Sniktitt

WarCraft III: The Frozen Throne - Del 1

Ekspansjonen til et av fjorårets desidert beste spill er på vei. WarCraft III: Ordet ekspansjon i sin vanlige betydning blir for spakt, siden vi her har å gjøre med en tittel av uvanlig tyngde.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

De udøde
Den nye helten i de udødes rekker er billen over alle biller, den fryktinngytende "Crypt Lord". "Impale" er et angrep som tar tak i en fiende, slynger han opp på et bein for så å spidde den. Når enheten blir satt tilbake vil den være ute av stand til å kjempe en liten stund. Utvilsomt en av de tøffeste egenskapene til en helt i WarCraft til nå. "Spiked Carapace" fungerer på samme vis som orkenes "Spiked Barricades". Hvis for eksempel fotsoldater forsøker å angripe den i kamp vil de miste liv. Denne egenskapen er passiv og øker i tillegg heltens "Armor". "Crypt Lord"-en vil også få en egenskap rimelig lik "Dread Lord"-ens "Carrion Swarm". Denne heter "Carrion Beetles" og fører med seg at en bille dukker opp fra et fritt valgt lik. Utvilsomt ekkelt, og utvilsomt nyttig.

Heltens ultimate egenskap er "Locust Swarm". Så fort denne blir aktivert fyker en sverm gresshopper ut av "Crypt Lord"-ens kropp. All skade som gresshoppene gjør på fienden blir omgjort til ekstra liv hos helten. Billene vil også ha egenskapen til å grave seg ned i bakken for overraskelsesangrep. De allerede velkjente "Crypt Fiends" vil også få denne muligheten. Spillere som husker "Zerg"-rasen fra Starcraft vil ha en god anelse om hvordan dette fungerer. "Undead"-spilleren vil være i stand til å se hvor enhetene har gravd seg ned, mens motstanderen ikke vil være i stand til dette. De taktiske mulighetene dette gir er enorme, og det blir spennende å se hvordan spillerne løser dette i praksis.

"Obsidian Statue" er en av de nye "Undead"-enhetene, og denne kan bli oppgradert til enhet nummer to, "Black Sphynx". "Obsidian Statue"-en fungerer som en portabel "Moon Well" ved at den regenerer helse og mana hos enhetene dine som er i nærheten. Skulle du ønske å oppgradere den til "Black Sphynx" vil det omformes med en bygnings-tid slik som du trener nye enheter eller bygger bygninger. "Black Sphynx" vil hovedsakelig være ment som en anti-magi enhet og vil ha to egenskaper. Den første er "Devour Magic" som fungerer på samme vis som prestenes "Dispel". Den skade sfinksen påfører fiendtlige enheter vil bli ført tilbake til han både som helse og mana. "Orb of Annihalation" gir sfinksen et kraftigere angrep som også affiserer området rundt angrepsplassen.

Nøytrale helter og nye bygninger
I tillegg til nye helter og enheter for hver av rasene vil det også bli mulighet til å kjøpe nøytrale helter inne i spillet. Fem helter har blitt lovet, blant disse er "Panderan Brewmaster" (som et resultat av Blizzard aprilspøk i fjor), "Dark Ranger" og "Naga Sea Witch". De to siste heltene er per i dag ikke offentliggjort. Til tross for de nye heltene vil det fortsatt ikke være mulig å benytte mer enn tre helter i en kamp, og nøytrale helter vil også være mulig å kalle tilbake fra skyggenes dal via alteret ditt. Tre av "Dark Ranger"-ens egenskaper er allerede kjent. "Silence" vil gjøre fiendtlige trollmenn ubrukelige, "Black Arrow" fungerer slik at hvis du dreper noen med denne aktivert vil du ta kontroll over dets døde kropp på samme vis som en enkeltstående "Animate Dead". "Charm" er en egenskap som gjør at du tar kontrollen over en fiendtlig enhet på samme vis som "Banshees". Egenskapen vil ikke fungere på motstanderens helter. Nøyaktig hvilke egenskaper "Panderan Brewmaster" vil ha er ukjente, men det er klart at alle egenskapene vil ha noe å gjøre med fyll og fanteri. Et skjermbilde forteller oss i hvert fall at et ikon er en stor ølkagge!

Hver rase vil få muligheten til å bygge sin egen butikk hvor en kan kjøpe rasespesifikke gjenstander. Det vil finnes tre forskjellige nivåer med gjenstander som blir tilgjengelige etter hvert som du oppgraderer hovedbygningen din. Likt for alle raser er at en kan kjøpe en "Philosopher's Stone" (Harry Potter-inspirert?) som omgjør gjenstander du har to av til forskjellige "potions". Mer interessant er at en nå kan kjøpe en "Mini Town Hall" som fungerer slik at du kan opprette ekspansjoner uten å bruke en arbeider for å bygge de. Ellers er byggetid og ressurser like med å bygge ekspansjoner på den gode, gamle måten. Menneskene butikk heter "Arcane Vault", og her kan de kjøpe et "Ivory Tower" som gjør at en helt kan sette opp et tårn hvor man vil uten å benytte en arbeider til jobben. En kan også kjøpe mekaniske dyr som vil kunne brukes for å scoute. Det vil være mulig å finne ut om de er naturlige eller spillerkontrollerte ved å klikke på de.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden