Anmeldelse

Spider-Man: The Movie

Peter Parker er tilbake. Etter at Sam Raimis Spider-Man har gått sin seiersgang på amerikanske kinoer er det naturlig at man prøver å melke lisensen med et spill. Det alle naturligvis lurer på er om vi faktisk har å gjøre med et kvalitetsspill, som er vår edderkoppvenn verdig, eller om vi må tilføye Spider-Man: The Movie til listen over mislykkede filmlisens-spill.

Side 1
Side 2
Side 3

Mye loading
Når du spiller igjennom Spider-Man: The Movie tilbringer du lang tid stirrende på en loade-skjerm. Du må laste spillet mellom hver treningsbane, og også mellom hvert eneste småbrett. Menyene er også lagt opp noe knotete slik at en må laste en del på grunn av at en ikke helt finner frem dit en vil. Etter hvert blir ventingen rimelig irriterende, siden du på noen brett må dø en hel del ganger før du finner ut hva du skal gjøre. Når du må vente like lenge foran loade-skjermen hver gang du forsøker oppdraget, holder dette deg vekk fra å gjøre det du vil, nemlig å spille spillet.

Dette kunne lett blitt fikset ved å legge inn muligheten til å ta oppdraget på nytt uten å laste hele nivået på nytt. Igjen må vi nok skylde på tidspresset med å få spillet ut samtidig med filmen. Utvikleren har uansett tatt seg tid til å legge inn noen bonuser. Du får poeng etter hvert brett, og disse kan du bruke til å låse opp forskjellige bonusting. Etter 10000 poeng får en for eksempel mulighet til å spille bowling med Spider-Man som bowlingball. Dette foregår ved at han svinger seg frem til kulene ved hjelp av veven sin, og for å få en strike må du trykke sparkknappen på akkurat rett tidspunkt. En kan også svinge Spider-Man inn og ut, og ved hjelp av dette skru "ballen". Slike morsomme småting utvider naturligvis spillets levetid.

Konklusjon
Alt i alt er Spider-Man et rimelig ordinært action-spill med en edderkopp-vri. Dette gir oss uvante situasjoner som er morsomme å løse, men i bunn og grunn har vi å gjøre med et spill som ikke tilføyer sjangeren noe særlig. Det største komplimentet jeg kan gi til Spider-Man-spillet er at du hele tiden sitter og tenker: "Bare ett brett til, bare en kamp til". Spillet er så klassisk i formen, og så sjarmerende i utformingen at du nærmest ubevisst tilbringer time etter time foran Playstationen din. Noe mer positivt er det ikke lett å si om et slikt action-spill. Derfor er Spider-Man: The Movie et spill som bærer preg av at det har blitt rushet for å komme ut i tide, men som samtidig er en fornøyelig affære som gir deg flerfoldige timer med underholdning. Er du Spider-Man-fan kan du trøste deg med at lisensen ikke har resultert i et skikkelig møkkaspill, men heller et gjennomført underholdende action-spill ingen behøver skamme seg over.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden