Nordmann med knusende StarCraft II-seier

Jens «Snute» W. Aasgaard gikk seirende ut av HomeStory Cup.

Nordmannen har tidligere vist storspill i mange større turneringer og tok i kveld endelig hjem sin første seier i et internasjonalt mesterskap. Åstedet var den sjette utgaven av HomeStory Cup i Tyskland, der han i praksis dominerte nesten hver eneste runde og endte til slutt opp med poengforskjellen 18 - 2.

Sosial spillsamling

HomeStory Cup er godt kjent i StarCraft II-miljøet, og samler spillere fra de fleste verdenshjørnene til en uformell og sosial turnering. Premiepotten er det imidlertid ingenting å si noe på, og årets desemberrunde kunne friste med snaue 140 000 norske kroner fordelt på de best plasserte. «Snute» tok med seg den største andelen hjem og kan nå plusse på bankkontoen med over 55 000 kroner, penger som helt sikkert kommer godt med før sesongene og mesterskapene sparkes i gang på nyåret.

Jens «Snute» W. Aasgaard i aksjon under årets Gamer's Paradise-sluttspill. (Foto: Gøran Solbakken/Gamer.no)

Sluttspillet endte opp med å bli dominert av Zerg-spillere etter at de siste spillerene med andre raser ble slått ut allerede i kvartfinalene. Dermed endte vi opp med rene Zerg-oppgjør i semifinalene, og det var også her Snutes vanskeligste utfordring dukket opp. I et oppgjør mot Stephano, tidligere vinner av HomeStory cup og fjorårets vinner av ESWC, endte han opp med å ta sine eneste to karttap i turneringen i det som ble en meget spennende affære.

Finalen ble heldigvis et enklere oppgjør for norges beste StarCraft II-spiller, og med fire strake kartseire mot den koreanske spilleren Symbol, begynner vi å mistenke at Norge kommer til å hevde seg sterkt i det internasjonale StarCraft II-miljøet i 2013.