Anmeldelse

SingStar Party

Det er på tide å få skikk på sangstemmen igjen, for nye SingStar Party er her. Bare pass på å ta noen ekstra skalaer når du varmer opp, siden du denne gangen bør belage deg på å ha tilhørere.

Side 1
Side 2

Smil til kamera
Du kan selv velge volumet på mikrofonen mens du synger, og dermed også hvor mye stemmen din skal høres. Du kan dessuten velge å ta vare på playbacken til sangen du har sunget, hvor kun din stemme og musikken er med. Et vanlig 8 MB minnekort kan ta vare på rundt 8-10 sanger. Vil du se deg selv på skjermen, i stedenfor glatte superstjerner, kan du koble til dit EyeToy-kamera. Det kan også ta bilder av deg hvis du treffer visse noter, og tar i samme slengen med en liten lydsnutt fra sangen.

I modusen "sing solo" kan du, overraskende nok, synge alene. I duettene vil du kunne velge hvilken av stemmene du skal synge, så har du alltid drømt om å få synge med Elton John har du nå sjansen. Mener du at poengpresset er for stort, kan du gå i modusen "freestyle". Her er det kun moro og ingen bedømmelser, så syng i vei. Er du av den sosiale typen, så er det modusen "party" som gjelder. Du kan som i SingStar velge mellom spillene "pass the mic", "battle" og "duet". I førstnevnte kan to lag med til sammen åtte personer konkurrere mot hverandre. Gjennom syv runder får dere ulike utfordringer, som for eksempel å synge duetter, synge etter tur i samme sang, og synge mot hverandre. I "battle" kan to personer kjempe om å bli den beste sangeren, mens i sistnevnte må dere samarbeide for å oppnå best mulig poengsum.

Sangene i SingStar besto av rekke på rekke med kjente poplåter og gamle slagere. Låtlisten denne ganger er ikke like imponerende. Flere av sangene er av det slaget fortsatt, som Bill Withers' "Ain't No Sunshine", Maroon5s "This Love", Sonny & Chers "I Got You Babe" og ikke minst Bob Marleys udødelige "No Woman No Cry". Noen andre er mer ukjente, og gjenkjennelsesfaktoren er ikke like stor hos SingStar Party. Likevel har SCEE denne gangen klart å sette sammen en liste med en jevnere stigning i vanskelighetsgraden enn forrige gang, selv om de fleste forståelig nok fortsatt er lett tilgjengelige og enkle å synge. Er du av de som vil utvikle stemmen din litt, kan du begynne i det enkle med The Polices "Every Breath You Take", gå videre til Alicia Keys "Fallin'" og så kanksje prøve deg på Little Richards "Tutti Frutti".

Konklusjon
SingStar Party har helt klart fokus på flerspiller. Med nye låter, forbedrede duettmuligheter og mer tilgjengelige sanger for barske guttestemmer, har spillet tilpasset seg brukergruppen bedre. Likevel føles det som om det kun er en tilleggspakke til forgjengeren, ikke et helt spill. Joda, nye sanger og bedre duetter er vel og bra, men færre valgmuligheter teller negativt. Du har ikke lenger noen karrieremodus å boltre deg i. Det er flott at SCEE valgte å gjøre SingStar Party til et genuint partyspill, men de burde erstattet det tapte med noe annet, gitt oss mer for pengene. Når det er sagt, så er det få ting som slår bedre an i lystige (og fuktige) lag, og det er ren moro fra ende til annen.

Merk: Skjermbildene i denne anmeldelsen er hentet fra SingStar, ikke SingStar Party. Dette skyldes at det kun var to offisielle skjermbilder tilgjenglig fra SingStar Party.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden