Anmeldelse

Star Wars Rogue Squadron II : Rogue Leader

Oppfølgeren til det populære Star Wars: Rogue Squadron for Nintendo 64 har tatt veien til GameCube, og det er ett av lanseringspillene som det er størst forventninger til. Spillet følger hendelsene i de tre første filmene, med noen ekstra sekvenser lagt til for å utfylle. I det hele tatt er Rogue Leader veldig trofast i forhold til filmene. Grafisk og lydmessig er dette uten tvil noe av det lekreste på markedet.

Side 1
Side 2
Side 3

MusyX
Lyden er minst like imponerende som grafikken. Factor 5, også kjent som MusyX, er ansvarlig for det lydmessige i GameCube, så det skulle bare mangle at lyden er så bra som den er. Her er det støtte for Dolby Pro Logic II og Dolby Surround, for de som har muligheten til å ta i bruk det. Uansett er lydeffektene glitrende, og stemmene likeså. Dennis Lawson, som spilte Wedge Antilles i filmene, har stemmen til Wedge her også. I tillegg er Luke, Lando og alle de andre stemmene troverdig fremført.

Dolby Pro Logic II sammenlignes med Dolby Digital i kvalitet og har du en mottaker med støtte for Dolby Pro Logic eller DPLII kan du forvente deg en lydfest av de sjeldne. Har du i tillegg en god TV kan man fort bli blåst bort av det fantastiske samspillet av lyd og grafikk. Her er det bare å sette seg ned å nyte den visuelle og auditive opplevelsen.

Den kunstige intelligensen er godt gjennomført. Fiendene dine tar smarte manøvrer for å unngå laserstrålene dine, og kameratene dine er aldri i veien for deg. Motstanderskipene kan være plagsomme, de vil jakte på deg og kan være vanskelige å få ristet av seg. De vil med andre ord, ikke være et lett bytte. Dette er noe av det som gjør spillet så morsomt og utfordrende. Det føles ut som om det faktisk sitter noen i førerhuset på skipene.

Dessverre er det ikke noen multiplayer-komponent inkludert. Dogfighting mot et par kamerater hadde garantert vært kjempemorsomt. Eller man kunne kanskje kjørt sammen på oppdragene? Uansett er det morsomt å bytte på å spille de vanskeligste oppdragene, det er nesten like gøy å se på som å spille.

Konklusjon
Hele pakken, den stilfulle presentasjonen, de pene grafiske detaljene, spillbarheten og den gode lyden, gjør at dette er en "must-have"-tittel for alle GameCube-eiere. Det er langt i fra noen flysimulator, men det appellerer allikevel til de som liker litt mer lettsindige flyspill, flysimulatorer eller bare Star Wars generelt. Spillet er ikke perfekt, men de småfeilene som er tilstede gjør ikke spillet noe mindre underholdende. Dette er et meget godt spill, kort og godt. Har du en GameCube, og en interesse for Star Wars, er det bare å løpe for så å kjøpe.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden