Sniktitt

World of Warcraft

Akkurat nå er det hundrevis av knuste hjerter i vårt langstrakte land. Ikke på grunn av den sedvanlige uoppnåelige kjærligheten, men fordi den amerikanske åpne betatesten av World of Warcraft er avsluttet. Her er en liten smakebit for å dempe abstinensene. Eller gjøre dem verre.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5

En venn for livet
Noe en umiddelbart legger merke til, er hvor nyttige slike yrker er. For eksempel kan de ulike yrkene som lager kroppsbeskyttelse umiddelbart lage gode ting for sin grad. Ofte er tingene til og med bedre enn de du finner på din vei. Etter hvert blir det naturligvis vanskeligere og dyrere å lage gode nok ting, men med litt iherdig innsats vil du som regel alltid kunne gjøre litt nytte for deg. Du blir bedre i yrket ditt jo flere ting du lager, og du lærer nye formler eller oppskrifter enten hos en læremester eller ved å finne eller kjøpe dem fra andre. Høyeste mulige nivå for yrker er 300. De ulike yrkene er svært varierte med tanke på utgifter og inntekter, og hvor enkelt det er å skaffe eventuelle nødvendige råvarer. For eksempel er det mye lettere å tjene penger på "tailoring" og "skinning" enn "engineering" og "enchanting". Det er også ganske stor forskjell på hvor lett det er å bli bedre i yrkene, forskjeller Blizzard kanskje burde gjøre noe med for å få yrkene jevnere fordelt mellom folk.

Penger er en viktig ting å ha, og du kan få det gjennom oppdrag eller å selge ting du finner til datastyrte karakterer eller på auksjon. Alle nye formler og egenskaper du lærer deg koster penger, og du får en liten håndfull nye som kan læres hos en klassetrener hvert andre erfaringsnivå. Føler du at du har for mye penger, er det alltids nok av ting å bruke dem på. Du kan for eksempel kjøpe deg ulike kjæledyr, en liten sak som følger deg trofast hvor enn du går. Hva med en papegøye, en ugle, et mekanisk ekorn eller en slange? Eller kanskje du alltid har drømt om å ha en høne som din trofaste følgesvenn? Valgene er mange. De gjør overhodet ikke noen nytte for seg, men moro er det lell. Eller du kan få tak i en brudekjole og gifteringer, for å vise verden hvem din utkårede er.

Såre føtter
Reise og oppdagelse er viktig i Azeroth, det er mer enn nok til at selv de mest hardbarkede føtter blir slitne. Verdenen er delt i to kontinenter, Kalimdor og Eastern Kingdom. Du har alltid tilgang til et kart over verdenen, men du må oppdage steder for at de skal bli synlige på kartet, noe som også gir deg erfaringspoeng. Skal du på langtur er det mest behagelig å ta en flytur på et av Azeroths store flygedyr. Turene koster litt penger, men det er absolutt verdt det. Hvis du nå tenkte at det var en utmerket måte å oppdage steder på, så tenk om igjen. Du kan nemlig ikke fly til et sted før du har oppdaget det og låst opp flyplassen der. Ergo må du uansett ta fatt på apostlenes hester. I tillegg er det mellom noen steder undergrunnsbane, båt eller luftskip, som alle er gratis.

Når du når erfaringsnivå 40 kan du heldigvis bytte ut føttene med en hest, tiger, mekanisk ridedyr, bukk, ulv, "kodo" (et svært dyr), skjeletthest eller dinosaur. Ved å ri får du et tillegg i hurtigheten på 60 %, samt at et ridedyr helt klart er et statussymbol. Hvilken type ridedyr du får kommer an på hvilken rase og klasse du er. Har du forferdelig lyst på et annet ridedyr enn det som er ment for deg, er det måter å gjøre det på. Ved å få virkelig godt rykte på det ridedyrets hjemsted, kan du bli så godt likt at de lar deg få kjøpe et. Med andre ord, en fra Alliansen vil aldri få et dyr som er ment for Horden.

Ryktet ditt på et sted bestemmer også hvordan folk fra det stedet behandler deg, og har du et riktig godt rykte kan du for eksempel få kjøpt ting billigere. Har du derimot et dårlig rykte vil de angripe deg, og jo dårligere rykte jo mer aggressive er de. Et rykte forbedres når du gjør gode ting for et sted, som for eksempel fullfører oppdrag for folk i landsbyen eller byen og drepe deres fiender. Likedan blir ryktet ditt verre et sted jo dårligere du behandler dem, for eksempel er det aldri populært å drepe et steds innbyggere.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5

Siste fra forsiden