So You Think You Can Cast - League of Legends

– Min største frykt er at jeg er helt på bærtur

De seks League of Legends-casterne som er videre vet godt hva som må forbedres.

Privat

Neste runde starter på lørdag:

StarCraft II, runde 2
Lørdag 30. august, fra kl 16:00
Søndag 31. august, fra kl 16:00
Mandag 1. september, fra kl 19:00

Counter-Strike: GO, runde 2
Lørdag 30. august, fra kl 18:00
Søndag 31. august, fra kl 18:00
Mandag 1. september, fra kl 19:00

League of Legends, runde 2
Lørdag 30. august, fra kl 20:00
Søndag 31. august, fra kl 20:00
Mandag 1. september, fra kl 19:00

Første runde av So You Think You Can Cast ble ferdig i helgen, etter at Counter-Strike-deltakerne gjennomførte sin første kommentering søndag formiddag. En hovedkommentator og en ekspertkommentator måtte ut i hvert spill, dermed står vi igjen med 18 deltakere spredt over tre spill.

Vi spurte de gjenværende kandidatene i League of Legends hva de er mest fornøyd med fra runde én og hvilke styrker de har – samt hvor de tror de har størst forbedringspotensial. Her er svarene:

FØRSTE KAMP:

Eskil Uggen er hovedkommentator. (Bilde: Privat).

– Kritisk å lese situasjoner nøyaktig for å skape den rette spenningen

Jeg tror jeg er mest fornøyd med den gode samkjøringen jeg fikk med «GyltZen»! Vi var begge svært nervøse for vår første League of Legends-kommentering, men fikk likevel raskt på plass den komfortable stemningen hvor alt handlet om spillet og dårlige vitser. Min største styrke er uten tvil at jeg er trønder, hvilket gir meg en ufortjent fordel videre i konkurransen.

Jeg har mye forbedringspotensial, men om jeg skal sikte meg på et område så vil jeg si kunnskap om spillet. Som hovedkommentator er det kritisk at jeg greier å lese sitasjoner nøyaktig for å kunne skape den riktige spenningen, og her kommer mine par måneders League of Legends-erfaring til kort. Når man applauderer og kritiserer spillerne er det min største frykt at jeg er helt ute på bærtur, derfor forsøker jeg å få spilt mest mulig, stige i ligaene og slik gjenkjenne de ulike scenarioene raskest mulig! Når neste runde så er kommet enda litt nærmere vil jeg kommentere flere kamper privat, for å komme tilbake i Roar Stokke-modus.

Isac Gyltnes Aagesen er ekspertkommentator. (Foto: Privat).

– Må høres mer engasjert ut

Må si meg veldig fornøyd med at jeg i det hele tatt kom videre. Var en veldig stor boost for meg personlig! Mine største styrker å ta med videre må nok være det å kunne snakke teknisk om hva som skjer, diverse strategier og hvilket potensiale heltene har på alle tidene av gamet.

Men jeg må høres mer engasjert ut. Jeg føler allerede at jeg har forbedret meg mye fra når jeg startet sånn smått å kaste når vi skulle sende i søknad. Måten jeg forbereder meg til casting er så simpelt som å caste. Om du gjør mye av noe så blir du bedre på det!

ANDRE KAMP:

Sindre Wirkola er ekspertkommentator. (Foto: Privat).

– Blir litt partisk i favør av det vinnende laget

Jeg er mest fornøyd med min egen analytiske ferdigheter, samt kunnskap om en del av Norges toppspillere ut fra tidligere erfaring som caster. Min største styrke i denne konkurransen tror jeg ligger i entusiasmen, synergien med kommentatorpartneren og kunnskap om spillets mekanismer.

Ole-Tobias Brandsæter var hovedkommentator.

Jeg tror at min største utfordring ligger i å formidle informasjonen tydeligere med klarere språkbruk, men jeg har også en tendens til å bli litt revet med i kommenteringen og blir litt partisk i favør av det vinnende laget. Dette er noe jeg vil jobbe hardt med før andre runde. Måten jeg vil øve på er å ta meg noen castertreninger i ukedagene frem mot runde 2 og fokusere på tilbakemeldinger jeg får underveis. Jeg har tidligere øvingscastet treninger av Celestial Gaming og Black Alpha som er to av Norges beste League of Legends-lag, og håper å gjøre dette også i fremtiden.

Sindres partner i runde 1, Ola-Tobias Brandsæter, trakk seg i denne runden.

TREDJE KAMP:

Martin Kolloen er hovedkommentator. (Foto: Privat).

– Bruke mer fargerike, kreative beskrivelser til forskjellige situasjoner

Om jeg skulle velge noe jeg selv syns jeg gjorde en god jobb med i første runde, så må det vel være mitt forsøk på å holde tempoet oppe. Selv er jeg ikke fornøyd med egen innsats i første runde, men min styrke må nok være at jeg skal jobbe hardt for å rydde opp i de feilene jeg gjorde, forbedre og optimalisere det jeg gjorde greit, og så er jeg klar til neste casting!

Amalie Marie Reisvaag var ekspertkommentator.

Jeg skal jobbe for å bli bedre til å variere beskrivelser av det som skjer. Jeg ønsker å kunne bruke mer fargerike, kreative beskrivelser til forskjellige situasjoner. Jeg oppnår disse forbedringene ved hjelp av utrolig god støtte fra venner, familie og kjæreste, som forteller meg hva jeg gjorde bra og hva jeg kan forbedre. Deretter er det bare å øve mye, samt at jeg samler inspirasjon fra noen av de større casterne i verden, ved å følge med på turneringer og notere deres metoder for casting.

Martins partner i runde 1, Amalie Marie Reisvaag, røk ut av konkurransen i denne omgangen.

FJERDE KAMP:

Peter Våland Suhr var hovedkommentator. (Foto: Privat).

– Må fylle rollen min bedre

Etter første runde i konkurransen følte jeg at kunnskapene mine var litt mer up-to-date enn jeg hadde forventet og at dette gjorde det lettere å forklare ting til folk som kanskje ikke skjønner alt.

Forbedringspotensiale mitt må være å fylle rollen bedre, hvordan jeg ble satt som hovedkommentator og ikke ekspert fordundrer meg litt*. Denne uken gjorde jo jeg og Soroxas nesten et komplett rollebytte og vi fikk ikke forberedt oss stort noe som førte til litt rot i castingen. Frem mot neste sending håper jeg at jeg får bedre tid til å forberede meg med co-casteren min og at det blir like morsomt som denne gangen.

Espen Jansen var ekspertkommentator. (Foto: Privat).

– Lære mer om hvordan de ulike figurene fungerer

Jeg er mest fornøyd med hvor godt vi klarte å holde samtalen gående. Noe av det som er viktigst når man skal kommentere noe, uansett om det er fotball, sjakk eller League of Legends, er evnen til å spy ut en jevn strøm av informasjon, meninger og opplysninger. Sånn sett tror jeg at jeg var heldig i «valget» av medkommentator. Vi fant tonen raskt, og klarte å utfylle hverandre i våre respektive roller. Samtalen gikk hele tiden, og det var sjelden stille på vår stream. Det gikk stort sett over all forventning, selv om vi av og til snakket litt i munnen på hverandre. Så mye hadde vi å si!

Det er masse jeg kan gjøre for å forbedre meg: Først og fremst bør jeg kanskje prøve meg som samtlige figurer i spillet, for å lære mer om hvordan de ulike fungerer. Jeg ble arrestert av en kompis som påstod at jeg ikke har nok kunnskap til å være en ekspertkommentator, noe jeg forsåvidt er helt enig i. Min karriere som Leauge of Legends-spiller er egentlig ganske kort i forhold til mange andre, og dette reflekteres helt klart i hva jeg kan og ikke kan om spillet. Forhåpentligvis gjør jeg opp for dette på andre områder.

* Kommentar fra arrangør: Peter Våland Suhr skrev i søknaden at han kunne bekle begge begge roller, og ble satt opp som hovedkommentator basert på lydprøven. Ingen deltakere har fått roller de ikke har bedt om.

StarCraft-kommentatorene har også fått seg noen lærepenger:
– Det var vanskeligere å caste på norsk enn jeg trodde »

Siste fra forsiden