Feature

Ukas anbefalte Android-spill

Vi byr på gelatinmonstre, pengegalskap og forurensende luftpirater.

1: Side 1
2: Side 2

Aller først denne uken vil jeg ta frem megafonen og rope ut en liten beskjed: fra nå av kommer vi til å komme ut med månedlige anbefalingsartikkler på mobilplattformene i stedet for ukentlige. Det betyr at neste Android-samlesak kommer mot slutten av oktober, men da med flere spill av gangen.

Nå som dere alle er informert kan vi fortsette med denne ukens godbiter. Jeg vil se litt nærmere på titler som alle har kommet ut på Android Market i løpet av de siste ukene. Med andre ord er det bare rykende ferske titler å finne her, og som vanlig har jeg forsøkt å finne et blandet utvalg slik at alle kan finne minst ett spill som appelerer.

Piratene gidder vel ikke bruke penger på miljø.

Pollushot

Sjanger: Arkade/Fysikk Pris: 6 kr Type: Android (testet), iPhone, iPad Utvikler: YoYo Games Ltd.Kan kjøpes her

Når smogen legger seg tett over bylandskapet og astmatikerne løper hikstende for livet mot nærmeste oksygenmaske, er det greit å vite at det ikke krever konvensjonelle miljøsparende tiltak for å stoppe forurensingen. Nei, bare glem kollektivtrafikk, el-biler og naturvern – her er det spretterter som skal redde miljøet.

Hovedårsaken til den grå eksoståken er nemlig ikke biler, fly eller fabrikker, men forurensnings-pirater som svirrer omkring i luftrommet med intensjon om å forurense hele planeten. Godt at piratskipene da ikke tåler stort mer enn ett par velplasserte sprettert-skudd før de eksploderer i en sky av vrakrester.

Og det er akkurat dette Pollushot går ut på: skyte ned smogspyende piratskip med en sprettert, om og om igjen helt til spretterten selv, etter å ha samlet inn den forhåpentligvis beste poengsummen på vennelista, blir skutt ned. Poengene blir lagt til en totalsum som låser opp et par nye brett når en viss sum er nådd. Disse nye brettene inneholder stort sett det samme som det første brettet, men med litt andre piratskipstyper.

Men lasere, det har de.

Du posisjonerer selv spretterten og utløser ødeleggende skudd med berøringsskjermen, mens du forsøker å unngå innkommende skuddsalver som ved treff tapper deg for ett av tre liv. Som skyts bruker du enten sprettertkuler, som faller betimelig ned fra himmelen, eller skraprester som skrelles av piratskipene hver gang du treffer. Skraprestene har ulike egenskaper, signalisert av forskjellige farger. For eksempel gir de blå vrakrestene tre kuler som avfyres i en spredning, mens de røde restene er eksplosive og treffer et større område.

Og om du vil nå de høye poengsummene bør du være påpasselig med å treffe skipene med hvert eneste skudd, siden du da vil få en multiplikatorbasert bonus som stiger for hvert treff. Skipene er forøvrig veldig varierte, med svakhetspunkter og skytemønstre, og de krever alle en egen innfallsvinkel.

Pollushot er ganske så fornøyelig og utfordrende, og du merker at du blir en bedre sprettertskyter for hver eneste runde. Likevel tror jeg at du vil gå lei etter en del timer, om du da ikke stadig kan knive om høyeste poengsum med venner og uvenner.

8/10

Her er det høylytt stønning i begge endene.

Cross Court Tennis

Sjanger: Sport Pris: 11 kr, gratis Type: Android (testet), iPhone, iPad Utvikler: Refined Games, Inc.Kan kjøpes her eller prøves gratis her

Det er veldig få som vet dette, men lenge før min gryende spillskribentkarriére var jeg litt av en kløpper i tennis. Jeg tilbrakte hele somre ute på tennisbanen i hardnakket konkurranse med nabogutta eller storebror, og som regel kom jeg seirene ut av banen med racketen hevet høyt. Nå kan jeg gjenoppleve mine glansdager på farten i mobilspillet Cross Court Tennis.

Oppsettet er lekende enkelt: du sveiper en finger langs berøringsskjermen mot den retningen du vil at ballen skal fare. Det er også mulighet for å benytte seg av mer nyanserte slag. For eksempel kan du utføre en slice ved å dra fingeren nedover mot din side av tennisbanen, og du kan utføre en topspin ved å gjøre en liten halvsirkel med fingeren.

Selv proffene må trene litt.

Dette føles intuitivt og lett, og hvert slag treffer i området du sikter på. Spilleren løper opprinnelig automatisk mot ballen mellom slagene, men om du ikke stoler fullt og helt på denne automatikken kan du også velge å ha full kontroll over figurens bevegelser på egen hånd.

Spillet skuffer derimot litt når det kommer til valgmuligheter. Du får kun tilgang til to modi: en karriéremodus som ikke er stort dypere enn å komme seg til topps på rankeringslista, og en hurtigspillmodus som slenger deg inn i en rask kamp mot maskinen. Og selv om spillerne har velkjente tennisnavn skilter du med et anonymt «Player 1»-alias. Jeg savner også sårt flerspillermodus eller nettspilling.

Selv om disse manglene er litt merkelige, er dette fremdeles ett av de bedre tennisspillene jeg har prøvd på mobilplattformen. Fysikkmotoren er knakende god, berøringskontrollene presise og intuitive. Med Cross Court Tennis har mobilplattformen endelig fått et godt tennisspill.

7/10

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden