Intervju

Nådde verdenstoppen på ett år

Norge gjør det ekstremt godt i e-sport om dagen og vi møtte teamlederen for et av verdens beste Counter-Strike lag en regntung dag i hans hjemby Trondheim.

Side 1
Side 2
Side 3

Tror du en hvilket som helst vanlig gutt eller jente har muligheten til å nå så langt som deg, eller behøver man å ha et naturlig talent for spillet?

- Man må nok ha et visst talent. Når jeg begynte var ikke miljøet så stort, noe som gjorde det lettere å komme til fra bunnen enn det er i dag. Nivået er mye høyere enn for noen år siden, så hvis man skal bli skikkelig god i CS behøves mye trening og ikke minst flaks. Man må ha flaks for å møte de rette folka, og komme på lag med gode spillere slik at man kan utvikle seg videre.

På storskjerm under WEG i Korea

Spiller du noen andre spill evt. plattformer, eller tar CS opp all tiden?

- Jeg har både studier og kjæreste, så hvis jeg skulle spilt noe utover den tiden CS tar, ville det nok blitt reist kabinettspørsmål hjemme, hehe. Jeg tar meg innimellom litt tid til å spille Deluxe Skijump 3.0, men ikke noe utover det.

Hva tror du er grunnen til at lille Norge er så gode i CS på verdensbasis?

- Infrastrukturen i samfunnet. Vi har en godt utbygd infrastruktur og de aller fleste har råd til ting som pc og bredbånd, noe som gjør at det når ut til flere. En annen faktor er nok at vi er blant de som var først ute med dette i hele verden, og på den bakgrunn har et lite forsprang.

Hvis du skulle være kaptein på ditt drømmelag, hvem skulle spille på dette laget?

- Det er enkelt; Team Catch-Gamer.

Hvorfor er dere de beste?

- Fordi vi er talentfulle spillere og jobber sammen for å bli bedre og holde oss gode. Vi trener mye og forbereder oss godt til turneringene, det gjelder å holde hjulene i gang.

Trener dere mye?

- Ja, hvis vi skal spille turnering i nær fremtid trener vi fem-seks timer om dagen, fem dager i uka.

Hvem vil du si er bestemann på laget?

- Det går ikke an å svare på for alle på laget har forskjellige roller og oppgaver å fylle. I et lagspill som CS er alle like viktige for at laget skal gjøre det bra. CPL prøvde seg en stund med en Most Valuable Player-pris under sine turneringer, men det ser ut som de har lagt den på hylla, rett og slett fordi det er vanskelig å kåre.

"Jeg håper at Catch-Gamer-teamet om fem år er gode og Norges flaggskip innenfor e-sport slik som i dag."

Hvem er verst å spille mot?

- Jeg vil ikke si at noen er verre å spille mot enn andre egentlig. Vi spiller på et såpass høyt nivå at når vi er på turneringer er vi klar over at vi kan slå alle og vice versa. Hvis du tenker på internettspilling er finner og dansker verst da de hacker mye, hehe.

Når dere er såpass mye ute og reiser sammen skapes det vel et godt kollektiv. Er det det kollektive eller fem strålende enkeltindivider som er grunnlag for suksessen deres?

Det er både og. Vi er fem strålende enkeltindivider i et knakende godt kollektiv. Fem strålende enkeltindivider som er jævlig gode på ”aim” kan gjøre det bra, men de kan ikke gjøre det bra nok til å delta på det øverste nivået.

Som teamleder har vel du et overordnet ansvar, er det vanskelig å motivere denne gjengen?

- Nei, alle har stort sett et ønske om å bli bedre, og det er noe av grunnen til at vi ikke har endret så mye etter at vi startet.

Hva skal dere delta i nå fremover?

- Det er litt vanskelig å si da vi kontinuerlig planlegger. Vi var på treningsleir i oktober, så reiser vi til Sør-Amerika hvor vi blant annet skal delta i CPL Chile. Det siste som er planlagt for i år er CPL Dallas i desember.

Hva er målsettinga fremover?

Foto: Catch-Gamer

- Vi opprettholder vår målsetting som vi satte for 2005. Kom blant de fem beste i internasjonale turneringer samt vinne de norske. Tre pallplasseringer fra internasjonale turneringer, samt en seier og en andreplass til nå. Det mest stabile laget i landet og det vil vi fortsette med.

Hvor er Catch-Gamer teamet om fem år?

- Jeg håper at Catch-Gamer teamet om fem år er gode og Norges flaggskip innenfor e-sport slik som i dag.

Hvor er du, og hva gjør du om fem år?

- Om fem år driver jeg forhåpentligvis og avslutter profesjonsstudiet i psykologi, og da er jeg nok så gammel og rynkete at jeg har lagt CS på hylla, hehe.

Er det ellers noe du ønsker å tilføye?

- Jeg ønsker å takke Catch-Gamer og Catch-Gamer.no og alt de gjør for det norsk e-sport, samt våre managere Geir Rune og Terje.

Vi nevner at Team Catch-Gamer nå har kommet tilbake fra Sør-Amerika med treningsleir i Brasil og turnering i Chile i kofferten. De som ønsker mer info kan finne dette på Catch-Gamer.no. Gamer.no gratulerer med 3. plass i CPL Chile og ønsker lykke til videre!

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden