Intervju

League of Legends - Nicholas «NicoThePico» Korsgård

Nordmann inn i trenerstallen til Fnatic

Nicholas Korsgård inntar rollen som assisterende trener i et av Europas beste League of Legends-lag.

Nicholas «NicoThePico» Korsgård inntar rollen som assisterende trener i Fnatic
Michal Konkol/Wojciech Wandzel/Riot Games/Gamer.no

I februar kunne Gamer.no skrive om at Nicholas «NicoThePico» Korsgård flyttet til Berlin for å være hovedanalytiker for Origen. Kun måneder senere, i april, tok han over rollen som hovedtrener i laget. Organisasjonen valgte imidlertid å erstatte nordmannen tidligere i juli, til fordel for spanske Alvar «Araneae» Martín. Nordmannen gikk derimot ikke lang tid som arbeidsledig, da Fnatic nylig annonserte at han kom til å bli en del av deres trenerstall. Korsgård tar også med seg sin tyske analytiker, Wolfgang «Wolle» Landes til Fnatic.

Stor internasjonal interesse for nordmannen

Nicholas «NicoThePico» Korsgård. Her avbildet under sin tid i Origen.
Michal Konkol/Riot Games

At et lag velger å erstatte sin hovedtrener midt i sesongen er sjelden vare. Korsgård forteller Gamer.no at det var vondt å bli bedt om å forlate Origen.

– Det var veldig kjipt og vondt å måtte forlate gode venner og folk jeg bryr meg om i Origen. Valget var verken opp til meg eller spillerne, så det ble som det ble.

I skrivende stund ligger Origen på en niende plass på tabellen, og med ukens resultater blir det umulig for laget å kvalifisere seg til det europeiske sluttspillet.

Origen ligger i skrivende stund på en niende plass på tabellen, og med ukens resultater vil det være umulig for laget å kvalifisere seg til det europeiske sluttspillet. Til tross for svake resultat for Origen har Korsgård gjort et godt inntrykk på både den europeiske- og den amerikanske scenen, og det tok ikke lang tid før nordmannen fikk tilbud fra andre klubber.

– Jeg sjekket inn på et hotell midt i Berlin, og begynte å ta kontakt med så å si alle topplagene i både USA og i Europa. Det viste seg fort at det var veldig mange interesserte lag fra begge regionene, men ettersom det var viktig for meg å kunne ha med meg analytikeren min, «Wolle», ble det enklere for oss å velge en klubb i Europa. Valget landet til slutt på Fnatic etter flere møter med organisasjonen, hvor vi ble enige om hvordan ting skulle bli.

Mye lærdom å hente fra en av Europas fremste trenere

Hovedtrener i Fnatic, Luis «Deilor» Sevilla.
Michal Konkol/Riot Games

Hovedtrener i Fnatic, Luis «Deilor» Sevilla er hyllet som en av Europas fremste trenere. Korsgård forteller til Gamer.no at den spanske trenerens rykte er velfortjent, og tror han kan lære mye av sin nåværende sjef.

– I e-sport er det veldig vanskelig å vite hvordan folk egentlig er. Personer med et upåklagelig rykte kan raskt vise seg å kun ha levd på ryktet. Når det gjelder «Deilor» har jeg vært i kontakt med han ved flere anledninger. Han har levd opp til ryktet sitt og personen jeg så han som. Dette ser jeg på som en stor mulighet til å kunne gro som person, og jeg kommer til å ta til meg alt han er villig til å lære bort.

Trygghet i anerkjent organisasjon

Les også
Panthera er ukens norske deltaker i King of Nordic

Å jobbe med et topplag som Fnatic, med vinnertradisjoner gjennom en årrekke kan føre til store forhåpninger og høyt press, både fra det ytre og på et personlig plan. Likevel ser Korsgård på sin nye rolle med et positivt blikk, og kan fortelle at det er som en drøm som realiseres.

– Å kunne jobbe med Fnatic er på mange måter som en drøm. Organisasjonen er i manges øyne, inkludert mine, den første ordentlige organisasjonen innen e-sport. Det er en legendarisk organisasjon med gode tradisjoner. Fra første dag skjønner man at ting blir gjort på en ordentlig måte og at man kommer til å bli tatt vare på. Det gir en trygghet til spillere og ansatte, og det gir litt ekstra driv til å jobbe for klubben.

Fnatic ligger for øyeblikket på en tredjeplass i det europeiske toppnivået, LCS, og har festet blikket på deltakelse i verdensmesterskapet. For å kunne hevde seg her må lagets makrospill, altså det som ikke har med hvordan hver enkelt spiller styrer sine helter å gjøre, være på topp. Det er disse områdene Korsgård er blitt tatt inn i organisasjonen for. Med erfaring som spiller, «shot-caller» og trener bringer nordmannen nye tankesett, strategier og ideer til bordet.

– Først og fremst kommer jeg inn som en ekspert på spillet, spesielt med tanke på makrospillet. Dette har jeg med meg fra de jeg spilte selv, og da jeg var «shot-caller». Det er alltid bra å få inn personer med nye tankesett og en ny dose motivasjon for å styrke helheten i laget. Jeg har alltid vært flink til å snakke med- og å forstå folk, og dette tror jeg er egenskaper jeg kan ha god bruk for som assistenttrener i Fnatic.

Korsgård kan også fortelle Gamer.no at han har stor tro på klubbens spillere.

– Lagoppstillingen vi har for øyeblikket har ekstremt stort potensial. Jeg har sterk tro på laget, og jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for at de skal nå sitt fulle potensiale.

Lever ut guttedrømmen

Fnatic - en organisasjon med sterke tradisjoner.
Konkol Michal/Riot Games

Livet som trener kan være minst like stressende som livet til en profesjonell spiller. En står ovenfor samme gruppe tilhengere, det samme presset fra organisasjonen og de samme forventningene. Til tross for en krevende hverdag, ser ikke Korsgård noen grunn til å legge trenerkarrieren på hylla med det første.

– Mine personlige ambisjoner er vel å kunne fortsette i lang tid med en jobb jeg elsker. Den gir meg utrolig mye glede og motivasjon. Jeg lever rett og slett ut mine egne drømmer, og det ønsker jeg å fortsette med.

Om mulighetene til å gå tilbake som hovedtrener sier Korsgård til Gamer.no at han tenker å ta et skritt om gangen. Nå fokuserer tjuefireåringen på å ta til seg mest mulig lærdom og erfaring fra der han er nå.

– Jeg hadde muligheten til å fortsette som hovedtrener i flere andre lag, men jeg tror sjansene er større for å gro i Fnatic. Jeg vil bevise for organisasjonen hva jeg er kapabel til, og jeg har ingen tvil på at det vil gi resultater for meg i fremtiden. Jeg regner forøvrig med at jeg gjør et comeback som hovedtrener i tiden fremover. Nå er vi i slutten av sommersesongen, og via Fnatic er sjansen stor for å kunne delta i verdensmesterskapet, som inkluderer en treningsleir i Korea, som er en opplevelse i seg selv.

Har stor tro på norske spillere

Korsgård ser potensiale i flere norske spillere.
Michal Konkol/Riot Games

Til tross for at Norge er representert i LCS både med spiller og trener, er ikke landet særlig utpreget innenfor League of Legends-miljøet. I Europa stiller svenskene med seks spillere og danskene med syv, inkludert det danske laget Splyce. Norge er representert med Mid Lane-spilleren Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm og nå den ferske Fnatic-treneren. Korsgård kan fortelle at mange internasjonale lag har åpnet øynene for norske spillere.

– Helt siden jeg dro til Berlin i februar for å bli en del av Origen, har jeg blitt kontaktet av lag både i Europa og i USA som har hatt øynene åpne for norske spillere. Muligheter kommer hele tiden om en går inn for det. Så lenge man er i toppsjiktet av den individuelle rangeringen, er man også på lagenes lister over talenter. Mitt tips til norske spillere er å ikke gi opp, selv om det kan være tungt og lite motiverende til tider.

Selv om et land klarer å fostre frem talentfulle spillere, vil det ikke nødvendigvis resultere i internasjonal suksess nasjonalt sett. For å kunne lykkes på den internasjonale scenen må hovedsakelig infrastrukturen være på plass. Dette omfatter organisasjoner, nasjonale konkurranser, treningskultur og stabile sponsorer. Korsgård mener den norske scenen først og fremst mangler penger for å kunne hevde seg internasjonalt.

– Den norske League of Legends-scenen mangler i all hovedsak penger. Vi trenger større og bedre sponsorer som tør å satse, og som gjør at den norske scenen klarer å gro. Slik som jeg ser det, er den norske scenen i ferd med å dø ut. Flere og flere gir opp og ser ingen verdi i å fortsette som spiller i Norge. Det er utrolig trist, og det resulterer i at scenen blir helhetlig svakere, og får dermed mindre sjans til å overleve, før han fortsetter.

– Det høres kanskje brutalt trist ut, men det er ikke for sent å snu på trenden. Jeg har fortsatt troa på at det kan endres, og jeg tror det er mange norske spillere med store sjanser til å lykkes. Det er mulig å bygge opp League of Legends-scenen, slik at den blir verdifull og givende, men det avhenger av at noen tør å satse. E-sport er ekstremt voksende, og det burde bare være et spørsmål om tid før flere og flere ønsker å være med på eventyret.

Siste fra forsiden