Anmeldelse

FIFA World Cup 2002

Årene etter det første FIFA-spillet ble det sakte men sikkert videreutviklet. EA sports fikk etter hvert den offisielle lisensen slik at spillernavnene ble autentiske, vi fikk kommentatorer som kommenterte spillet og fra '97 kunne spillet nytes i tre dimensjoner. Nå er det offisielle VM-spillet til 2002 her. Hva har gutta hos EA Sports funnet på denne gangen?

Side 1
Side 2
Side 3

Bra grafikk og lyd
Som du kanskje har skjønt, er grafikken strålende i FIFA World Cup 2002. Spillerne ser utrolig autentiske ut, publikum er mye mer detaljert enn før, og alt fra kuttscener til animasjon sitter som støpt. Lydmessig har spillet også blitt forbedret. Publikum er mye "riktigere" enn før: De er kledd i lagenes farger, roper lag-spesifikke heiarop etc. Artig er det også å høre spillerne på banen skrike f.eks. "I'm with you!" til hverandre - små detaljer som gir det lille ekstra. Dessverre er kommentatorene nøyaktig det de har vært tidligere. Det virker for meg som om EA bytter ut 50 linjer kommentering hvert år, og lyden bærer preg av det - alt for ofte hører man at setningene er satt sammen av flere lydfiler, og tonefallet blir ofte feil; spesielt når lagene nevnes innledningsvis i kampen.

Det er når man kommer til multiplayeraspektet spillet snubler, og det offisielle forumet er stappfullt av klager på at multiplayer ikke fungerer. De sentrale serverne er sjelden operative og nettprotokollen er alt for dårlig implementert og byr på store forsinkelser. Da jeg selv skulle prøve å spille, klarte ikke maskinen å få kontakt med serveren engang, så jeg måtte utfordre Hr. Redaktør til IP-IP-kamp for å få testet protokollen. For det første kan man ikke spille VM i multiplayer - kun en enkel match. Før kampen begynner har man tilgjengelig et enkelt chatvindu på tre linjer, og det er kun den som hoster (engelsk) som kan velge hvilke lag spillerne skal være etc. Nettkoden er dårlig - spillet går langt mer hakkete i multiplayer enn det gjør når man spiller alene. I tillegg er det ikke mulig å trykke forbi målfeiringene som kommer ved spesielle anledninger, og når undertegnende knuste redaktøren 15-1 på to kamper, ble det ikke få av dem.

Og det er på grunn av dette det nærmest lyser "hastverk" av spillet. For spillet MÅTTE jo ut i butikkene før VM startet og bærer veldig preg av det. Lyd og bilde er bedre enn før, men gameplayet har faktisk tapt seg. Det blir for dårlig, i hvert fall for eiere av FIFA 2002, når spillet koster fulle firehundreogførtini kroner i de fleste butikker. Det er et problem at det ikke finnes noen andre gode fotballspill enn FIFA-spillene - så lenge det ikke er noen konkurranse i disse VM-tider, vil spillet selge i bøtter og spann; ferdig eller ikke.

Konklusjon
Jeg kan ikke anbefale FIFA World Cup 2002. Kjøp FIFA 2002 i stedet - det er langt bedre, selv om det ikke ser like fancy ut som denne utgaven, og kanskje får du det billigere i noen butikker nå som det ikke lenger er nyeste versjon. Så får heller tiden vise om dette spillet kan bli bedre ved at EA sports lager en patch - den plata som står i butikkhyllene i dag er i hvert fall ikke moden ennå.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden