Anmeldelse

Steelpad 3S

I dag har vi tatt for oss Steelpad, en musmatte som er relativt ny på markedet. Denne ble lansert for en stund siden, men da tilfredsstilte den ikke skaperens ønsker og matten ble etter en stund trukket fra markedet.

Nå er Steelpad tilbake i nye versjoner, og vi har naturligvis tatt en kikk på markedets nyeste bidrag i kampen om gamerne. Jeg hadde hørt om Steelpad lenge, men den ble uaktuell på grunn av at den ble tatt ut av produksjon. For en stund siden ble den gitt ut i nye versjoner, og da Angel Munoz (leder for the CPL) gikk ut og anbefalte den ble den et virkelig hot tema for oss gamere. For ordens skyld kan jeg nevne at vi har testet 3S versjonen.

Steelpad dukket opp i postkassen min i en rimelig standard konvolutt. Dette kan komme av at den ikke er distribuert på slikt vis som fUnc 1030 og IceMat, så dette kan ha vært en tilfeldighet. Uansett klarte den turen fra Danmark til Stavanger helt fint, og teipet på undersiden var matten var det en standard dose med IceSkatez. Dette er en slags teip du bør feste på musen din for at den skal skli bedre. Hvis musen din ikke har optimale teflonføtter er disse kjekke, de hjelper også hvis musmatten din er en jævel på å slite ut mus. Steelpad er i likhet med IceMat hard mot musføttene dine, så jeg vil på det sterkeste anbefale deg at du benytter deg av denne teipen. Hvis ikke kan du påføre føttene varig skade, og få dårligere gli. Du sliter også ut musen mye raskere. En løsning som fUnc hadde med å feste musledningen finnes ikke på Steelpad. Følgelig bør du rydde pulten litt, så musledningen din ikke henger seg opp. Det er ikke noe stort problem at musledningen ikke holdes fast, men det er en slik kjekk detalj som en savner.

Musmatten er laget av aluminium, og den er 3,5 millimeter høy. Dette gjør at den nærmest går i ett med bordplaten, og du kan i praksis nesten ikke merke høydeforskjellen. Dette gjør at matten verken er plagsom ved å gnage seg inn i hånden din, og den virker heller ikke begrensende på dine bevegelser. Matten består som sagt av aluminium, men den er også behandlet på et vis som gjør den ekstra holdbar og spesielt glatt. Dette kan jeg absolutt gå god for, matten er nemlig så jevn som jeg kan tenke meg. Denne behandlingen gjør også at den utgjør er simpelthen fantastisk underlag for ballmus. Du kan kjenne at hver minste bevegelse blir fanget opp av matten, og jeg har enda ikke merket det minste tegn til at matten har hindret musens bevegelse. I det store og det hele har matten veldig mange av de samme egenskapene som IceMat. Det er viktig å nevne at musmatten er kompatibel med både ballmus og optiske. På sett og vis er matten derfor alt det IceMat er og litt til.

Steelpads egenskaper gjør at den er en naturlig ener for ballmus, samtidig som den kan være et godt valg for den som liker en musmatte som ligner mer på IceMat enn fUnc. Selv vil jeg råde folk med optiske mus å holde seg til fUnc på grunn av sin overlegne glatthet, men dette er først og fremst et spørsmål om hva en liker. Hva akkurat du foretrekker må du nesten finne ut av selv. Jeg kan si det slik, liker du en veldig glatt overflate bør du gå for fUnc, liker du en overflate mer lik IceMat bør du gå for Steelpad. Er du ballmus bruker er det ikke noe spørsmål, da er Steelpad ditt valg. Som du sikkert har skjønt er Steelpad et vidunder for aimen din, men har du en IceMat fra før skal jeg innrømme at det ikke er veldig stor forskjell. Det er nok derfor ikke grunn til å bruke enda mer penger på musmatter hvis du har en god matte fra før.

Matten er rimelig tynn, og en skulle derfor regne med at den lett ble skubbet rundt omkring på bordet. Til min forbauselse sitter den dønn fast, og den eneste måten å flytte den på er å løfte den opp for så å legge den på plass ett annet sted. Herlig å ha en matte som ikke flytter på seg selv i de mest hektiske situasjoner.

Hvis en skal trekke frem noe negativt må det være at den tærer på musføttene, men ikke mer enn IceMat gjør. Matten støyer også noe når du bruker den, men heller ikke det mer enn IceMat gjør. Steelpad er i praksis identisk i størrelse med IceMat. Når vi ser på dette blir det klart at Steelpad er svært lik IceMat, men den har noen elementer hvor den er bedre enn sin konkurrent. Følgelig blir Steelpad en enda bedre musmatte enn IceMat.

Prismessig ligger også denne matten i nærheten av sine konkurrenter. Den koster 185 + 19 DK. Legg merke til at vi snakker om danske kroner. Matten er nemlig ikke enda tilgjengelig for allmenheten i Norge. Det er konkrete planer om å snart begynne å distribuere matten i andre land enn Danmark, men for øyeblikket er den bare til salgs for personer som bor i Danmark. Hvis du vil se flere bilder og lese enda mer om Steelpad kan du gjøre det på den offisielle hjemmesiden.

Steelpad er svært lik IceMat, men de små forskjellene gjør at Steelpad går av med seieren. To svært gode matter er det definitivt. Det må dog gjøres klart at hvis du i dag eier en IceMat kan det være vanskelig å rettferdiggjøre et kjøp av Steelpad, men hvis du bare må ha det siste og beste er Steelpad et godt kjøp. Matten er dessverre ikke tilgjengelig her i Norge enda, men forhåpentligvis er det ikke lenge til Ola Nordmann også kan nyte dansk presisjon.

Til slutt kan det nevnes at Steelpad ikke er kompatibel med Logitech Dual Optical. Dette på grunn av høydeforskjeller på sensorene. En løsning kan finnes her, men dette gjøres selvsagt på eget ansvar. Steelpad finnes også i en annen versjon, 4S, som er noe større.

Siste fra forsiden