Refleksjon

Fokus på Game Boy Advance - del 3

Vi raser stadig videre mot førsteplassen i vår kåring av det morsomste GBA-spillet. Denne gangen fortsetter vi reisen med plassering 30, og kommer til å bevege oss frem til plassering 16. Takket være den teknologien den byr på, har spillutviklerne hatt muligheten til å blåse nytt liv i mange klassiske Nintendo-spill, men eksempelvis også PC- og Sega-spill.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

27. Disney's Magical Quest
Plattformspill

Her er enda et godt plattformspill, denne gangen basert på Disney's Mikke Mus-franchise. Dette er enda en gjennopplivning av en SNES-klassiker, og spillet er så og si identisk bortsett fra multiplayer-mulighetene. Nå begynner vi faktisk å bevege oss mot de virkelige gode plattformspillene, og hvem kan vel ikke si at det er noe grusomt sjarmerende med Disney sine figurer? De passer svært godt inn i slike spill, og det er dette spillet med på å konstatere. Pluto har blitt kidnappet, og som Mikke eller Minni må du redde ham. Spillet i seg selv er grafisk nydelig, sprudlende og spennende. Disse figurene må i løpet av spille bytte kostyme, og disse kostymene gjør en mer utrustet til å klare de forskjellige banene. I seg selv er det et ganske trivielt plattformspill, hvor du hopper rundt og finner veien ut av banene, mens du skal unngå eller nedkjempe relativt enkle motstandere.

Likevel, kjempene er på plass slik som gigantiske kjempeormer. Her skal en også heise seg opp på avsatser med tau, og hoppe mellom syltynne plattformer i luften. Kostymene er morsomme. Her skal du være en snowboarder, en danser, og til og med en slange. Du kan også samle inn penger, noe som er et ganske typisk element i plattformspill, og disse pengene kan du bruke på spesielle butikker for å kjøpe inn magiske krefter. Mikke kan blant annet få tak i en magisk turban. Multiplayer-funksjonen gjør det enda morsommere, da to spillere kan spille på samme tid gjennom hele spillet. Dette gjør det enda lettere etter som du kun trenger en kopi av spillet for å få det til. Et glimrende Disney-spill, for ikke å si et glimrende plattformspill, og er et av de naturlige valgene når en er på jakt etter et spill i denne sjangeren.

26. Tekken Advance
Slåssespill

Slåssespillene som gjorde stor suksess på det første PlayStation-konsollet er nå tilbake for mer trøbbel på GBA-en. Du kjenner reglene: Slå eller bli slått, spark eller bli sparket, vinn eller tap. Tekken Advance er et selvskrevent slåssespill til det håndholdte konsollet, og gir en minst like god spillopplevelse som de første i serien. Spillet gir deg omtrent ti forskjellige figurer å slåss med, og tilsvarende antall områder å slåss i. I tillegg kan du låse opp enda flere figurer etter hvert som du utøver din seier på de andre slåsskjempene. Det finnes hele syv forskjellige spillmodier, blant annet: "Arcade", "VS"-multiplayer, "Time Attack", "Survival 3 on 3", "3 VS 3 Battle", samt "Practice".

Her finnes det et helt hav av forskjellige kampteknikker og kombinasjoner, og spillet premierer spillere som kan utnytte dem alle. Multiplayer-moro er det nok av, og hvem blir egentlig lei av å rundbanke vennene i Tekken? Grafikken i Tekken Advance er ikke 3D, men utviklerne har gjort det på en måte som simulerer det. Figurene er 3D-rendringer, men de er kun 2D-sprites. Grafikken er kanskje litt kornete, men trekker slett ikke ned på det solide gameplayet det tilbyr. Lyden er så og si identisk med den funnet i PlayStation-spillene, og hver figur har sine egne personlige lyder. I begynnelsen av spillet får du tilgang på ni av de kjente figurene fra Tekken 3: Forest Law, GunJack, Hwoarang, Jin Kazama, King, Ling Xiaoyu, Nina Williams, Paul Phoenix og Yoshimitsu. Flere kan likevel låses opp, men det kommer til å ta blod, svette og tårer!

25. V-Rally 3
Bilspill

Kort sagt: Dette er et veldig bra bilspill, med en 3D-motor som virkelig holder mål. I forrige del nevnte vi Driver 2 til GBA-en, men trakk det ned på den fryktelige grafikken. Vel, V-Rally 3 er ikke bare et bedre bilspill, det er også svært pent å se på. Dette spillet er langt mer fargefullt, variert, og teknisk godt utført enn Driver 2. Grafikken kan utvilsomt måle seg med litt eldre bilspill til PC-en, selv om det blir litt kornete og tidvis udetaljert når en reduserer det til en slik liten skjerm. Det eneste som kan utsettes på V-Rally 3 grafisk sett er at clip-avstanden er noe vel nær - det kan virke som trær og vei flyter ut av en vegg i horisonten. Men, dette tenker en ikke på når spillet først er kommet i gang, da dette ganske enkelt er en flott rallysimulasjon. Her finner du en rekke virkelig biler slik som Ford, Renault og Volkswagen, og alle ser relativt autentiske ut.

Utviklerne sier at spillet har en realistisk fysikkmotor, men dette er nok noe overdrevent. Den fungerer, og får det til å føles flott som et arkade-spill, men dønn realistisk er det ikke. Du kan velge mellom flere forskjellige kameravinkler slik som inne i bilen bak rattet, på panseret, eller å se bilen bakfra. Spillet fungerer som et hvilket som helst annet rallyspill: Du får informasjon om hvor mange runder du har igjen, hvordan du ligger ann, samt det faktum at piler dukker opp for å informere deg hvilken retning neste sving tar. Du får også oversikt over banene før spillet begynner, slik at du kan gjøre deg litt kjent med den før racet starter. Du kan også forandre forskjellige innstillinger med bilen din slik som fjæringer og dekk. Multiplayer-støtte er det også her, noe som er en fin bonus til et allerede finfint singleplayer-spill. Dette spillet velger vi å anbefale!

24. Midnight Club Street Racing
Bilspill

Enda et svært godt bilspill. Dette er basert på spillet av samme navn som Rockstar, utviklerne bak Grand Theft Auto-serien, publiserte til PlayStation 2-konsollet (for øvrig utviklet av Angel Studios). Selv om den versjonen var i ekte 3D, har Destination Software, utviklerne av GBA-versjonen, valgt å gjøre synsvinkelen den samme som vi så i de to første Grand Theft Auto-spillene: Sett oven i fra. Her får du muligheten til å kjøre rundt i New York og London, enten ved å kjøre i karriere-modus eller arkade. I karriere-modus går du frem ved å fullføre forskjelige løp eller utfordringer. I karriere-modus kan du bli med i en liten bilgjeng, men først må du blant annet bevise at du kan kjøre godt nok. Etter hvert låser du opp nye biler, og det er til sammen 41 forskjellige av dem, slik som is-biler, busser og seks typer politibiler.

Bilene føles alle forskjellig å kjøre, og har innstillinger slik som akselerasjon, topp-fart, håndtering og varighet. Arkade-modus gir deg tre mulige spillestiler: "Cruise", hvor du kan kjøre rundt i byene som du vil, "Head-to-Head", hvor du spiller mot en maskinstyrt figur, samt "Waypoint" hvor du må vinne i et race med en hel gruppe andre biler. Midnight Club har kanskje ikke det voldelige elementet som gjorde Grand Theft Auto-spillene så populære, men er ellers svært likt med sine store byer og sitt relativt realistiske trafikksystem. Dette er et flott spill, som så og si ligger på samme linje som V-Rally 3, men er likevel ganske annerledes i spillestil. Mens V-Rally 3 fokuserer på det realistiske med rallykjøring, fokuserer Midnight Club på arkade-aktig bilkjøring i gaten. Anbefales for Grand Theft Auto-tilhengere.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden