Anmeldelse

Tribes: Vengeance

Nå har oppfølgeren til et av multiplayer-spillenes mor, Starsiege: Tribes, kommet. Det nye skuddet på stammen heter Tribes: Vengeance, og viderefører stolt arven fra sine to forgjengere.

Side 1
Side 2

Flere forskjellige flerspillermoduser
I flerspiller har man fem forskjellige moduser å velge mellom. Disse er de gamle traverne "Capture the Flag" og "Rabbit", i tillegg til "Arena", "Ball" og "Fuel". Oppå dette har spillutviklerne slengt med en ekstra modus, "Tribalwar", som kombinerer de fem forskjellige grunnleggende spillmodusene.

I "Capture the Flag" er målet å ta motstanderens flagg som står inne i basen, og returnere det til ditt lags base. Det er riktignok ikke noen poeng i å returnere deres flagg om ikke ditt eget lags flagg allerede er i basen din. "Capture the Flag" er en av de mest utbredte flerspillermodusene i flerspillverden anno 2004, men utviklerne i Irrational Games har gjort sitt for å sprite opp denne gamle traveren litt. Rundt basene er det mulig å sette opp automatiske "turrets" i tillegg til at det er flere kanonstillinger som kan bemannes. Klarer derimot motstanderlaget å sette strømgeneratoren i basen din ut av spill, dør også alle de elektriske hjelpemidlene du har tilgang på, og ditt lag er med ett mye mer sårbare. Dermed klarer en å få blandet inn litt taktiske elementer i en sjanger som har vært jevnt over dominert av lagstrategi.

I "Rabbit" er målet å holde flagget for seg selv lengst mulig. Modusen går ikke på tid og en spiller ikke på lag. Dette fører til at det etterhvert utarter seg til å bli en "alle mot en"-fokusering. Alle prøver å skyte den som har flagget for å kunne karre til seg det etterlengtede, hvite tøystykket og så flykte fra de andre kjappest mulig, mens man prøver å strø granater og miner over de tilstedeværende. En skikkelig morsom spillmodus som faktisk er vel så festlig som "Capture the Flag".

"Ball"-modusen er en fremtidsversjon av amerikansk fotball. Spilleren skal forsøke å få tak i ballen og fly inn i motstanderens mål med den. I "Fuel"-modusen skal du sanke noen drivstoffceller rundt omkring på banen og returnere dem til en drivstofftank i basen din. Den siste modusen, "Arena", er en futuristisk gladiatorkamp der det gjelder om å være det laget som står igjen med flest overlevende når tiden har gått ut.

Populær CTF-modus
Foreløpig er helt klart "Capture the Flag" den mest populære flerspiller-modusen i dette spillet, men forhåpentligvis vil også de andre modusene få sine tilhengere også etterhvert, da mye av nybrottsarbeidet i Tribes: Vengeance ligger i hvor godt disse forskjellige modusene fungerer.

Rent grafikk- og lydmessig fungerer Tribes: Vengeance veldig bra. Spillet har til tider litt lange lastingstider, særlig når en starter spillet. Har en derimot litt tålmodighet ser en at lastingstiden har sine fordeler også. Grafikken, som kjører på en modifisert Unreal-motor, er veldig fin med en hel del fine lys- og vanneffekter. Lyden funker også veldig bra, selv om en i begynnelsen kan bli veldig ør og forvirret av alle lydeffektene. Men; en kaotisk slagmark gir tross alt fra seg et kaotisk lydteppe.

Konklusjon
Tribes: Vengeance er et skikkelig kult spill. Både flerspillerdelen og enspillerdelen innbyr til mye action, og undertegnede opplevde flere ganger å sitte å dukke for flygende motstandere helt på kanten av stolsetet i ren adrenalinrus. Spillet gir spilleren en skikkelig heftig spillopplevelse som det ikke er vanskelig å leve seg inn i. Brettene i både flerspiller- og enspillermodusen er skikkelig stilige. I enspiller veksles det mellom trange innendørsbaner og store utendørsbaner med mye vann og bakker som det går an å "stå på ski" i. I flerspiller har brettene en veldig fin størrelse. De blir ikke så store at det er mulig å gjemme seg vekk med et flagg på innerlomma, men de blir heller ikke så klaustrofobiske at det er spillere overalt. Spillet er kanskje er litt vanskelig å mestre, og det er litt lange lastetider. Bortsett fra dette er spillet veldig stilig, og konseptet innbyr til masse god, gammeldags action i høstmørket.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden