Sniktitt

Nintendo DS

Vi vet du vil ha den. Du vil leke med den, kose med den, ta på den. Dra den frem på bussen, på senga, på do. Helst litt før vennene dine får den også. Nå har du muligheten. Nintendo DS er sluppet på det amerikanske markedet, og vi har klådd på den.

Side 1
Side 2
Side 3

Super Mario 64 DS
Super Mario 64 burde være kjent for de fleste. Mario, Yoshi, Lugi og Wario må redde dagen når onde, onde Bowser kidnapper prinsesse Peach og stjeler alle de 150 kraftstjernene fra slottet. I den gamle versjonen for Nintendo 64 var det kun 120 stjerner som var borte, så Bowsers ondskap har tydelig blitt sterkere siden sist. DS-versjonen kan dessuten by på mer nytt innhold, blant annet i form av småspill som drar nytte av den trykkfølsomme skjermen. Disse låses opp etter hvert som du kommer deg fremover i spillets historie. I den vanlige modusen vises kartet på den nedre skjermen, mens spillet foregår på den øverste. Den nederste kan dessuten brukes i stedet for d-paden for å styre karakteren. Super Mario 64 DS støtter flerspiller over trådløst nettverk for opp til 4 personer. Kun én trenger å ha spillet.

(Skjermbilder fra Super Mario 64 DS)

Feel The Magic: XY/XX
Lommesjekkespillet fra Sega fører deg gjennom en heller spesiell handling, hvor målet er å sjekke opp den uoppnåelige jenta. Fokuset ligger på å løse en mengde småspill som drar nytte av den trykkfølsomme skjermen. Noen av dem krever også at du bruker konsollens innebygde mikrofon. Spraymaling, tyrefekting og fallskjermhopping er bare noe av alt du må gjøre for å imponere drømmejentea.

(Skjermbilder fra Feel The Magic: XY/XX)

The Urbz: Sims in the City DS
I Urbz: Sims in the City DS har simmene flyttet til storbyen, hvor et urbant liv venter dem. Du må bygge opp forhold til andre karakterer og sørge for å opprettholde et godt rykte. DS-versjonen er i utgangspunktet en utvidelse av Game Boy Advance-versjonen, med flere jobber, muligheter og oppdrag. Den trykkfølsomme skjermen blir brukt til menyer og en del småspill. Blant annet er det mulig å tegne egne bilder du kan henge på veggen og å isolere DNA. Spillet har ingen flerspillerstøtte.

(Skjermbilder fra The Urbz: Sims in the City DS)

Spider-Man 2
Ta på deg den blårøde trikoten og sett kurs mot nærmeste hustak. Spider-Man 2 lar deg styre vår edderkopphelt i kampen mot skurker og banditter. Grafikken er i 3D, og på den trykkfølsomme skjermen har du oversikt over en rekke ulike angrep du kan benytte deg av. I noen deler av spillet er det også nødvendig å bruke den trykkfølsomme skjermen for å komme seg videre.

(Skjermbilder fra Spider-Man 2)

Asphalt Urban GT
Asphalt: Urban GT lar deg ratte flere lisensierte supersportsbiler gjennom karakteristiske bymiljøer i forskjellige deler av verden. Kjøringen foregår på den øverste skjermen, mens den andre holder orden på kart og menyer. Ved å vinne løp tjener du penger som kan brukes på nye biler, eller oppgradering til den du alt har.

(Skjermbilder fra Asphalt Urban GT)

Ridge Racer DS
Ridge Racers er en annen gammel kjenning fra Nintendo 64. Handlingen vises på den øverste skjermen, mens den trykkfølsomme skjermen brukes for kontroll. Her vises et bilde av et ratt, og dette må du ta tak i og svinge på ved hjelp av fingeren eller en stylus. Opp til 6 spillere kan konkurrere mot hverandre via trådløst nettverk.

(Skjermbilder fra Ridge Racer DS)

Puppy Times (NintenDogs)
Puppy Times er et av de mer spesielle titlene som kommer. Det er riktignok ikke bekreftet noe annet enn en asiatisk versjon, men vi krysser fingrene for at det kommer i engelsk utgave også. Hele poenget i spillet er å oppdra tre hundevalper, lære dem triks, klø dem på magen, kaste ball og i det hele tatt alt man kan forvente av en firbent venn. Garantert trygt for allergikere og spennende bruk av trykkfølsom skjerm.

(Skjermbilder fra Puppy Times (NintenDogs))

Konklusjon
I hvilken grad Nintendo DS kommer til å slå an er avhengig av spillene, men at forholdene ligger godt til rette er det ingen som helst tvil om. De to skjermene, hvorav den ene er trykkfølsom, gir helt nye muligheter, og vi vil få se spilldesign som ville vært umulige på andre konsoller. Sony PSP kommer nok til å hoste frem heftigere grafikk, men uansett hvordan du vrir og vender på den finner du ikke mer enn én ordinær skjerm. Det vil derfor være mer enn kun kvaliteten på grafikken som skiller disse konsollene. Selv om de nok til en viss grad konkurrerer om de samme brukerne, er det lite trolig at de kommer til å konkurrere om de samme spillopplevelsene.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden