NSM svarer på kritikken angående Gullstikka

I dag svarer Norsk Spill- og Multimediaforening (NSM), som står bak Gullstikka, på kritikken om arrangement.

Vi kunne tidligere denne måneden fortelle om en oppsiktsvekkende nominasjonsprosess i forbindelse med Gullstikka, den første norske prisutdeling for dataspill. På forumet vårt har det vært stort diskusjonen hvorvidt dette arrangementet i det hele tatt burde vært arrangert.

Gullstikka arrangeres for å skape fokus på gaming og for å hylle de produktene som har skapt suksess i alle ledd i fjor. Ettersom det koster penger å nominere spill mener mange at utdelingen er urettferdig, og går så sterkt ut som å kalle utdelingen for korrupt. Resultatet av prisen for nominasjonen er at spill som Morrowind (distribuert av Ubi Soft) og Grand Theft Auto: Vice City (distribuert av K.E. Media) ikke er med.

- Det koster penger å arrangere Gullstikka, akkurat som det koster masse penger å arrangere Oscar-utdelingen. Da vi ikke er i den heldige situasjon at vi kan selge TV-rettighetene for millioner av dollar, er vi nødt til å finansiere dette på annet vis, forteller arbeidsgruppa, som består av Pan Vision, Nordisk Film Interaktive og Electronic Arts, til Gamer.no i dag. De forteller videre at gallaen har et budsjett på kr. 670.000,-, som skal dekke kostander ved arrangementet på Sentrum Scene 27. mars. Prisen inkluderer mat, artister, leie for lokalene, konferansier (Troy Guldbransen fra Absolutt Underholdning på TV2) osv.

NSM forklarer videre at budsjettet er grovt delt inn på følgende måter:

  • NSMs medlemmer (7 stk) x kr. 50.000,- - kr. 350.000,-
  • Sponsorer - kr. 150.000,-
  • Billettinntekter - kr. 80.000,-
  • Nominering av produkter - kr. 90.000,-

Som kjent er ikke alle aktører på markedet medlemmer av NSM. K.E. Media og Ubi Soft er to selskaper som ikke er med. Ubi Soft, på sin side har forklart dette med at de heller er interessert i en nordisk forening, og de har heller ikke god nok kjennskap til NSMs arbeid, program eller økonomiske betingelser til å kunne bli medlemmer på dette tidspunkt. - Jeg vil ikke avvise at Ubi Soft Entertainment Nordic kan være et potensielt fremtidig medlem av NSM, men det er absolutt ingen hemmelighet, at vi her i Ubi Soft heller så for oss en nordisk forening, forteller Peter Weile, adm. direktør i Ubi Soft Nordic til Gamer.no.

- Selskapene som ikke er medlem har selvfølgelig blitt invitert til å være med på Gullstikka. Dette kan de enten gjøre ved å bli med å spleise på denne festen (kr. 50.000.-) eller nominere et produkt til en noe høyere pris enn NSMs medlemmer (kr. 10.000,- for ikke-medlemmer, og kr. 1500,- for medlemmer). Ubi Soft takket ja til å være med, og nominerte ett produkt. K.E. Media har dessverre valgt å stå utenfor, forteller arrangøren.

Leserne våre raser over at det koster penger, og at ikke alle de store spillene fra 2002 er nominert. Noen ønsker å boikotte utdelingen, og håper de ikke ser Gullstikka-klistrelapper på spill i butikkene ettersom en da føler at prisen er kjøpt og betalt og ikke er 100% rettferdig.

- Det har vært mange diskujoner rundt at det skal koste penger å nominere produkter. Det er to grunner til at vi vil gjøre det slik. Den ene grunnen er at juryen ikke skal få alt for mange produkter å juryere. Det ville tatt alt for lang tid. Den andre grunnen er rett og slett at det koster mye penger å gjennomføre et slikt arrangement. Dette må alle aktørene i bransjen være med å spleise på så lenge vi ikke kan selge TV-rettigheter eller finne sponsorer som er villig til å betale for hele arrangementet, forklarer arrangøren.

De forteller videre at de syns det er veldig synd at K.E. Media, som har et spill som GTA, velger å stå utenfor dette arrangementet og dermed blir oppfattet som at de boikotter Gullstikka. - Dette er ikke tilfelle. Faktum er likevel at Grand Theft Auto: Vice City ikke er nominert til årets Gullstikke og det synes alle vi som har jobbet med dette arrangementet er utrolig synd, forklarer arrangøren overfor Gamer.no. De ber samtidig alle komme med kommentarer og ideer til hvordan dette kunne vært gjort anderledes.

Siste fra forsiden