Gamer.no og det store musemattemysteriet

De er runde, firkantede, ovale. De kommer i både store og små varianter. De er av glass, metall, plast, gummi og tøy. Nei det er ikke klær vi snakker om, vi løser mysteriet med musematter!

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6

GLASS- OG METALLMATTER
I den siste tiden har det blitt mer og mer populært med matter som nødvendigvis ikke er laget av plastikk. Både glass og metall (da stort sett aluminium) har fått inntog som gode musematter for gamere. Vi har sett litt nærmere på et par alternativer.

Icemat 2
Icemat har lenge vært det klare valget blant mange spillere. En tykk, tung glassplate som musen faktisk trives veldig godt på. Icemat 2 kan du lese mere om i vår omtale.

Steelpad 4S
Steelpad 4S er en aluminiumsmatte med ekstrem lav profil. På lik linje med Icemat, er mattene mer støyende enn sine plastikk- og tøykamerater. Steelpad 4S kan du lese mer om i vår omtale.

Revelcell
En direkte utfordrer til Icemat, Revelcell, er så og si helt identisk i utforming, størrelse og ytelse med Icemat 2. Revelcell har dog ingen farge, den er nesten helt gjennomsiktig. En liten grafisk logo nede i hjørnet er det eneste som identifiserer den.

Det skal nevnes at selv om jeg ikke hadde noen problemer med tracking på denne matten med MX510, har jeg fått tilbakemelding om at denne matten rett og slett ikke fungerer med Microsoft Intellimouse Explorer 3.0. Brukere har oppgitt at de har store problemer med å få musen til å registrere bevegelser til tider.

Corepad
En av de største overraskelsene var Corepad. Corepad kan ikke riktig måle seg mot størrelsen til Icemat 2 og Steelpad 4S, men tar igjen på andre områder. Corepad er også utført i glass, men er dekket på overflaten med et annet stoff enn Icemat og Revelcell. Belegget kan sammenlignes med et slags bikubemønster. Om dette gjør presisjonen på matten dårligere eller bedre er uvisst, men det er en sann fryd å fragge med Corepad. Støynivået som ofte sjenerer ved bruk av Icemat og Steelpad 4S er redusert betraktelig, og kan sammenlignes med enhver annen støysvak musematte.

Corepad har som Steelpad 4S en separat gummimatte som skal holde matten stabil på underlaget. Hvis Corepad i neste versjon klarer å øke størrelsen på selve matten og integrere belegget som går til underlaget, skal vi ikke se bort fra at det kan komme en ny storselger. Jeg har ikke merket noe spesiell slitasje, verken på "Mouse Skates" eller Hyperglide ved bruk av Corepad.

Sammendrag og plassering
Mange som har Icemat eller Revelcell har sikkert merket seg skrapelyden under bruk. Hos Corepad er denne lyden fraværende. Steelpad 4S, som vi tidligere har omtalt, har mange av de samme symptomene med tanke på støybruk. Steelpad 4S har til forskjell fra de tre andre mattene en mye lavere profil. 4S er løvtynn og gummien man har mellom matte og underlag er ubetydelig, slik at 4S har en lavere kant for håndleddet enn de andre mattene. Kun Steelpad S&S (hard plastmatte) og Everglide Gaming Mat Optica (myk matte) har like lav profil.

Den store ulempen med glassmatter og metallmatter er riper og fettflekker fra pølsefingre. Får du et lite sandkorn mellom mus og matte, kommer det en skrapelyd som ikke hører hjemme noen steder, og frysningen går langt forbi ryggraden. Gamere som sverger til glass- og metallmatter er som regel lett gjenkjennelige - på ethvert LAN-party sitter de og bytter musføtter for å minke friksjon og støy.

Konkurransen mattene mellom er beinhard, og det er lite som skiller de forskjellige, kvalitetsmessig. En stor del av oss gamere velger ofte matte på grunn av navn eller anbefalinger fra kompiser. Ingen av glass- og metallmattene har umiddelbare svakheter, slik at det å rangere mattene er en hard prosess. Vi velger likevel å påstå at Corepad er den beste av glassmattene. Steelpad 4S på en 2. plass, og Icemat og Revelcell like bak på en delt 3. plass. Merk: Revelcell kan ha problemer med tracking på mus som kun har 400cpi.

Les også
Microsoft med håndholdt spillkonsoll?
Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6

Siste fra forsiden