Anmeldelse

Fight Night 2004

Det store EA Sports-treet har fått en ny gren dette året. I Fight Night 2004 skal du kjempe din vei fra røykfylte klubber til Madison Square Garden for å banke Roy Jones Jr. og resten av bokseeliten.

Side 1
Side 2
Side 3

For å bli virkelig god er det mye å mestre. Mens bena styres med den venstre stikka, kan kun overkroppen styres ved å holde L1 nede, slik at du får gode muligheter til å unngå slagene fra motstanderen. Du kan også blokkere slag ved å holde R1 nede mens du skyver den høyre stikka rundt. Som forsøkt illustrert, lærer man seg ikke dette på 1-2-3; herav de fem tapene i introduksjonsteksten til denne artikkelen.

Problemet med Total Punch Control er at det er mye lettere ikke å bruke det. Ved å gå til kontrollermenyen finnes det oppsett som bruker nettopp A, B, X og Y (stikka må dog brukes til uppercuts fortsatt), og i hvert fall for undertegnede var det langt lettere å få til frekke kombinasjoner med denne konfigurasjonen (derav de 29 seierne i innledningsteksten).

Uforutsigbar intelligens
Så er det bare å slå løs. I takt med at din egen bokser får bedre ferdigheter, blir også motstanderne av stadig tyngre kaliber. Og det er ikke bare å gå rett på sak og slå i vei - for å mestre Fight Night 2004 er det god taktikk som gjelder - få til kombinasjoner og samtidig blokkere motstanderen, trekke seg unna når man står i fare for å bli slått ned og til og med ty til slag under beltestedet hvis man trenger litt avstand til motstanderen (selv om for mange av disse vil føre til diskvalifikasjon, derav ett av de fem tapene i innledningsteksten).

Den som slår ofte blir raskere sliten (selv om utholdenhetspoeng hjelper), og det er derfor viktig å ta seg en pustepause innimellom. Avhengig av bokserens restitueringsegenskaper vil pausene gjøre godt for kropp og sjel, der treneren også gir deg tips i form av hvor du bør slå og hvordan kampen ligger an. Raske motstandere blir tregere av en mørbanket mage, blødninger fra ansiktet gjør det vanskeligere å beskytte seg, boksere på vei ned i kanvasen forsvarer seg ikke og uppercuts gjør stor skade er alle tips du kan ta med deg inn i ringen dersom du velger å gå til anskaffelse av Fight Night 2004 (eller dersom du skulle kjøpe deg et par boksehansker, for den saks skyld).

Boksing handler også om å være uforutsigbar. Den kunstige intelligensen gjør at gjentatte kombinasjoner raskt blir avverget, og du kan banne på at du får mange slag i annen etasje dersom du allerede blør fra øyet. Det jeg imidlertid savner er unike motstandere! Det burde være slik at man kjente igjen Lennox' kombinasjoner og at Ali tok en Rope-a-dope (les historien fra kampen mot George Foreman, 1974); ikke bare at de ser ut som sine respektive menneskeligheter.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden