Anmeldelse

Spyro: Enter The Dragonfly

Den lille dragen er tilbake med et nytt spill og denne gangen er det de søte små dragefluene som blir kidnappet av den onde Ripto. Jobben din blir selvsagt å kjempe deg gjennom Dragon Realms for å finne og løslate alle dragefluene. Til å hjelpe deg har du et arsenal med dragevåpen og din trofaste venn Sparx.

Side 1
Side 2

Sideeventyr som fiffer opp spillet
Som nevnt tidligere har Spyro: Enter The Dragonfly nok av små sideeventyr som hjelper til å skape variasjon. Istedenfor å fange dragefluer eller samle diamanter kan Spyro for eksempel kjøre en tur i en stor tanks. Denne skyter seg gjennom det meste og beskytter Spyro mot de andre tanksene. Han har også sitt eget fly, som han gjerne tar en tur i. I tillegg til dette får Spyro låne en UFO, for å fange kyrne på bondegården. Disse er i ferd med å bli bortført av onde romvesener hvis ikke Spyro klarer å stoppe det. Til slutt får Spyro også muligheten til å utforske havdypet fra ryggen til et stort sjødyr som kalles "Mantaray". Hva disse andre utfordringene bringer må du selv finne ut av. For å finne slike sideeventyr må du gå gjennom portaler som er plassert rundt på de forskjellige banene. I tillegg til dette har du diverse utfordringer som du kan ta imot. Dette kan være alt fra en stor isbane som du må stå slalåm ned gjennom, til en flygekonkurranse mot Ripto’s flygende hjelpere. Hvis du vinner utfordringer blir du belønnet med en drageflue.

Grafikken i Spyro: Enter The Dragonfly er pen å se på, og inneholder ingen synlige feil. Det virker som om dette har satt sine spor, for fra tid til annen henger spillet seg fullstendig og du må slå av og på konsollen din. Dette kan muligens komme av at min konsoll begynner å bli gammel, men har ikke noe med varme å gjøre. Andre spill har stoppet opp tidligere, men bare etter over 48 timer spilling i strekk, uten lufting. Konsollen min står i et tett TV-bord. Da har temperaturen der inne vært skummelt høy. Hvis vi ser bort fra disse stoppene noen ganger så er det ingen andre større feil her enn at spillet hakker fra tid til annen.

Dette er spesielt i store områder med mange fiender. Et klart tegn på at PlayStation 2 begynner å få lite krefter å stille med. Merk at dette bare gjelder de største spillene og bare på enkelte spesielt store eller krevende områder. Det er med andre ord ingen grunn til å ikke kjøpe konsollen. En annen interessant ting er at Sony selv har utviklet en spesialversjon av konsollen kalt T10K. Denne blir brukt til utvikling av PS2-spill og kjører Linux. Forskjellen på innsiden av skallet er blant annet dobbelt så mye minne. Det er derfor godt mulig at Sony kommer til å slippe oppgraderinger til sine PS2-maskiner etter hvert. Dette er dog bare spekulasjoner fra min side. En funksjon i spillet gir deg muligheten til å flytte kamera rett bak hodet til Spyro. Du kan på denne måten se ned kanter og rundt små hjørner for å forsikre deg om at det er trygt. Det er først når du bruker denne funksjonen at du virkelig ser hvor fine banene i dette spillet er.

Musikken er munter og lydeffektene er bra laget. Du kan blant annet også høre at de små dragefluene erter Spyro når han prøver å fange dem. Ingenting å klage på her, med mindre en uanmeldt latter fra tid til annen regnes som negativt der hvor du kommer fra. Vanskelighetsgraden på Spyro: Enter The Dragonfly er ikke akkurat noe å skryte av. Dette er vel gjort med vilje, siden det er snakk om et barnespill. Det kan allikevel være litt av en utfordring å finne alle dragefluene. For ikke å snakke om alle diamantene. En ting jeg faktisk savner i spillet er multiplayer. Tenk hvor kult det hadde vært å kunne fly om kapp med en eller flere kamerater på hver sin drage? Eller ha krig i tanks? Samle flest kyr på en bestemt tid med Ufoen på bondegården, eller rett og slett løpe hinderløype. Mulighetene er mange og det er litt synd at slikt blir oversett, når man tenker på hvor mye bedre varigheten kunne blitt på spillet. Kontrollene er nesten perfekt og det eneste jeg etterlyser her er bruk av alle knappene. Det har seg nemlig slik at flere handlinger deler knapp, og dette kan bli brysomt hvis spillet tolker situasjonen feil. Og dermed bruker feil handling. Da er det bedre å utnytte kontrolleren som PS2 kommer med fullt ut og sette opp en egen knapp til alt.

Konklusjon
Et spill jeg virkelig har hatt det moro med, hele veien. Til tross for noen mindre problemer, som kan være spesielt for meg og min gamle konsoll, er dette spillet teknisk feilfritt. Enorme baner som til sammen danner en magisk verden med drager, skumle fiender, og masse underholdning. Bra musikk som skaper akkurat den rette stemningen og kjappe kommentarer fra spillets mange karakterer. Har du unger, eller tør du å innrømme at du er litt barnslig i blant? Da er dette spillet så absolutt noe for deg. Mange utfordringer og små eventyr venter på deg i Dragon Realms, men pass deg for den onde Ripto!

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden