Sniktitt

Rage

Heftig skytespill i ødemarka

Doom-skaperne er tilbake med nytt krutt.

1: Side 1
2: Side 2

Heftige kamper

Vi ble også vist en rekke kamper, og de spant seg fra å gjøre sveitserost av en bandittkonvoi ved hjelp av strandbuggyens maskingevær, til rimelig taktiske skuddvekslinger mot en kjempegubbe med heldekkende panser.

Førstnevnte situasjon var en ålreit, men lite spennende affære, ment å illustrere hvordan man stadig møter utfordringer når man skal forflytte seg fra sted til sted. Da var sistnevnte mer interessant. Før du kan fylle den myke innsidne til mutanten med bly må du skyte av ham rustningen. Dermed tvinges du til å variere mellom våpen som er effektive mot rustning før huden eksponeres, og våpen som er egnet til å lage mos av de med bar hud.

Skuddutvekslingene med ordinære fiender er heller ikke noe å kimse av. Den kunstige intelligensen til skurkene er imponerende, og de bruker omgivelsene godt. Er du av den aggressive sorten så venter de deg ut. Er du av den kalkulerende og tilbakeholdne typen så prøver de å angripe deg fra flere sider samtidig. For at dette skal bli mulig uten at du plukker de ned én etter én gir de hverandre dekningsild. De mestrer også å skyte samtidig som de beveger seg, og mye tyder på at selv ordinære fotsoldater skal kunne gi oss spillere litt hodebry. Det liker vi.

Kampene kan også ta en spennende vending om du bruker noen av de fiffige drapsmaskinene du kan snekre sammen. Rundt omkring i spillet finner du nemlig ulike skjema og deler, og hvis du kombinerer de kan du lage en rekke spennende hjelpemidler som gjør det litt lettere å spre hjernen til mutanter, banditter og andre skurker utover veggene. Hvordan høres gulvmonterte maskingevær, radiostyrte biler med påmonterte bomber eller edderkopproboter med påmonterte mitraljøser ut? Superduperfantastisk? Jeg er helt enig.

Bli realitykjendis!

I tillegg til å flakse fra oppdragsgiver til oppdragsgiver og se historien utspille seg har du også litt snacks på siden for å gjøre det lettere å leve. Det er særs stusselig å frese rundt i en liten buggy gjennom hele spillet, og du har selvsagt du en rekke alternativer. Det er nemlig ikke alltid like lett å finne penger til oppgraderinger ute i ødemarka, men om man tilbyr en liten stump av ryggraden sin så har man flere muligheter, både her i den virkelig verden og i Rage-universet. Også her finner man nemlig reality-moguler som gjerne tilbyr deg en sekk med penger for å bli en premieidiot.

Hvis du ønsker deg en ny bil i Rage, kan du ta kontakt med en flåsete mutanttjukkas (som ligner påfallende mye på Dan Aykroyd i Nothing But Trouble) som vil bruke deg som det lille leketøyet sitt. Ikke på den måten du tenker, din gris, men som deltaker i det gladiatorlignende programmet «Mutant Bash TV». Her kastes du inn i en skummel og surrealistisk arena med store klovneansikt, piggtråd og spyd før en drøss med fiender kastes mot deg. Hvis du greier å drepe alle fiendene belønnes du med en ny bil, samt en pengesum basert på hvor kjapp og treffsikker du er. Disse programmene finnes det flere av, og vanskelighetsgraden stiger etter hvert med fetere biler som gulrot.

Vil du oppgradere kjøretøyet ditt med en liten turbo, våpen med mer sprut eller tøffere fjæring, så må du låse de opp – i tillegg til å utradere alt innhold i lommeboka. Det gjør du i et bilrace kalt «Rage Cup». Konseptet, spør du? Førstemann til målstreken, med en liten vri. Du har nemlig lov til å benytte deg av alle hjelpemidler du måtte ønske. Det inkluderer selvsagt våpen. Resten av deltakerne har selvsagt de samme privilegiene. Har du savnet en nyversjon av Death Rally så skal du ikke se bort ifra at du får døyvet abstinensene dine noe med disse løpene.

Konklusjon

id Software har tatt en helt annen retning enn tidligere med Rage, og jeg klager definitivt ikke. Vi har sett en rekke lekre miljøer, interessante kamper, spennende implementering av rollespillelementer, spenstige spillmoduser og et spill som ser svært velpolert ut allerede, til tross for at det ikke kommer ut før i 2010. Som en som sluker alt satt i en postapokalyptisk verden rått er jeg kanskje en anelse blasert, men jeg kan vedde en saftig slump med penger på at dette spillet kommer til å ha noe å tilby alle som liker skytespill. Vi gleder oss!

Les også
Anmeldelse:
1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden