Intervju

Intervju med Razorwax om Darkfall

Razorwax er et relativt ferskt norsk utviklerselskap som skal debutere med en MMORPG-tittel ved navn Darkfall. De har jobbet med dette spillet siden de startet firmaet 4. juli 2000. Spill i denne sjangeren har veltet mot oss de siste årene, og det tar ikke slutt med det første.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Gamer.no: I enkelte andre MMORGP-titler er det et sug etter levling hele tiden. Hvordan har dere gjort det?

Grovdal: Vi har fjernet level-systemet slik mange kjenner det. De eksemplene vi pleier å bruke her er at 4-5 amatørspillere som er flink på FPS godt kan rotte seg sammen for å ta knekken på en fyr som har spilt i 1 år. Det er ikke sånn at du blir level 200 og bare kan vade gjennom 1000 level 1-spillere uten å få et eneste hit. Du kan faktisk delta selv om du ikke sitter der 24 timer i døgnet og spiller. Dette har vi stor tro på, og det vil nok fungere bedre en tradisjonell levling.

Gamer.no: Selve combaten er også rimelig kjedelig i enkelte rollespill. Du har liten kontroll på hva som skjer selv. Forklar litt om deres system.

Grovdal: Vi har også spilt Anarchy Online, EverQuest, Dark Age of Camelot og alle de spillene som har et slikt combat-system, og mange liker nok det, men vi liker ikke det. Vi lager et spill der det er litt mer action hvor spillernes skill har mer å si. Det blir her en mellomting mellom karakteren din sin skill og din spillerskill. En blanding av Quake og Anarchy Online kan man si. Kommer det en fireball ned gangen mot deg kan du hoppe til side for å unngå den. Det er med andre ord instant hits her. Du kan selv sikte inn spells og våpen, og det er ingen motor som genererer en sannsynligheten for at du treffer eller vinner kampen. Jeg sier ikke noe negativt om det systemet som de andre spillene bruker, men vi liker det ikke.

Gamer.no: Vi har lest at man kan bli drept av alle, selv de i din egen klan. Er ikke dette litt dumt for folk som ønsker å utforske litt, men så blir de drept hele tiden?

Grovdal: Det kan selvsagt være et problem, men nå er det slik at du kan ikke bare gå rundt å drepe folk uten at det får konsekvenser. Hvis du går rundt å dreper alle du ser får det konsekvenser for din karakter. Vi har noe som kalles alignment som forteller om du er god eller ond med varierende grad innenfor det. Du vil selvsagt fortsatt kunne drepe folk om man er ond, men her er poenget at du vil slite hvis du er ond fordi alle er ute etter deg. NPC-kjøpmenn vil blant annet ikke handle med deg, i hvert fall ikke de gode. Du blir sett på som ond, og får et tilpassningsproblem. Vakter vil skyte deg med en gang de ser deg.

Gamer.no: Hva må gjøres for å bli respektert og snill igjen?

Grovdal: Du kan komme deg over på den snille siden, men det tar lengre tid enn det gjorde å bli ond. Dette er ting vi jobber med å balansere. Du må nok jobbe en god del. Gjøre quests og generelt hjelpe folk. Over tid vil alignmenten din hele tiden bevege seg over til nøytral. Men én enkelt manøver i feil retning, og du er raskt over på ond side igjen. Et drap har store konsekvenser. Hvis når din klan erklærer krig mot en annen klan skjer det ingen alignment-justeringer, men det gjelder bare avtalte kamper. Det er fullt mulig å ha en stor batalje med en annen klan uten at det har konsekvenser for din alignment. Du blir selvsagt ikke ond av å drepe fiendene. Vi jobber også med å sette opp forhold mellom de forskjellige rasene. Hvem du dreper avhengig av hvilken vei alligmenten går. Det er totalt 6 raser.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden