Anmeldelse

Lord of the Rings: Two Towers

Det har alltid vært noe helt spesielt med Lord of the Rings. Etter Fellowship of the Ring-filmen nådde kinoer verden rundt desember i fjor har horder av folk fått øynene opp for det fansen har visst lenge. Det er om mulig enda flere som gleder seg til Two Towers, og mens vi venter flakker våre øyne over til de relaterte produktene som kastes ut til oss.

Side 1
Side 2
Side 3

Noen problemer
Ikke alt er like rosenrødt dessverre. Også i denne tittelen er det noen problemer du må ta med. Som i nesten alle spill satt i tredje-person er kameraet til tider et problem. Noen nivåer fungerer helt glimrende, men på et par av brettene kan du oppleve å stadig vekk bli skadet av fiender du ikke hadde muligheten til å se før du støtte borti de. Jeg antar dette er prisen vi må betale for det filmatiske preget mange av kampene har, og når alt kommer til alt er det ikke noe som går utover spillegleden i særlig stor grad. Vanskelighetsgraden i spillet er ikke greit å si noe om, fordi den varierer veldig mye. De fleste oppdragene gjennomføres rimelig greit første gang du forsøker deg, og den største muligheten for å mislykkes er på de brettene du blir gitt en tidsfrist. Når du kommer deg til Helm's Deep-brettene endrer dette seg dramatisk. Her må du ha lært deg det som er av comboer og klare å kjempe mot horde på horde av fiender, gjerne samtidig.

Derfor skal du ikke bli overrasket om du må spille de brettene om igjen flere ganger enn de andre til sammen. Til og begynne med har det seg også slik at du kan velge å begynne på nytt ved boss-kampen hvis du skulle dø der. Dette gjør at du slipper å spille hele nivået på nytt, noe som fjerner grobunn for frustrasjon. Problemet er bare det at du ikke så ofte har behov for dette, siden de virkelige utfordringene ikke dukker opp før helt mot slutten. Her blir du fratatt denne muligheten, siden det ikke er noen direkte boss-kamper. Selv om det kan ha blitt vist flere cut-scener må du pent begynne på nytt om du skulle dø. Ellers er loade-tidene i spillet drøyt lange. Det tar tid å laste brettene, men mest bemerkelsesverdig er det at en må gjennom en loade-skjerm når du skal inn i de forskjellige menyene. Det er ikke noe du opplever så ofte, og når du bare skal friske opp hukommelsen av combo-manøvrene dine kan det bli i overkant kjedelig.

Konklusjon
Synes du at et actionspill basert på de to første Lord of the Rings-filmene låter spennende ut vil du etter all sannsynlighet like dette spillet. Det er enda en omtrentlig måned igjen til filmen dukker opp på kino, og spillet klarer definitivt å distrahere deg vekk fra ventingen mens du sitter der med kontrolleren i hånda. Spillet kunne med fordel kunne vært minst et par oppdrag lengre, men det fratar det ikke kvaliteten av å være noe av det morsomste actionspillet jeg har spilt på lenge. I en sjanger hvor det går så lenge mellom kvalitetsspillene har Electronic Arts maktet å lage en knalltittel basert på en knallisens. Er du en fan en av Lord of the Rings og actionspill, eller bare en av delene, bør du så absolutt kikk nærmere på Lord of the Rings: Two Towers.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden