Anmeldelse

V-Rally 3

Be kjæresten din se bort et øyeblikk. Takk. Som dere vet tiltrekker biler seg damer med store fordeler, og minimalt med tøy. Slike damer liker vi, ikke sant? Ok, nå kan kjæresten din se tilbake. Slike damer finnes ikke i V-Rally 3! Enorm grafikk, fine biler, store baner og nydelig musikk er ting jeg merket meg med en gang. Dette spillet er meget imponerende og veldig morsomt.

Side 1
Side 2
Side 3

Hva sa du? Mistet vi noe..
Det er nemlig ikke sjelden at du får den beskjeden fra sidemann som sitter der og leser opp svingene for deg. Kartleseren, som han blir kalt, sier også fra hvis noe ødelegges på bilen. Alle som har sett rally før vet at det skjer med selv de beste, og noen ganger går det heller dårlig. Alt avhenger av hva som faller av bilen. Er det bare en bit av karroseriet kan du fortsette uten større problemer, men mister du et hjul får du en ekstra utfordring på kjøpet. Knuste lykter, ødelagt girkasse, ødelagte bremser, punkteringer, ødelagte støtdempere og knust frontrute; alle disse tingene kan skje med deg når du kjører V-Rally.

En annen fin detalj er når bilen sprutes full av gjørme etter en tur i nærmeste sølepytt eller en liten tur i elven. Snø, is og vann kan også feste seg på bilen og gir den et heller utslitt preg etter en stund. Da er det fint å kunne returnere til teltet for en liten vask. Dette skjer automatisk, samtidig som du reparerer bilen. Du har 30 minutter på deg og kan reparere så mye du vil innen den tiden. Større skader tar lengre tid og du rekker ikke alltid å fikse alt som er galt. Du må da prioritere for å kunne komme deg helskinnet videre i løpet. Dekkene dine blir uansett skiftet hver gang, så en punktering er ikke det verste. Styring og bremser, samt motor er viktigere enn å fikse feil på karosseriet, men slike ting sier seg selv egentlig.

Det er ingen musikk når du kjører løp og dette er noe jeg ønsker meg, men når sant skal sies, det er best å konsentrere seg om kartleseren, for det går ganske så fort i blant. Masse svinger, dårlig sikt og glatte veier er typisk for mange av banene, men hva ville rally vært uten? Du finner igjen alle de fine rallybanene fra rundt om i verden. Finland, Sverige, England, Tyskland, Frankrike og Afrika. Sverige er en klar favoritt, iallfall hos meg. Hvite sletter fylt av brødre fra vårt kjære naboland og en liten snøstorm på toppen. Perfekt for å kjøre rally!

Små detaljer som du kanskje aldri legger merke til er med på å trekke opp dette spillet. En hest som løper rundt på gården du kjører forbi, eller en hjortefamilie som løper desperat foran bilen din rett rundt en sving. Alt for å ødelegge konsentrasjonen din. Toget som passerer på jernbanen fikk meg også til å kjøre av veien første gangen.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden