underveis i historien, og alle valgene du gjør har en konsekvens. Valgene gjør du ved å sveipe til høyre eller venstre.

Du har fire ulike målere på toppen av skjermen. De representerer kirken, hæren, folket og økonomi. Målet er å holde disse fire så balansert som mulig, lengst mulig. Du får en rekke spørsmål eller valg presentert som et kort. Som regel er venstre sveip et negativt svar, høyre er positivt.

Avgjørelsen din får alltid en konsekvens, og variasjonen i hva som skjer i Reigns er herlig. Jeg valgte å klappe en hund, som viste seg å være djevelen som gjorde at jeg tapte. Andre ganger har spillet hatt helt andre utfall, og mye av moroa ligger i å se alle valgmulighetene man har.

Reigns er et lettvint, underholdende og velskrevet spill som passer perfekt til mobilspilling.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i juli»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden