Intervju

Fokus på Game Boy Advance - del 1

Game Boy-serien har sett hele tre inkarnasjoner opp gjennom årene. Selv om Gamer.no ikke pleier å konsentrere seg om noen av Game Boy-systemene, har vi bestemt oss vike litt fra den politikken akkurat nå og virkelig gi dere lesere et solid innblikk i Game Boy-ens historie.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Advance Cable
Utviklet av Nintendo

Nei, dette er ikk linkekabelen til GBA-en, men den skal vi komme tilbake til om litt. Denne derimot, brukes til å koble GBA-en opp mot GameCube-konsollet. Denne har fått økte bruksmuligheter den siste tiden, og stadig flere GameCube-spill velger å ha en eller annen støtte for kommunikasjon mellom de to systemene. Forutsatt hvilket spill det dreier seg om, kan en overføre data mellom de to systemene og åpne ekstramateriale slik som bonus-nivåer på en av eller begge systemene. Noen spill gir deg til og med mulighet til å bruke GBA-en som en radarskjerm eller håndkontroll. Et typisk brukseksempel er det nylig lanserte Metroid Prime. Ved å koble GBA-en til GameCube-konsollet kan man låse opp det originale 1986-spillet som startet Metroid-serien.

Dette er forutsatt at man har Metroid Fusion, et GBA-spill som også ble lansert nylig. Det er lett å oppfatte dette som smarte salgstriks, noe det absolutt er, men det funker tross alt ganske bra for oss spillere også. Andre spill som tar i bruk denne kabelen er blant andre Animal Crossing, Crash Bandicoot, men også en rekke andre GBA-spill. Dette er ikke kabelen som skal til for å koble systemene sammen for å gå GBA-bildet på TV-skjermen. Dette er et helt annet system, som foreløpig ikke er lansert i Norge. Dette blir en liten sak man plugger på GameCube-en, ikke en seperat kabel. Lanseringsdato for denne er ikke fastsatt enda. Advance Cable kan brukes til både GBA og GBA SP.


Advance Cable (venstre) og den morsomme Link Cable

Link Cable
Utviklet av Nintendo

Dette er derimot det som gir GBA og GBA SP nytt liv. Denne lille saken lar deg sette opp et mini-nettverk med opp til fire spillere. Det esken utelukker å nevne er at du må ha to slike kabler for å spille fire spillere, ellers blir det kun to. Til og med for å spille tre, må en ha en ekstra kabel. Den plugges inn i to forskjellige GBA-er, og på midten er det en slags lite hub hvor to andre kan koble seg på. Ved å gjøre dette skulle en jo nesten tro at man fikk stadig flere av disse hubene, og kunne bare fortsette å koble på GBA-er, men dessverre er det kun støtte for fire spillere. Likevel, dette gir spillopplevelsen er realt dytt og hever varigheten på spillene betraktelig. Det er viktig å notere seg at slett ikke alle spill inkluderer muligheten til å ha hele fire spillere samtidig, og dette er viktig å få med seg på spillesken når du kjøper. Noen spill må du også ha to eller flere kopier av for å spille, og da må du passe på at vennene dine også har en kopi, eller at dere alle passer på å kjøpe det, ellers er multiplayer-delen naturligvis ubrukelig.

Likevel, noen spill trenger kun en kopi av spillet for multiplayer-moro, slik som Mario Cart. Det er unektelig morsomt å suse bortover banene i små gocart-er sammen med andre spillere. Da er det lett å få Whacky Wheels-assosiasjoner, spesielt siden grafikken i spillet minner såpass mye om det. Nå som Zelda: A Link to the Past er sluppet, med det medfølgende multiplayer-modiet Four Swords, er det ingen tvil om at dette blir et av de mest populære multiplayer-spillene til GBA-systemet. Her De fleste GBA-spill gir deg muligheten til å spille multiplayer, men pass på å se etter symbolet på baksiden av esken hvis du utelukkende er ute etter å kjøpe et multiplayer-spill. Det er viktig å bemerke seg at denne kabelen ikke fungerer med tidligere Game Boy-systemer, men den fungerer fint på både GBA og GBA SP.

AC/DC-adapter og Power Pack
Henholdsvis utviklet av Nintendo og Gamester

Disse to er kan komme veldig godt med. Den vanlige GBA-en går utelukkende på AA-batterier, noe som kan være både en befrielse og en frustrasjon. På den ene siden kan man ha den med hvor som helst så lenge man har batterier, da en ikke trenger å lade den slik som en har nødt til å gjøre med SP-en. På den annen side kan det være irriterende å hele tiden måtte kjøpe nye batterier, eller lade dem opp, hvis en vanligvis befinner seg i mer siviliserte omgivelser med tilgjengelige strømuttak. AC/DC-adapteren fungerer enkelt: Du plugger den ene enden i GBA-en, og den andre i nærmeste støpsel. Vips, ubegrenset strøm så lenge man betaler strømregningen i tide.

Denne saken er egentlig veldig grei når man befinner seg nær støpsler, og er et fint supplement til batteriene som en kan ta i bruk når en ikke har tilgang til det. Power Pack er ikke så ulukt AC/DC-adapteren, men er kanskje mer fleksibel. Den gjør rett og slett batteriene ubrukelige, og gjør GBA-en til en slags SP når det gjelder strømføring. AA-batteriene blir byttet ut med et spesialbatteri som man setter inn på samme plass. Dette kan du lade opp med en medfølgende adapter, og batteriet skal kunne gi opp i mot syv timer spilletid. Det er viktig å notere seg at hverken AC/CD-adapteren eller Power Pack kan brukes på SP-systemet eller andre tidligere Game Boy-systemer. Disse er kun for GBA-systemet, og SP-en kan ikke dra nytte av noen av dem.


Den svært nyttige Power Pack (venste) og AC/DC-adapteren

GB Player
Utviklet av Nintendo

Denne lille duppeditten er utvilsomt svært forlokkende, og kan være med på å revolusjonere GameCube-en betraktelig. Den er foreløpig ikke lansert i Europa, men Nintendo sier at dette vil skje i løpet av 2003. Det den hovedsakelig lar deg gjøre er å spille GBA-spill gjennom GameCube-konsollet. Den ser ut som en liten plattform du plugger på under GameCube-en, rettere sagt i høyhastighetsporten. Deretter plasserer du GBA-spillet inn i denne. Der etter kan du spille på TV-skjermen, og hvis du spiller multiplayer kan en bruke TV-en, mens de andre bruker GBA-ene. Det fine med GB Player-en er det faktum at du kan bruke spillene til absolutt alle Game Boy-systemer opp i gjennom tidene, slett ikke bare GBA-en.

Dette er i teorien med på å heve antall spill til GameCube-en fra omtrent to hundre, til langt over ett tusen. Du trenger heller ikke bruke GameCube-kontrolleren, selv om du naturligvis kan gjøre det, men du kan også bruke GBA-en som kontroll. For å ta i bruk denne muligheten, må du bruke Advance Cable (se over), som i tillegg brukes til å overføre informasjon mellom GBA-spillene og GameCube-konsollet. Hvordan oppløsningen vil se ut smurt utover en stor TV-skjerm er uvisst, men det blir utvilsomt interessant å se. Nintendo holder også på å utvikle en egen håndkontroll til GB Player, som du kan se på bildet nedenfor. GB Player er ikke et ekstrautstyr til GBA-en i seg selv, da en kan spille GBA-spill på GameCube-konsollet uten å egentlig eie en GBA. Den eneste begrensningen er hvis man skal ta i bruk datakabelen, som kun kan brukes til GBA og GBA SP.

Les også
Anmeldelse:


En spesialkontroll for GB Player (venstre) og selve GB Player-plattformen

Følg med i andre del
Følg med i neste del av "Fokus på Game Boy Advance", da vi skal ta en titt på over 40 forskjellige spill til dette spillvidunderet. Vi kommer til å dekke spill som Wolfenstein 3D, Doom II, V-Rally 3, Driver, X-Men, Tekken, forskjellige Tony Hawk-spill, samt en rekke andre godsaker. I den anledning har vi også tenkt å rangere spillene etter hvor imponert vi ble. Vi kommer ikke til å konsentrere oss om hvor god grafikk, lyd eller andre elementer i spillet er, men ganske enkelt hvor morsomt det er å spille. Vi håper dette vil gi deg en pekepinn på hva du burde kjøpe først, selv om det er viktig at en tar en slik rangering med en klype salt. Det sier seg selv at vi ikke kunne gå så dypt som vi ville inn i hvert spill, og derfor blir hver spillbeskrivelse og plassering relativt overflatisk i forhold til våre andre omtaler her på Gamer.no. Tenk på det som en produktkatalog, der vi lufter våre egne meninger, og i rekkefølge lister opp hvilke spill som vi mener gir deg mest for pengene.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden