Anmeldelse

Hva skal poden få til jul?

Spillverket kikker på et lite utvalg av høstens barnevennlige spill.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Tryggve anmelder:

Dak & Jaxter: The Lost Frontier (PSP og PS2)

Kompisene Jak og Daxter er på farten igjen, og denne gang må de hindre en enorm miljøkatastrofe.

Som i tidligere spill går opplegget ut på å hjelpe de to makkerne gjennom forskjellige oppdrag, hvor de blant annet må løpe og hoppe, bekjempe luftpirater med jetjager, og ikke minst skyte seg gjennom horder med fiender. Spillet følger oppskriften fra de tidligere Jak-spillene ganske tett til tider, men de mange varierte oppdragene bidrar til å holde interessen oppe.

Action for dessa som e' små.

Spillet er ikke spesielt nyskapende, men opplevelsen er lagt opp til å være variert og morsom selv for de som har noen av de tidligere spillene fra før av. Moroa kommer ofte av de hektiske actionsekvensene i spillet. Selv om Jak og Daxter ikke går av veien for å bruke vold for å nå sine mål, er det absolutt tegnefilmvold det er snakk om her.

Tegnefilm-sammenligningen passer på utseendet også. Her er det sterke og klare farger som gjelder, og underveis på reisen møter våre venner mange morsomme figurer. Spillet har både norsk tekst og tale, så de fleste burde klare å henge med.

Likevel gjør fokuset på skyting, og de mange oppdragene som krever en del tankearbeid til tider, at spillet ikke egner seg for de aller yngste. Litt eldre barn som synes eventyrene til Jak og Daxter virker spennende, vil nok sette pris på dette spillet.

Kjersti anmelder:

Eyepet til PS3

En gang i tiden var Tamagochi det ypperste man fikk av digitale kjæledyr. Et lite egg, en enda mindre skjerm og noen piksler som maste om både mat og lek.

Heldigvis har vi kommet lenger i dag. Tidligere i høst lanserte Sony nemlig Eyepet, og slår dermed et slag for foreldre hvis avkom gnåler om å anskaffe kjæledyr.

Eyepet er nemlig først og fremst en ypperlig kjæledyrerstatning. Ved hjelp av Eyetoy-kameraet til Playstation manes den lille apekattlignende krabaten frem på stuegulvet ditt – i hvert fall ser det slik ut på TV-skjermen. Undertegnede har ikke små mennesker hjemme selv, men lånte for anledningen et par testkaniner av en kamerat.

Moro for hele familien

Det tok ikke Kaja (4 år) lang tid å oppdage at dyret på skjermen reagerte på det hun gjorde. Det følger med et "magisk" kort som på skjermen forvandles til alt tenkelig av utstyr og leker, i tillegg til at Eyepet reagerer på berøring. Du kan også tegne egne tegninger som Eyepet kopierer, og blant annet kan du tegne en bil som vekkes til live så Eyepet kan race rundt i den.

Alt i alt leverer Eyepet mye moro, både for store og relativt små. Lillebror Daniel (2 år) slet riktignok litt med det abstrakte konseptet med dyret på skjermen og saumfór stuegulvet etter Eyepet, så småfolket bør antagelig ha fire-fem år på baken for å få noe ut spillet.

Du bør også ha god tilgang på lys i stua for at spillet skal fungere knirkefritt, men er du lei det konstante maset om hamster/marsvin/katt/hund/gnu (stryk det som ikke passer) fra fire-til-tiåringen din vet du nå hva du bør satse på under juletreet.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Siste fra forsiden