Anmeldelse

Red Faction II

Spillet som revolusjonerte spillverdenen med sin grafikkmotor er tilbake. Red Faction II kommer komplett med en ny historie, nye våpen, bedre grafikk, fine modeller, bra lyd og en ny knuselig verden. Oppfølgeren har alle odds på sin side og er kommet for å bli. I alle fall hvis THQ får det som dem vil. Her får du kjøre stridsvogner, helikopter, roboter med mer. Samt styre større kanoner og andre typer tung skyts.

Side 1
Side 2

Vrient å kontrollere
Kontrollene i spillet er forsåvidt greie, men en slik type spill trenger mange taster for å dekke alle funksjonene og det tar noe tid å venne seg til dette. Dette betyr at blant annet L3 er tatt i bruk. Det er en stor fordel om du har tilgang på USB- tastatur og mus som støttes av PS2 hvis du skal spille dette spillet. Dette gir deg en mye bedre kontroll, samt økt nøyaktighet og reaksjonsevne. Siden vår lille venn musen er mye mer effektiv til å flytte siktet rundt på skjermen. Dual-våpen avfyres hver for seg eller samtidig alt etter hva du selv vil. Siden begge har en egen avfyringsknapp. Det som mangler er muligheten til å lade om hvert våpen for seg. På de våpnene som har flere typer ammunisjon (skudd og granater, f.eks.) har du heller ikke muligheten til å lade en type ammunisjon uten at den andre typen er full ladet.

Dette kunne vært en veldig fin funksjon i mange situasjoner, hvor du blir nødt til å lage dekningsild for deg selv mens du kjemper deg gjennom en korridor eller lignende. Lade om det første våpenet mens du bruker det andre til å skyte med. Spillet er pakket fullt av en masse ekstra stash, som bilder av modeller, våpen og filmer. Alt dette er låst når du starter og blir låst opp etterhvert som du spiller. Hva du kan låse opp er også bestemt av hvilken vanskelighetsgrad du spiller på. Spillet nektet å automatisk lagre posisjonen min, til tross for at denne funksjonen var slått på og det var over 3 MB ledig plass på kortet. Jeg fikk lånt et annet kort bare for å sjekke og ganske riktig, det fungerte med en gang. Om dette kommer av en feil på mitt kort, eller om det er noe som skjer med enkelte kort aner jeg ikke. Hvis du får dette problemet, så prøv å formater kortet ditt før bruk om du kan. Dette fikk jeg ikke prøvd selv da jeg har alt for mye viktig på kortet mitt. Det gikk derimot helt fint å lagre manuelt via menyen for hver gang.

Konklusjon
Red Faction II er et genialt spill som kommer til å holde deg opptatt lenge. Multiplayer er morsomt og ganske lett å bli avhengig av. I alle fall om du har andre i familien eller kamerater som også liker det. Det å kunne bruke to våpen på en gang begynner å bli vanlige i denne typen spill, men mer uvanlig er vel muligheten til å avfyre våpnene individuelt. Dette er særdeles bra og åpner for mye mer taktisk bruk av våpen. Styre stasjonære kanonstillinger, ta over robotdrakter, kjøre stridsvogner og helikopter. Alt er mulig i Red Faction II og det er morsomt som bare grisen. Stridsvognen snitter bygninger i det den svinger rundt et hjørne og tar med seg deler av huset. Helikopteret lager massakre i et kontorbygg i det du flyr forbi og skyter i stykker alt av vindu, folk inne i bygget, stoler, pulter og små skillevegger mellom kontorene. Volition bør ses på som et forbilde for svært mange utviklere siden dette spillet inneholder en enorm mengde med "art". En stor samling med bilder av modeller, våpen og annet ekstra snacks gjør det morsomt å spille videre. Hvor langt du kommer i spillet, og alt etter hvilken vanskelighetsgrad og hvor mange av bonus oppdragene du klarer er med på å bestemme hvor mye materiale du får se gjennom etterpå. Svært positivt! Et klart kjøp om du liker action.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden