TV 2 har lansert ny dokumentar om norsk e-sport

Målet med serien er blant annet å vise de positive sidene ved konkurransespilling.

TV 2

Har du noen gang fortalt foreldrene eller vennene dine at du vil satse på å bli en profesjonell spiller i Counter-Strike: Global Offensive eller League of Legends? Blikkene du møter kan være mange, og de fleste reagerer nok negativt.

Dette vil TV 2 gjøre noe med i en ny nettserie de kaller GameOn. Dokumentarserien skal vise hvor stort e-sport har blitt i Norge og resten av verden, og at spilling ikke er så negativt som Ola Nordmann mener det er.

– Folk kommer til å forstå

Serien følger blant annet Celestial Gaming som til daglig spiller League of Legends. Gjengen ledes av Benedichte Breistøl som startet laget i januar i fjor, og målet deres er å avansere til det neste nivået i den internasjonale League of Legens-serien, Challenger Series.

– Konkurransespilling blir ikke sett på som noe man kan bruke tid på. Folk trenger å få litt innsyn i hva vi holder på med, og når de gjør det kommer de til å forstå hvor stort og internasjonalt dette er, sier Breistøl til TV 2.

I løpet av tolv episoder skal serien prøve å sette fokus på det positive innenfor spilling og e-sport, da dette ikke er spesielt anerkjent her til lands. I resten av verden, inkludert Sverige og Danmark, er e-sport enormt.

Celestial Gaming under innspillingen av TV-serien.

Hun tror dokumentaren kan gi et bedre bilde av forestillingen folk har om at dataspilling kun er for ensomme nerder.

– Spilling er sosialt og League of Legends er et lagspill hvor mange ting må mestres. Jeg håper serien bryter med stereotypen og viser at det innen e-sport er like mange forskjellige personligheter som i alle andre idretter, sier hun.

Åpne og ærlige intervjuer

I serien møter vi også Joachim Haraldsen, kanskje bedre kjent som Noobwork. Han satser alt på spilling og har i dag sin egen YouTube-kanal med over 80 000 abonnenter med omlag 2,9 millioner visninger i måneden på videoene sine. Noobwork jobber tett med Celestial Gaming, og kommenterer hele serien.

Vi får også møte foreldrene til flere av hovedpersonene, og deres syn på både e-sport og spilling. Intervjuene vi har fått sett så langt er åpne og ærlige.

I løpet av dokumentaren blir vi også kjent med Tine Marie Riis, Norges mest kjente cosplayer. Uttrykket kommer av en sammentrekning av de engelske ordene «costume» (drakt) og «play» (lek). Det hele går ut på at en person kler seg ut med kostymer for å likne en spesifikk rollefigur, ofte fra spill eller film.

Riis fikk opp øynene for cosplay under et vennebesøk i Los Angeles i 2009.

Les også
Nordavind henter inn tidligere landslagsspillere til finalekampene

– Da jeg var i Los Angeles bestemte vennene mine seg for å ta meg med på AnimeExpo, som er en gigantisk konferanse der folk kler seg ut som sin favorittspillfigur. Jeg syntes det var så kult at jeg bestemte meg for å begynne med cosplay selv, forteller Riis til TV 2.

Hun tror interessen for cosplay og e-sport kommer til å eksplodere i 2015, og håper at serien vil føre til at flere blir mer nysgjerrig på miljøene vi har i Norge.

Allerede nå kan du se de seks første episodene hos TV 2.

Siste fra forsiden