Anmeldelse

Red Faction

Red Faction hadde stor suksess på PlayStation 2 i sin tid. Nå har spillet kommet i egen håndholdt versjon til Nokias N-Gage. Hvordan har N-Gage sitt første førstepersonsbaserte skytespill blitt?

1: Side 1
Side 2

Ingen Geo-Mod Den såkalte "Geo-Mod"-teknologien som fantes i Red Faction på PlayStation 2 er borte her. Den går ut på at man kan skyte brettene i filler og lage egne veier gjennom verdenene. Det var delvis denne teknologien som gjorde Red Faction til en stor suksess på PlayStation 2, men på N-Gage er den altså helt borte. Maskinen er (selvsagt) ikke kraftig nok til å håndtere noe så komplisert, men det er likevel veldig kjedelig. "Geo-Mod" kunne virkelig ha hevet Red Faction et par hakk og gjort det litt spennende.

På flerspillerfronten stiller Red Faction opp med kun en "deathmatch"-modus over Bluetooth. Vi har dessverre ikke fått anledningen til å teste denne, men synes likevel spillet kunne klart å fikse et par flere moduser. At det ikke finnes noen støtte for GPRS og "N-Gage Area" er også litt skuffende når vi har sett hvor mye bra det er mulig å gjøre med GPRS i spill som Tony Hawk.

Konklusjon Red Faction beviser det vi alle egentlig var klar over fra før: Førstepersonsbaserte skytespill har ikke noe å gjøre på en håndholdt konsoll. Dessverre finnes det ingen gode lignende spill på N-Gage som jeg heller kan anbefale, det må i så fall være Splinter Cell. Grafikken er imponerende (i hvert fall teknisk), men musikk og lyden er kjedelig og fryktelig repetitiv. Også er historien kjedelig, med total mangel på atmosfære, og den blir fortalt på en uspennende måte. Det er likevel kontrollene som er spikeren i kisten for Red Faction på N-Gage. Et spill som absolutt ikke fortjener 400-500 av dine hardt opptjente kroner.

1: Side 1
Side 2

Siste fra forsiden