Feature

Fokus på rollespill

Rollespill handler ikke kun om drager, alver og annen fantasi. Hva er egentlig et rollespill? Hva er det som er det definerende elementet i et spill, som gjør det til et rollespill? Rollespill er ikke bare en PC-spill sjanger, det er også en hobby for mange mennesker i det virkelige livet. Rollespill-sjangeren er usedvanlig bred, og vi skal gi deg et dypt innblikk i sjangeren og dens historie.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6
Side 7
Side 8
Side 9
Side 10
Side 11

Hva venter på oss i fremtiden?
Som konklusjon på en artikkel som egentlig ble altfor lang, vil jeg diskutere litt om fremtiden for rollespill-sjangeren. En ting er sikkert, den massive onlinespill sjangeren kommer til å ta av i fremtiden, og singe-playerspill vil heller være noe satt på sidelinjen. Før i tiden kom det bare ut single-player rollespill, men det var ganske enkelt fordi teknologien til å lage gode massive onlinespill ikke fantes. I dag er dette en stor industri, og flere og flere mennesker verver seg opp mot gigantene på markedet. Jeg tror naturligvis single-player spill vil leve videre, men til en mye mindre grad enn før. I stedet vil også single-player spill rette seg mot multi-player grupper, slik som Neverwinter Nights gjør. Spillet gir deg muligheten til å drive servere med 64 spillere på en server, samt gir deg muligheten til å koble servere sammen for å skape store ikke-temperære verdener. De fleste vil nok etterhvert kaste seg på onlinespill-markedet, og det blir kanskje dem som ikke har råd til å gjøre det samme, som utvikler single-player spillene. Dette er likevel ingen negativ ting, ettersom jeg tror onlinespill er fremtiden, og at de kan være langt mer interessante enn single-playerspill. La oss ta en titt på noe vi kan glede oss til.

EverQuest 2 kommer til neste år.

EverQuest 2 er under utvikling, og er forventet å ta verden med storm høsten 2003. Det aller første de fleste vil legge merke til er den radikale forandringen i grafikken. Noen vil vel si at det blir som å gå fra svart-hvitt til farger. Bildene du kan se over ser nesten uvirkelige ut, og minner svært mye om grafikk-typen vi finner i Doom 3. Bortsett fra disse kosmetiske forandringene, er det lovet drastiske forandringer i spill-systemene også. Vah Shir-rasen blir borte, og blir byttet inn med Kerran-rasen. Iksar-ene vil fremdeles være der, men du kan ikke spille dem lengre. Verdenen vil være den samme, men den skal visstnok få et helt nytt design og feeling over seg. Mange av de plagsomme elementene fra originalen skal bort, og dette inkluderer såkalte "corpse-runs" hvor du må finne liket ditt for å få tilbake tingene dine når du dør. Karakter-systemet blir helt annerledes, og det er lovet at spillet skal bli mer interessant for spillere av alle erfaringsnivåer, ikke bare for dem som har spilt i ørten år og fjorten dager. Sony lover også at originalen skal få leve, og at de to spillene skal leve sammen i harmoni. De sier også at dette ikke vil ta fokuset vekk fra originalen, men det gjenstår å se. Vi får i hvert fall ikke håpe EverQuest 2 vil lide samme skjebne som Ultima Online 2, nemlig å bli lagt ned rett før beta-testen.

Star Wars Galaxies. Vi venter i spenning!

Et annet spill som kommer til å lage enorme skjelv i hele sjangeren er Star Wars Galaxies. Utviklet av det samme selskapet som står bak EverQuest, er spillet ganske enkelt "dømt" til å lykkes. Ta dette faktumet, og kombiner det med en setting som 99% av alle Internett-nerdene kjenner igjen og du har en vinner. Star Wars Galaxies kan absolutt bli større en EverQuest ganske enkelt fordi det bruker et så velkjent univers. Spillerne vil kunne bosette seg på et større antall planeter i Star Wars-universet, og vil kunne spille flere ulike klasser og raser, der i blant en wookie. Året etter lansering er det ventet at de skal gi ut en ekspansjon som vil gi spillerne mulighet til å kjøpe egne romskip og fly mellom planetene i ekte Star Wars-stil. Dette kan jo egentlig bare bety en ting; en stakkars rollespill som meg selv vil miste alt som heter liv og venner, til fordel for et virtuelt liv sammen med Yoda, Darth Vader og Jabba the Hut. Joda, ettersom handlingen finner sted mellom den første filmen og "The Empire Strikes Back", vil flere av de sentrale rollefigurene være til stede i spillet. Du vil også kunne bli en Jedi, men utviklerne ønsker ikke gi ut særlig mye informasjon vedrørende dette. En ting er sikkert; en viss Gamer.no skribent vil være å finne midt på Tatooine i dagene etter lansering!

Norske Darkfall Online ser interessant ut.

Vel, det er vel på tide å avslutte denne artikkelen nå. Veien har vært lang, men heldigvis uten større problemer! Vi har vært innom sentrale emner i alt som er relevant for rollespill, og jeg håper du som leser har lært litt av det. Jeg håper også du har fått et nytt syn på rollespill, som trossalt er en av de sjangerne som har hatt lengst levetid og som har såpass mange tradisjoner og myter knyttet opp mot seg. Vi har tatt en såkalt "trip down memory lane" ved å kikke innom de gamle traverne blant rollespill, slik som Ultima, Lords of Midnight og Eye of the Beholder. Om du ikke har vært så interessert i rollespill før, har kanskje denne artikkelen gitt deg lyst til å prøve? Ikke vet jeg, men jeg håper inderlig du har fått noe å tenke på. Det er en verden av fantastiske rollespill der ute, og mange av dem er det fare for at skal forsvinne under tidens sand. Nå skal i hvert fall jeg slå av PC-en og legge begge hendene i iskaldt vann!

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6
Side 7
Side 8
Side 9
Side 10
Side 11

Siste fra forsiden