Gå fra å være fattig bonde til å bli kongerikets helt

Det norske spillet Heroes in the Fast Lane lar deg leve livet i et middelaldersk univers.

Inconspicuous AS

Husker du Sierra-klassikeren Jones in the Fast Lane? Det gjør i alle fall det vesle norske studioet Inconspicuous AS, som har annonsert sin egen lille hyllest til det populære nittitallsspillet.

Helter i farta

Heroes in the Fast Lane er et brettspillaktig, turbasert strategispill satt til en middelalderinspirert fantasiverden. Hver spiller får kontroll over sin egen person, som starter som en simpel bonde men må forsøke å arbeide seg opp i status helt til han eller hun blir kongerikets helt og får gifte seg med prinsessen eller prinsen.

Spillet støtter både lokal og nettbasert flerspiller, og gir spillerne stor frihet til å skape sin egen strategi.

Ifølge Yu He, som er hovedutvikleren bak spillet, var det først og fremst humoren som fristet dem til å lage spill inspirert av Jones in the Fast Lane:

– Vi tror vår vri på det hele, ved å sette spillet til en fantasy-setting som ikke alltid passer til resten av konseptet, vil bidra til å skape mange morsomme øyeblikk. For eksempel er hovedmålet i spillet å tjene nok gull til «kjøpe» prinsessa eller prinsen, sier han til Gamer.no.

Han fortsetter:

Heroes in the Fast Lane minner mye om sin inspirasjonskilde.

– Vi ønsker også at hver av plassene på brettet føles unike når du går inn. Der har jeg samarbeidet med den dyktige karen bak Musical Fantazy, som har levert noen fantastiske låter som er med på å skape den riktige stemningen.

Ungt studio

Inconspicuous AS ble dannet i august 2013, da Yu He ble ferdig med mastergraden sin i datateknikk på NTNU. For øyeblikket består selskapet kun av Yu He selv.

– Jeg har vært interessert i å lage spill helt siden jeg fikk låne en CD fra en kompis som inneholdt en demoversjon av The Games Factory. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å samarbeide med nevnte kompis og en grafiker til, men jeg endte opp med å gjøre stort sett alt selv, siden de ikke hadde mye tid på grunn av fulltidsjobb, og vår bedrift fortsatt er avhengig av gratisarbeid, forklarer han.

Spillskaper Yu He.

Heroes in the Fast Lane blir imidlertid ikke studioets første spill. I fjor ga studioet ut et barnevennlig arkadespill ved navn Jiggly Bear in Outer Space for iOS, og var også en av finalistene i årets NM i Gameplay. Der stilte Yu He med spillet A Game of Frost and Flame, et gåteløsningsspill med varme- og kuldeelementer.

Studioet har fortsatt «ikke tjent en eneste krone», og heller ikke fått noen form for støtte. Men Yu He sier han har lært av tidligere feil, og har stor tro på Heroes in the Fast Lane.

Trenger støtte på Greenlight

Heroes in the Fast Lane kommer til Windows, MacOS og iOS. Utvikleren ønsker å lansere spillet sitt på den digitale distribusjonstjenesten Steam, men for å få det til er de avhengige av å komme seg gjennom Steam Greenlight. Det er fortsatt litt tidlig å si hvordan Steam-publikum har mottatt spillet:

Sant.

– Spillet har kun vært på Greenlight i én dag, og dette er første gang jeg har prøvd tjenesten, så jeg vet ærlig talt ikke om vi gjør det bra eller dårlig. Ifølge statistikken er vi 6% på vei mot topp 100, så vi trenger nok mange flere besøk og stemmer! Selv om de fleste som har vært innom er tilfeldige folk som browser Greenlight, har vi fått mange gode tilbakemeldinger, sier Yu He.

Han er uansett begeistret for tjenesten:

– Jeg synes at Greenlight er en genial tjeneste, spesielt i forhold til for eksempel App Store, der man har veldig store vanskeligheter med å bli lagt merke til på grunn av hvordan topplister fungerer og mengden spill som strømmer inn, avslutter han.

Heroes in the Fast Lane er et av flere norske spill som venter på Greenlight-stemmer før de kan få grønt lys for distribusjon på den populære tjenesten. Det lekre hjernetrimspillet Amphora, actionspillet Orbit og grøsseren Through the Woods har også nylig dukket opp på Greenlight.

Siste fra forsiden