Intervju

Microsofts visjoner om Xbox 360

Om ikke alt for lenge treffer Xbox 360 markedet, her er noen av tankene til en av Microsoft-toppene.

Side 1
Side 2

Vil Xbox-tilbehør fungere på Xbox 360?

- Jeg tror det er veldig viktig å få bakoverkompatibiliteten for spillene i orden. Som dere vet vil de viktigste Xbox-spillene fungere på 360. Når det gjelder tilbehør vil vi egentlig ikke si for mye. Når det gjelder utstyr som Steel Battalion-kontrolleren, vanlige kontrollere og minnekort så vil ikke disse fungere på Xbox 360.

Vil det bli mulig å overføre musikkbiblioteket fra Xbox til Xbox 360?

Bilde fra mediasenteret til Xbox 360

- Jeg blir overrasket om det blir ansett som et problem. Det er en problemstilling jeg ikke har hørt før. Jeg vet ikke om noen enkel måte å flytte alt innhold til din Xbox 360, men jeg tror at kompatibiliteten til spillene, fleksibiliteten og skaleringsmulighetene til Xbox 360 vil være større grunner til å migrere enn noe annet.

Kommer Microsoft til å legge ned mer energi for å sikre bedre støtte og tilgang for japanske spill denne gangen?

- Vi jobber hardt med det japanske markedet. Vi vil prøve å få innholdet der til det europeiske markedet også. Vi arbeider med hver eneste utgiver på planeten, og vi er oppmerksomme på at mange her er interesserte i slike titler. Vi gjør alt vi kan, og jeg er sikker på at vi vil komme frem til gode avtaler. Vi presser hardt for å få de riktige spillene hit, som overalt ellers.

Hvilke spillere fokuserer dere mest på, "Hardcore" eller de mer tilfeldige?

- Når man etablerer seg i et marked, slik vi gjorde det med Xbox, må man i første omgang overbevise de mer dedikerte spillerne om at man har den beste og kraftigste plattformen, og vi føler oss sikre på at vi klarte det. Nå vil vi fortsette å tilby fantastisk innhold for disse spillerne, men vi vil også prøve å treffe bredere. Dere vil se oss i alle viktige sjangere. Vi vil være mer inkluderende, mer åpne, og vi ønsker å arbeide med hver eneste utgiver på planeten.

Sony har et godt grep på markedet med sitt PlayStation-merkenavn. Hvor lett tror du det vil være å vinne over folk som kun har et forhold til Sony sine konsoller?

The Elder Scrolls IV: Oblivion (Xbox 360)

- Vel, jeg tror at Xbox alt er et ganske sterkt merkenavn. Xbox blir bare mer og mer synonymt med spilling. Vårt fokus er helt klart på innhold. Det handler om opplevelser, og om valgmuligheter. Om vi kan levere de tingene gjennom Xbox 360 så er det den beste måten å lokke folk til plattformen på. Og til hele den digitale livsstilen. Xbox Live vil spille en enorm rolle her. Man kan sende tekst-, video- og talebeskjeder til sine venner. Laste ned nytt innhold til spillene, eller trailere for den saks skyld. Jeg tror slike elementer vil vise folk hva Xbox 360 virkelig handler om.

- Folk vil ha den beste opplevelsen, spille de beste spillene, de vil ha tilgang til de beste internettbaserte tjenestene, de vil ha en høykvalitetsopplevelse. Jeg er sikker på at om vi kan levere det, og det kan vi, så vil folk flytte til Xbox 360-plattformen. Opplevelsen vil se bedre ut, den vil spille bedre. Den vil bli langt mer attraktiv og tiltalende, og det er hva det hele handler om. Vi må fortsette å jobbe med de riktige partnerne for å kunne tilby dette, og for å kunne være åpne nok når det kommer til tilkoblingsmulighetene for andre enheter. Det skal bare fungere, sømløst.

Hva lærte dere av Xbox? Noe dere ville gjort annerledes?

Les også
Nedlastbart på tre formater

- Vi har fått mange tilbakemeldinger å ta stilling til. Vi vet hvor viktig det er med mange og gode partnere, og å levere riktig produkt til riktig sted og pris, over hele Europa. Folk vil ha mer enn en spillkonsoll i dag, det er viktig med multimedia og diverse tilkoblingsmuligheter.

Hvordan spår du at konsollmarkedet vil utvikle seg de neste 5-10 årene?

- Jeg er i alle fall sikker på at neste generasjon starter her. Jeg tror våre kunder og våre spillere vil ha det nå, de vil ha valgmulighetene de får med Xbox 360, og jeg tror dette er starten av neste generasjon. Du kommer til å få se langt dypere spill, bedre spillbarhet, mer virkelighetstro grafikk, og jeg tror også at folk forventer langt mer fra den nye digitale livsstilen. Vi lever alle i den, bare se dere omkring. Vi har relativt avanserte elektroniske enheter som vi ønsker å koble sammen via én plattform.

Skjermbilde fra Live-tjenesten i Xbox 360

- Så jeg tror utviklere av spillkonsoller må ta inn over seg slike ting, men det viktigste vil fortsatt være å fortsette å lage fantastiske spill. Vi vil bringe mer tiltalende, dypere, mer online-baserte, mer samlende spillopplevelser, og jeg tror kvalitetsnivået bare stiger og stiger når det gjelder hva utviklere og utgivere serverer oss. Jeg tror det kommer til å bli enda mer akseptert, også sosialt sett, å spille sammen, alene, eller å gjøre andre ting med sin spillkonsoll.

Til slutt, hvilke konsoller har du eid, og hvilke er dine favorittspill til dem?

- Det overrasker deg kanskje ikke at jeg har Xbox, men jeg har også de andre. Også de håndholdte. Jeg prøver å følge med på markedet. Jeg liker bilspill, favorittene er nok Project Gotham Racing 1 og 2. Forza er også artig, men jeg er ikke så ”hardcore”, er rett og slett ikke god nok. Til Xbox 360 gleder jeg meg mest til Project Gotham Racing 3.

Vi retter en takk til Microsoft og Chris Lewis, og ser frem til å komme tilbake med mer informasjon om Xbox 360 så fort den er tilgjengelig.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden