Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Den nyoppussede utgaven av Baldur's Gate II fungerer knakende godt på nettbrett.

Baldur's Gate II: Enhanced Edition er ett av spillene på listen.
Beamdog
1: Side 1
2: Side 2

Archangel

Fyr av mange ildkuler.

Sjanger: Action
System: Android, iOS
Utvikler: Unity Games

Last ned Archangel: iOS / Android. Pris: 12 - 14 kroner.

I det første spillet fra Unity, selskapet bak den velkjente grafikkmotoren, styrer du en kriger som etter lang tids dvale må stå opp og bekjempe de onde styrkene som har dukket opp. Ikke akkurat originalt, men det fungerer.

Du bekjemper de mange fiendene på veldig lineære, kjedelige nivåer. Her finnes det liten frihet til å utforske og gå dine egne veier. Nivådesignet er langt ifra det beste og mest fantasifulle jeg har sett, men det fungerer greit nok som en sti der du finner din neste gjeng med fiender å ta livet av.

Du gjør dette ved å lobbe avgårde kraftige ildkuler, eller svinge sverdet om fiendene er så heldig at de kommer nærme nok for det. Kontrollene i spillet fungerer godt, du trykker eller holder for å sende avgårde ildkulen, eller sveiper for å svinge sverdet. Når du ikke kjemper trykker du på skjermen for å bevege figuren dit du vil. Du vil få en rekke oppgraderinger på utstyret ditt, og figuren din utvikler seg til å bli en skikkelig beist etter ganske kort tid.

Archangel finner på ingen måte opp hjulet. Oppskriften er velkjent og utprøvd, men det fungerer veldig godt som det er. Grafikken i spillet er bra, men på ingen måter revolusjonerende. Alt i alt et godt, om enn litt repeterende rollespill.

Dokuro

Grått og svart.

Sjanger: Plattform
System: Android, iOS
Utvikler: GungHo Online Entertainment

Last ned Dokuro: iOS / Android. Pris: 21 kroner.

Vanligvis er skjelett i spill bare hakkemat for en barsk helt. I Dokuro er det skjelettet som er helten, og det er opp til han å redde prinsessen.

Det lille skjelettet er en av tjenerne til en demon, som en dag kidnapper en vakker prinsesse og tar henne med til sitt rike. Den lille helten i spillet forelsker seg umiddelbart i prinsessen, og når han hører om sjefens planer bestemmer han seg for å hjelpe prinsessen å rømme.

Prinsessen kan imidlertid ikke se skjelettgutten, noe som kompliserer redningsaksjonen. Og som en vaskekte prinsesse kan det ikke forventes at hun gjør noe selv. I møte med fare stopper hun bare opp, hun hverken klatrer eller hopper eller gjør noe annet. Dermed er det opp til deg å løse de oppgavene dere møter på på best mulig måte.

Utfordringene du møter på er varierte og morsomme, og noen er ganske vanskelige. Her må flytte ting, dra i brytere, hoppe opp på plattformer og en rekke andre ting. Etterhvert kan du også forvandle deg til en demonprins og bære prinsessen forbi hindringer.

Den visuelle stilen i spillet passer perfekt til den søte historien, og sammen med et dempet og godt lydspor setter det en flott stemning i et godt spill.

Table Top Racing

Iskrembiler på jakt etter kunder.

Sjanger: Bilspill
System: Android, iOS
Utvikler: Playrise

Last ned Table Top Racing: iOS / Android. Pris: Gratis.

Små biler som kjører rundt omkring på kjøkkenbenken, matbordet eller gjennom lekene til minstemann er et kjent konsept. Det har blitt gjort før, men det betyr ikke at Table Top Racing ikke er verdt å teste.

I dette spillet handler det alltid om å komme først, være seg mot datastyrte motstandere eller venner. På vei dit trenger du kun å bry deg med å styre den lille bilen gjennom banen. Spillet tar seg av gassing og bremsing. Du styrer enten med knapper på høyre og venstre side av skjermen, eller ved å vippe telefonen til den ene eller andre siden.

Utover dette er det du som plukker opp og aktiverer en rekke våpen og andre bonuser som er spredd rundt på banene. Her finner du alt fra turboer til kraftige EMP-eksplosjoner. Du aktiverer disse ved å enkelt og greit trykke på ikonet for det våpenet du vil bruke. Kontrollene er enkle og gode, og det tar ikke lang tid å mestre de.

Løpene er raske, intense og kaotiske. Det går fort, og det er ofte veldig tett kniving om førsteplassen. En liten feil i en sving, eller en godt timet bonus fra en av motstanderne dine kan være nok til at førsteplassen ryker. Det er enkelt, men innmari underholdende og moro.

Detective Grimoire

Elementært, Watson.

Sjanger: Action
System: Android, iOS
Utvikler: Armor Games

Last ned Detective Grimoire: iOS / Android. Pris: Gratis.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det gjerne igjen. Pek-og-klikkspill har virkelig funnet sin plass på den mobile plattformer. Detetctive Grimoire er nok et bevis på dette.

Her spiller du en detektiv som har et mord å løse. Richard Remington, eier av et feriested i en sump, er død og det kan virke som det mytologiske monsteret Boggy er synderen. Det er opp til deg å sørge for at morderen får sin straff, og dette gjør det med en blanding av utforsking og bevissamling, samt å intervjue personer og mistenkte som befinner seg på feriestedet.

Jeg liker grafikken i spillet, den passer utmerket til den litt humoristiske linjen utvikleren har lagt seg på. Lyden i spillet er også veldig bra, med noe av det bedre stemmeskuespillet jeg har hørt på lang tid i et mobilspill. Ikke akkurat noe man er bortskjemt med i dette formatet.

Du løser mordgåten ved å samle bevis, snakke om de rette tingene med den rette personen, eller vise de en gjenstand som fører historien videre. Selv om mordgåten ikke er veldig vanskelig å løse, og spillet til syvende og sist er litt i korteste laget, er Detective Grimoire et godt krimspill.

Final Fantasy VI

Turbasert som alltid.

Sjanger: Rollespill
System: Android (kommer til iOS)
Utvikler: Square Enix

Last ned Final Fantasy VI: Android. Pris: 112 kroner.

Vi avslutter denne månedens liste med en riktig godbit. Det klassiske sjette spillet i den velkjente Final Fantasy-serien har funnet veien til lommeformatet, og gjør det på en meget overbevisende måte.

Final Fantasy VI blir av mange sett på som seriens absolutte høydepunkt, med god grunn. Den oppslukende historien om Terra og hennes emosjonelle og spennende reise er fantastisk. Jeg hoppet ikke på Final Fantasy-toget før nummer åtte i serien, og har derfor aldri spilt originalversjonen av dette spillet. Det har raskt blitt en av mine favoritter.

I kjent Final Fantasy-ånd er det også her turbaserte kamper, du oppgraderer og utstyrer både deg selv og dine følgesvenner ettersom spillet går. Grafikken i spillet er oppgradert i denne versjonen, og jeg synes det ser veldig bra ut. Det som virkelig slår meg er imidlertid musikken komponert av Nobuo Uematsu. Navnet er nok kjent for mange, dette er mannen som står bak musikken i en rekke Final Fantasy-spill, samt flere andre.

Det har kommet mange nylanseringer av spill fra denne serien den siste tiden, både på mobil og PC. Final Fantasy VI er det beste jeg har spilt så langt.

Vil du ha flere tips til gode mobilspill?
Sjekk ut våre anbefalinger i desember »

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden