Feature

Spillåret 2007 – våre favoritter

Her er fjorårets beste spillopplevelser

Her er spillene vi i Gamer.no mener markerte seg sterkest i året som gikk.

1: First page
2: New page
3: New page
4: New page

Klar vinner

BioShock ble samlet sett den store vinneren hos vår redaksjon i år, med tre førstepriser og én pallplassering. Uten tvil fortjent, men det er likevel ikke alle av våre skribenter som er enig i at dette er årets aller beste spill. Du som leser har kanskje også reagert på at gode spill har blitt utelatt i vår kåring.

Frykt ikke. På de neste sidene kan du lese om de personlige favorittene til flere av våre skribenter – og de fleste har helt forskjellige oppfatinger om hva som gjorde dette spillåret såpass bra.

Først ut er vår representant fra det stormfulle vestland: Øystein Furevik.

Øysteins favoritter:

1. Final Fantasy XII (PS2)

Med Final Fantasy XII har Square Enix atter ein gong stadfesta kvifor dei står på toppen av rollespel-haugen. Spelet kastar oss ut i ei enorm verd der politiske konfliktar herjar. Eit ufatteleg detaljert kampsystem, og ein herleg presentasjon gjer dette til årets store vinnar.

Skjermbilde fra Halo 3.

2. Halo 3 (Xbox 360)

Den bombastiske avslutninga på trilogien om Master Chief var akkurat det eg hadde håpa på; ein skytefest av galaktiske proporsjonar. Spelet er polert ned til den minste detalj, og ein fantasisk kampanje blir berre slått av den heftige fleirspelarmodusen.

3. Valkyrie Profile 2: Silmeria (PS2)

Ut frå sidelinja kjem eit av dei verkeleg store spela frå 2007. Valkyrie Profile 2: Silmeria er eit rollespel som gjer alt på sine eigne premissar. Det fantastiske kampsystemet i seg sjølv er nok til at spelet er verdt eit innkjøp. Når innpakninga i tillegg er så fantastisk som den er her, er det eit sikkert kjøpt.

4. Folklore (PS3)

Folklore er det vakraste spelet eg har sett i år. Med eventyrlege område, og magisk musikk blir du teke med på eit eventyr du aldri vil gløyme. Ei spanande detektivhistorie blir blanda med actionfyllte kampar i eit av dei aller beste spela PlayStation 3 har å by på.

Skjermbilde fra Naruto: Rise of a Ninja.

5. Naruto: Rise of a Ninja (Xbox 360)

Lisensar blir ofte misbrukte for å håve inn litt lettente pengar, men ikkje denne gongen. Naruto: Rise of a Ninja byr om mogleg på meir moro enn anime-serien den er basert på. Vi får ta del i intense kampar, og utforske store område der nye utfordringar ventar bak kvart hjørne.

Joachims favoritter:

1. BioShock (Xbox 360, PC)

Få andre spill kan skryte av en like sterk stemning som BioShock. Enkelte skuffelser til tross, dette er et storspill av den typen vi bare får servert noen få av hvert år. Med et åpent gameplay, store og intrikate omgivelser og en ekte følelse av å være fanget og alene i en forfallen og farlig verden ble BioShock et spill jeg kommer til å huske lenge.

Skjermbilde fra The Witcher.

2. The Witcher (PC)

The Witcher foregår i en troverdig verden, full av interessante personligheter og mørke hemmeligheter. På tross av lange lastetider og litt smårusk er dette en herlig rollespillopplevelse fra start til mål, og jeg er ikke i tvil om at det vil regnes som en ekte rollespillklassiker i årene som kommer.

3. Portal (PC)

Dette var en triumf. Et spill som beveget meg mer enn noe annet i år, takket være to geniale bifigurer: En datamaskin som sliter med den psykiske helsen og en liten kube med hjerter på. I tillegg kommer selvsagt det utrolig smarte, nyskapende og veldesignede gameplayet. Bare synd det var så kort (mange mener lengden var perfekt, men jeg hadde ønsket meg mer).

4. Trackmania United (PC)

Hva er vel et år uten TrackMania? United er kanskje "bare" en samleversjon av de tre tidligere titlene i serien, men når de tre tidligere spillene alle var klassikere, sier det seg selv at resultatet blir herlig. Dessuten har United en haug av nye funksjoner, og måten det lurer inn flerspillerelementer i enspillerdelen er nesten skummelt vellykket.

Skjermbilde fra Sam & Max: Season One.

5. Sam & Max: Season One (og litt Two)(PC)

Jeg jukser kanskje litt, for det er ikke ett enkelt spill jeg vil trekke frem her, men flere. Og kanskje er det andre spill som er mer verdige denne plassen, men det får så være. Saken er at jeg har blitt utrolig glad i Sam og Max, to ubalanserte politivesener som ved jevne mellomrom har dukket opp og gjort hverdagen min lysere med sin herlige humor.

Mikaels favoritter:

1. Mass Effect (Xbox 360)

Det er kanskje ikke Star Wars: Knights of the Old Republic, men Mass Effect er på flere måter noe enda bedre. Det er et stjerneeventyr av fantastiske dimensjoner, der du blir engasjert både i hovedpersonen og figurene rundt deg. Helt klart årets spill, actionrollespill blir vanskelig bedre enn dette.

Skjermbilde fra World in Conflict.

2. World in Conflict (PC)

Jeg elsker dype strategispill, slik som Hearts of Iron og Europa Universalis. World in Conflict er det stikk motsatte, men jeg er likevel helfrelst. Dette er ren action støttet opp av en flott historie. Strategikrig har aldri vært mer visuelt, mer intenst – den kalde krigen smaker aller best varm.

3. Europa Universalis III (PC)

Denne perlen fra Paradox blir aldri kjedelig. Det er hardt å styre ekspanderende riker, til tider nesten umulig, men Gud så herlig det er når man får flyt. Her kan du krige, bygge allianser eller utvikle handelsrutene dine. Samtidig flyr timene avgårde med rekordfart, dette er nesten like farlig som dop.

4. Football Manager 2008 (PC)

Her har vi et spill som faktisk er farligere enn dop. Den ferskeste utgaven av Football Manager er kanskje ikke feilfri, men den hekter mer enn noensinne. Manageryrket er så spennende og intrikat at du ikke gir deg før du er på topp. Forresten, hvem gir seg vel når de er på topp? Da går man selvsagt for neste trofé!

Skjermbilde fra Uncharted: Drake's Fortune.

5. Uncharted: Drake's Fortune (PS3)

Dette actioneventyret kom sent, men svært godt. Nathan Drake er en moderne utgave av Indiana Jones i en historie der skattejakt og erkeskurker står sentralt. Miljøene er både vakre og utfordrende, Lara Croft kan ta seg en bolle! Hvis du går med planer om å skaffe deg PS3, bør Uncharted stå øverst på ønskelista.

1: First page
2: New page
3: New page
4: New page

Siste fra forsiden