Sniktitt

Project Gotham Racing 2

Gamer.no ble for ikke lenge siden invitert til Bizzare Studios i Liverpool for å se på det som definitivt har en mulighet til å bli et av vinterens, og Xbox sitt beste spill. Bizzare Creations brukte bare ti måneder på Project Gotham Racing, da med flere uferdige versjoner Xbox og stadig endringer i utviklerverktøyet.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Det er på radioen det skjer
På radioen i hver by vil du finne tre forskjellige lisensierte radiostasjoner med hver sin ekte DJ som snakker i begynnelsen og på slutten av sangen - akkurat som de gjør på ordentlig. Med andre ord vil DJ-ene du hører i spillet være de samme som de du hører når du kjører rundt i byene på ordentlig. Hver DJ har fire ganger så mange kommentarer nå enn i Project Gotham Racing, og vil derfor ikke gjenta seg like mye som før. De vil ikke bare introdusere sangene som kommer, de vil også kommentere tiden på dagen, været, trafikken og så videre. Bizzare Creations har linket spillet med klokken på Xbox, slik atDJ-ene vil ønske deg en god jul eller godt nyttår på de relevante dagene. De vil også kommentere spesielle dager som frigjøringsdagen den 4. juli hvis du kjører en bane i USA, eller "de hellige tre kongers"-dag i Barcelona.

Lydfolkene i Bizzare Creations har lagt inn en kompressor, slik at når du hører på radioen vil du høre den klassiske radiolyden med en vegg av komprimert lyd. Bytter du over på CD-modus skrus kompressoren av, og du vil høre sangene i langt bedre kvalitet. Du vil finne over 250 lisensierte sanger i spillet. Hvilke sanger det er snakk om har de enda ikke avslørt, men i Project Gotham Racing hørte vi Rage Against the Machine, Red Hot Chilli Peppers, Good Charlot, Sum 41 og Boomfunk MCs. Noen godsanger blir det nok med andre ord. Du kan fortsatt "rippe" dine egne sanger over på Xbox sin harddisk, og legge opp din egen spilleliste på 99 sanger der du kan blande dine egne sanger med sanger i spillet.

En stor Live-opplevelse
Project Gotham Racing setter virkelig en ny standard for hvordan Live bør brukes i spill. I mange spill har vi sett at de har slengt på en online-del hvor du kan spille mot vennene dine, noe som for så vidt kan være moro nok. I Project Gotham Racing 2 er derimot Live fullstendig integrert i hele spillet. Du tjener "kudos"-poeng på samme måte som du gjør når du spiller offline. Med andre ord kan du altså låse opp alle baner og biler uten engang å røre singleplayer-delen av spillet. For å låse opp en bil trengs det såkalte "kudos tokens" som du vil få etter å ha passert en gitt grense med kudos på en bane. Baner vil du få ved å slå motstandere som er mye bedre enn deg selv.

I singleplayer-delen vil du finne konstant oppdaterte poengtavler ved alle baner og i alle moduser. På disse kan du se hvem som er den beste i verden på en gitt bane, men du kan også se hvem som er best blant dine venner. Hvis du lurer på hvordan disse menneskene klarer å kjøre så mye bedre enn du gjør, er det bare å gå inn og laste ned "ghost"-et deres. Du kan laste ned hvem som helst sitt "ghost" og se hvordan de kjører. Alle "kudos"-poengene du tjener mens du spiller på Live vil bli registrert i en "total Live score" som vil kunne brukes som et rankingsystem for å finne motspillere som holder omtrent samme nivå som deg selv.

Det vil også bli mesterskap på spesielt utvalgte baner, på ukentlig og månedlig basis hvor du kan konkurrere mot folk fra hele verden. Vanlig multiplayer finner du selvfølgelig også. Du kan kjøre mot opp til 7 andre motspillere på alle banene og alle byene i hele spillet. Vi opplevde litt små-lag når vi spilte, men dette er noe som bør være fikset før spillet kommer ut i butikkene. Hvor enn i spillet du er, kan du alltid bli utfordret av en person. Da vil det dukke opp en liten boks som du kan svare på. Det vil også bli ekstra biler, baner og lignende tilgjengelig for nedlastning.

Et kjøpesenter med biler
En skikkelig imponerende ting i Project Gotham Racing 2 er det såkalte "Showroom"-et. Dette er en bygning hvor du kan gå rundt og se på alle bilene som finnes i hele spillet. Det er som en veldig stor bilbutikk hvor alle merkene i spillet har sitt eget rom fulle av biler. Du kan gå så sikle på de aller kuleste bilene og tenke at "en gang skal den bli min". Har du ikke råd kan du likevel teste bilen på en spesiallagd testbane som virkelig gir deg et godt inntrykk av bilen. Tester du flere biler kan du til og med se "ghost"-et til bilen du kjørte sist samtidig som du kjører. Du kan med andre ord virkelig sammenligne de gode og dårlige sidene ved hver bil før du eventuelt kjøper.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden