Anmeldelse

Grand Theft Auto: Double Pack

Her får du dobbel så mye moro for prisen av ett spill! Grand Theft Auto er tilbake og denne gangen klar til å ta Xbox-konsollen med storm, en bragd Rockstar Games slettes ikke har problemer med å utføre.

Side 1
Side 2

Forbedret utseende
Overgangen fra PC og PlayStation 2 til Xbox har gått silkeglatt, og absolutt ingenting har blitt offer for klippesaksen. De vesentlige forskjellene fra de to foregående utgavene er utvilsomt den radikalt forbedrede grafikken. Utviklerne har gjort sitt for å gi nytt liv til Xbox-utgaven, blant annet ved å øke antall polygoner i spillets mange modeller. Eksempelvis vil hovedpersonen selv se langt mindre blokkete ut, og det som før var en boks på enden av håndleddet er nå blitt en hånd med fem fingre. Det er ikke store forskjellen, men nok til at en legger merke til de forbedrede formene. Nytt er også refleksjoner, noe som får biler til å skinne i Vice Citys utallige neonlys og Liberty Citys gatelykter. Disse refleksjonseffektene er strålende utført og gir en helt ny dybde og stil til bilene, og det kan virke som den generelle lyssettingen i Xbox-utgavene også er kraftig forbedret.

De som har prøvd seg på bilspillet Need for Speed: Underground vet antakeligvis godt hva ”speed trails” er for noe. Det er ganske enkelt den effekten som oppstår når du når en høy fart, og verden rundt deg ser ut til å bli smurt utover. I Xbox-utgavene i Grand Theft Auto: Double Pack er denne funksjonen også implementert, dog i en vesentlig mindre grad enn i det nevnte bilspillet. Likevel er det slik at ting blir ”smurt utover” når du kommer opp i en større fart, men skulle du ikke like denne kanskje svimlende effekten kan du pent slå den av i spillmenyen.

At disse to Grand Theft Auto-spillene er en audioopplevelse av de store er ingen hemmelighet. Begge spillene kommer tettpakket med en mengde kvalitetssikre lydspor fra alskens artister med alt fra fra kjente navn til litt mer obskure kallenavn. Kanskje Vice City spesielt, et spill som skilter med en mengde 80-talls helter slik som nettopp Michael Jackson, Kate Bush, Blondie, Foreigner, Brian Adams, Grandmaster Flash og Roxy Music. Når du legger alt dette til de tilsynelatende evigvarende pratekanalene er du klar for en lydopplevelse på særdeles høyt nivå. Nytt i Xbox-utgavene av spillene er mulighetene til å bruke din egen musikk lastet inn på konsollens harddisk takket være Xbox-ens fortryllende funksjon for dette. Naturligvis fremstår all lyd også i Dolby 5.1, noe som ytterligere er med på å forsterke lydopplevelsen.

Konklusjon
Det kom til slutt og det var verdt å vente på. Grand Theft Auto: Double Pack til Xbox-en er et glimrende om ikke et av de beste kjøpene du som konsolleier kan gjøre i løpet av de neste månedene. Men forvent deg ikke noe nytt. Sitter du på PlayStation 2-utgavene av de samme spillene er de ørsmå funksjonene neppe nok til å rettferdiggjøre en halv tusenlapp. Om du er ivrig PC-bruker av spillene er det fremdeles et kjøp verdig lommeboken din. Grand Theft Auto er unektelig morsomt foran TV-en sammen med andre i rommet, og spillet er like enkelt som det er genialt å ta i bruk. Dette er begge spill som har skrevet spillhistorie og som på alle måter kan anbefales til ivrige spillere over atten år. Så om du skal kjøpe det eller ikke burde tvilsomt være det store spørsmålet her. Dilemmaet er vel heller hvilket av de to spillene du skal begynne på først?

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden